„Jabkance“
Fotogalerie:

„Jabkance“

Miroslava Kejvalová

Česká Třebová

Dřív se v našem kraji bramborám říkalo jablka.

Miroslava Kejvalová, Česká Třebová

Ingredience

  • 10 střední brambory (salátová odrůda)
  • trocha soli
  • 1 tvaroh
  • dle chuti cukr
  • 50 g máslo
  • 100 ml smetana
  • na posypání a omaštění máslo a cukr

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

60 Kč

Postup přípravy

  1. Brambory uvaříme ve slupce, oloupeme je a ještě teplé nastrouháme najemno, případně umeleme. Do namletých brambor nepřidáváme žádnou mouku ani žádnou další ingredienci, pouze je  osolíme. Těsto dále zpracováváme ručně, případně vařečkou jako kynuté těsto, až se spojí a je jako gumové.


  2. Smícháme tvaroh s cukrem, máslem a smetanou, aby nebyl řídký, spíše hustý. Těsto  podsypané hladkou moukou po částech vyválíme na půl centimetru tloušťky a vykrajujeme kolečka o průměru asi 10 cm. Ta naplníme tvarohovou směsí a pak přehneme.

  3. Tyto taštičky se nasucho pečou na teflonové pánvi (nepodmašťujeme!). Dříve se jabkance pekly na plátech kamen.
Teprve po upečení se jabkance mastí rozpuštěným máslem a hojně sypou moučkovým cukrem.


Pošli recept! - Speciál - Česká kuchyně (20.8.2012)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout
Share on Myspace

Další z rubriky

Babiččin vývar

Babiččin vývar

Vývary vaříme každou neděli k obědu. Ivana Machková, Frýdek-Místek
Škola vaření /08.07.12
Vepřové maso s červenou řepou

Vepřové maso s červenou řepou

V sobotu dopoledne nemám čas, uklízí se celý dům. Proto dělám jednoduchý oběd.

...

Škola vaření /19.02.16
Nakládaný eidam a syrečky

Nakládaný eidam a syrečky

Můj tchán miluje syrečky a už je ochutnal v různých úpravách. Tento nakládaný ...

Škola vaření /10.09.13
Sypané vdolky

Sypané vdolky

Plech vymaž sádlem, vysyp hrubou moukou. 
Zdeňka Volfová, Polička
Škola vaření /28.12.10
Vejce barvená v cibulových slupkách

Vejce barvená v cibulových slupkách

Sůl zabrání praskání skořápek při vaření.

Aneta Bartušková, Bítovčice

Škola vaření /26.03.15
Jednoduché sušenky

Jednoduché sušenky

Peču je vnoučatům. Jsou rychle upečené a stejně rychle zmizí z talíře.
Anna ...
Škola vaření /23.09.08
 

Nejnovější

Zakysané karbanátky

Zakysané karbanátky

Výborná alternativa klasických karbanátků. Libuše Míková, Písařova Vesce  
Za pár korun /05.05.16
Kedlubnové lodičky

Kedlubnové lodičky

Na oslavě narozenin měly velký úspěch.

Jiří Kadlec, 10 let, Praha

Škola vaření /05.05.16
Čekankový salát s ředkvičkami

Čekankový salát s ředkvičkami

Z čekankových puků vykrájej hořké středy.

Petra Křupková, Ostrava

Zdravě a chutně /05.05.16
Špízy z Orientu

Špízy z Orientu

Pikantní oběd zapij sklenkou vína.

Anna Všetičková, Plzeň

Všehochuť /05.05.16
Kernoto s hovězím

Kernoto s hovězím

Jsou to velké kroupy, nemusí se předem namáčet.

Zdena Masníková, Ostrava

Za pár korun /04.05.16
Piknikové chlebíčky

Piknikové chlebíčky

V piknikovém koši nesmějí chybět.

Natalija Šuněvičová, Chomutov

Vaříme express /04.05.16
Tvarůžková pomazánka

Tvarůžková pomazánka

Manžel si ji oblíbil, dělávám ji velmi často.

Jiřina Stoklasová, Děčín

Vaříme express /04.05.16
Sváteční zelí na medu

Sváteční zelí na medu

Zajímavá a neobvyklá kombinace, která mě příjemně překvapila chutí ...

Všehochuť /04.05.16
Tvarohový dort s malinovým džemem

Tvarohový dort s malinovým džemem

Tvarožník je velice jednoduchý, zvládne ho upéct každý začátečník.

Kristýna ...

Sladký život /04.05.16
 
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
pr_special1605

Těstoviny a rýže

V jarním období se vždy hodí odlehčené recepty, které vám dopomohou k ideální postavě na blížící se plavkovou sezónu.

více
jarnirec_hp

Jarní recepty

Nenech si ujít nejlepší Jarní recepty!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama