Reklama
Jablečný závin
Fotogalerie:

Jablečný závin

Jana Cibulová

Cheb
Velmi laciný recept na těsto, ze kterého jsou hned tři záviny.
Jana Cibulová, Cheb

Ingredience

  • 400 g mouka hladká
  • 1 jogurt bílý
  • 1 hera
  • špetka soda
  • 3 hrsti strouhanka
  • 500 g jablka
  • 3 lžíce cukr krupice
  • 3 lžičky skořice
  • 3 hrsti rozinky

Doba přípravy

Počet porcí

3

Orientační cena

70 Kč

Postup přípravy

  1. Z mouky, jogurtu, hery a sody připravíme těsto. Rozdělíme je na tři díly a každý rozválíme na plát.
  2. Každý plát nejprve posypeme strouhankou.
  3. Na ni naklademe tenké plátky jablek (bez slupky a jádřince).
  4. Posypeme skořicí, cukrem a rozinkami‚ opatrně stočíme do závinu a kraje lehce zamáčkneme.
  5. Pečeme v předehřáté troubě při 180 °C asi 20–30 minut. Pak pocukrujeme.

Pošli recept! 11/2010 (8.10.2010)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout
Share on Myspace

Další z rubriky

CHlupaté knedlíky se zelím

CHlupaté knedlíky se zelím

Recept je rychlý, výborný a nezevšední.     Lída Košíková, Praha
Škola vaření /19.10.12
Rychlá krůtí paštika s brusinkami

Rychlá krůtí paštika s brusinkami

Od té doby, kdy jsem ji ochutnala, si už v obchodě paštiku nekupuji.

Dita Kunešová, ...

Škola vaření /19.09.16
Palačinky s jahodami

Palačinky s jahodami

Nejrychlejší večeří jsou u nás palačinky.
Elisabeta Hruza, Žatec
Škola vaření /11.11.10
Kotlety na celeru

Kotlety na celeru

Někdy vmíchám i nasekaná sušená rajčata. 

Klára Smolíková, Mělník

Škola vaření /08.10.16
Čalamáda ze zelí a paprik

Čalamáda ze zelí a paprik

Pikantní a navíc velmi zdravé.
Jitka Pavlíková, Strakonice
Škola vaření /13.10.11
Kulajda

Kulajda

Moje neoblíbenější bílá polévka.

Vendula Nytrová, Nižní Lhoty

Škola vaření /09.09.12
 

Nejnovější

Babiččin koláč

Babiččin koláč

Je to velká dobrota, takhle to dělala babička. Katka Miláčková, Praha
Škola vaření /21.02.17
Trojbarevné řezy

Trojbarevné řezy

Musí se krájet hodně ostrým nožem, aby měly pěkný tvar.

Ivana Bartušková, Luka ...

Sladký život /21.02.17
Srdce z lásky

Srdce z lásky

Lehký ovocný dort, který zvládnou i děti.

Anna Musilová, Nová Paka

Sladký život /21.02.17
Srdíčka s polevou

Srdíčka s polevou

Používám raději tmavou polevu, je výraznější.

Radka Kůrovcová, Trutnov

Sladký život /21.02.17
Šunkové dortíčky s cuketou

Šunkové dortíčky s cuketou

Ozdobila jsem je lístky ze zbylého těsta.

Veronika Šímová, Praha

Za pár korun /20.02.17
Ozdobný meloun

Ozdobný meloun

Zářezy na okraji mají navodit představu koše.

Božena Kolářová, Pouště

Zdravě a chutně /20.02.17
Houskový drak

Houskový drak

Náš hravý tatínek nám připravil pohádkovou pochoutku.

Lucka Bednářová, Jihlava

Všehochuť /20.02.17
Domácí zmrzlina

Domácí zmrzlina

Někdy použiji třeba kiwi nebo jen čokoládu.

Ivana Černá, Praha 

Sladký život /20.02.17
Nadýchané plněné kostky

Nadýchané plněné kostky

Zkus je ozdobit meduňkou nebo mátou.

Adriana Dvořáková, Vysoké Mýto

Sladký život /20.02.17
 
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
pr_special1703

Máme rádi maso

Vepřové, jehněčí nebo hovězí? Ať si vzpomenete na jakékoliv masíčko...

více
zbabicinykuchyne

Z babiččiny kuchyně

Nové speciální vydání časopisu Pošli recept! Z babiččiny kuchyně je již nyní ve vašich oblíbených trafikách!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama