„Jabkance“
Fotogalerie:

„Jabkance“

Miroslava Kejvalová

Česká Třebová

Dřív se v našem kraji bramborám říkalo jablka.

Miroslava Kejvalová, Česká Třebová

Ingredience

  • 10 střední brambory (salátová odrůda)
  • trocha soli
  • 1 tvaroh
  • dle chuti cukr
  • 50 g máslo
  • 100 ml smetana
  • na posypání a omaštění máslo a cukr

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

60 Kč

Postup přípravy

  1. Brambory uvaříme ve slupce, oloupeme je a ještě teplé nastrouháme najemno, případně umeleme. Do namletých brambor nepřidáváme žádnou mouku ani žádnou další ingredienci, pouze je  osolíme. Těsto dále zpracováváme ručně, případně vařečkou jako kynuté těsto, až se spojí a je jako gumové.


  2. Smícháme tvaroh s cukrem, máslem a smetanou, aby nebyl řídký, spíše hustý. Těsto  podsypané hladkou moukou po částech vyválíme na půl centimetru tloušťky a vykrajujeme kolečka o průměru asi 10 cm. Ta naplníme tvarohovou směsí a pak přehneme.

  3. Tyto taštičky se nasucho pečou na teflonové pánvi (nepodmašťujeme!). Dříve se jabkance pekly na plátech kamen.
Teprve po upečení se jabkance mastí rozpuštěným máslem a hojně sypou moučkovým cukrem.


Pošli recept! - Speciál - Česká kuchyně (20.8.2012)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout
Share on Myspace

Další z rubriky

Klopsy se zelím

Klopsy se zelím

Výborným sytým obědem zaženeš hlad.  Ivana Bartušková, Bítovčice
Škola vaření /14.12.11
Špekové knedlíky

Špekové knedlíky

Podáváme s kysaným zelím a s cibulkou.

Božena Kolářová, Pouště

Škola vaření /20.01.13
Hrušková marmeláda

Hrušková marmeláda

Na zahradě máme velkou hrušeň, která se nám každý podzim odmění úrodou sladkých ...
Škola vaření /19.11.08
Bůčková roláda

Bůčková roláda

Do nádivky přidej nasekanou petrželku.
Jana Remková, Orlová-Lutyně
Škola vaření /11.09.12
Žitno-špaldový perník

Žitno-špaldový perník

Pečení je pro nás veliká zábava. 

Emma (3 roky) a Josef Jan (6 let) Hořčíkovi, ...

Škola vaření /28.10.12
Rychlá rajská bez masa

Rychlá rajská bez masa

Naučila mě ji prababička a dodnes ji dělám.

Kateřina Viktorová, Kralupy nad ...

Škola vaření /19.06.14
 

Nejnovější

Smažený květák s mrkvovými brambory na cibulce

Smažený květák s mrkvovými brambory na cibulce

Chtěla jsem trochu ozvláštnit přílohu, tak jsem použila cibulku a mrkev. Vladimíra ...
Škola vaření /31.10.14
Čokoládovo-ořechové řezy

Čokoládovo-ořechové řezy

Tyto řezy jsou skvělou pochoutkou, opravdu osvědčený dezert.

Adéla Mozolová, Chvalčov

...
Sladký život /31.10.14
Kváskový ořechovo-špaldový chléb

Kváskový ořechovo-špaldový chléb

Špaldová mouka má lehce ořechovou chuť, spolu s vlašskými ořechy je to kombinace, ...

Zdravě a chutně /30.10.14
Tatarák z červené řepy

Tatarák z červené řepy

Vynikající a zdravá alternativa.

Dana Procházková, Lázně Bohdaneč

Zdravě a chutně /30.10.14
Lehoučké jablečné muffinky

Lehoučké jablečné muffinky

Často je přibalím dětem k svačině.

Iveta Hodinová, Příbor

Sladký život /30.10.14
Krůtí roláda s rozmarýnem

Krůtí roláda s rozmarýnem

Rozmarýn maso krásně ovoní.

Veronika Poláčková, Mýto

Škola vaření /29.10.14
Špagety po thajsku

Špagety po thajsku

Zeleninová směs dodá těstovinám říz.
Ljudmyla Golda, Tábor
Všehochuť /29.10.14
Zapečené plátky z panenky

Zapečené plátky z panenky

Lahůdka, která ti nezevšední.

Tereza Myšáková, Lovosice

Všehochuť /29.10.14
Lasagne s anglickou slaninou a zeleninou

Lasagne s anglickou slaninou a zeleninou

Lasagne na netradiční způsob.

Jana Plačková, Hradec nad Moravicí

Všehochuť /29.10.14
 
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
Reklama
Reklama
special-s-1406

Speciál Pečeme s radostí

Pečete rádi? Máme pro vás další vydání oblíbeného speciálu Pošli recept v kroužkové vazbě s podtitulem Pečeme s radostí.

více
special-s-1410

Jablka a ořechy

Speciál Pošli recept Jablka a ořechy

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama