„Jabkance“
Fotogalerie:

„Jabkance“

Miroslava Kejvalová

Česká Třebová

Dřív se v našem kraji bramborám říkalo jablka.

Miroslava Kejvalová, Česká Třebová

Ingredience

  • 10 střední brambory (salátová odrůda)
  • trocha soli
  • 1 tvaroh
  • dle chuti cukr
  • 50 g máslo
  • 100 ml smetana
  • na posypání a omaštění máslo a cukr

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

60 Kč

Postup přípravy

  1. Brambory uvaříme ve slupce, oloupeme je a ještě teplé nastrouháme najemno, případně umeleme. Do namletých brambor nepřidáváme žádnou mouku ani žádnou další ingredienci, pouze je  osolíme. Těsto dále zpracováváme ručně, případně vařečkou jako kynuté těsto, až se spojí a je jako gumové.


  2. Smícháme tvaroh s cukrem, máslem a smetanou, aby nebyl řídký, spíše hustý. Těsto  podsypané hladkou moukou po částech vyválíme na půl centimetru tloušťky a vykrajujeme kolečka o průměru asi 10 cm. Ta naplníme tvarohovou směsí a pak přehneme.

  3. Tyto taštičky se nasucho pečou na teflonové pánvi (nepodmašťujeme!). Dříve se jabkance pekly na plátech kamen.
Teprve po upečení se jabkance mastí rozpuštěným máslem a hojně sypou moučkovým cukrem.


Pošli recept! - Speciál - Česká kuchyně (20.8.2012)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout
Share on Myspace

Další z rubriky

Utopenci babičky Fridrišky

Utopenci babičky Fridrišky

Na tenhle způsob je máme nejraději. Květa Kroupová, Praha
Škola vaření /25.02.14
Domácí jáhlový prejt

Domácí jáhlový prejt

Tenhle způsob úpravy je skutečně výborný.

Magdaléna Králová, Trutnov

Škola vaření /15.10.13
Sypané vdolky

Sypané vdolky

Plech vymaž sádlem, vysyp hrubou moukou. 
Zdeňka Volfová, Polička
Škola vaření /28.12.10
Tvarohové pagáčky

Tvarohové pagáčky

Naše oblíbená večeře.

Andrea Ulrichová, Vrútky-Martin

Škola vaření /14.01.15
Roštěná na smetaně

Roštěná na smetaně

Kdo by dokázal odolat takové pochoutce? Já tedy ne, proto si ji na babičce vždy ...

Škola vaření /24.11.15
Vaječný likér

Vaječný likér

Domácí recept naší skvělé babičky.
Škola vaření /01.03.09
 

Nejnovější

Zeleninové rizoto

Zeleninové rizoto

Můj manžel nechce jíst skoro nic jiného. Kateřina Kloudová, Litoměřice
Zdravě a chutně /10.02.16
Kuřecí mls na medu

Kuřecí mls na medu

Marináda se během pečení nesmí vypéct.

Veronika Lišková, Prachatice

Všehochuť /10.02.16
Svačinka vodníka Česílka

Svačinka vodníka Česílka

Podáváme s pečivem.

Kateřina Horská, Mělník

Všehochuť /10.02.16
Muffiny s kousky čokolády

Muffiny s kousky čokolády

Výborný zákusek pro každou příležitost.

Marie Broumová, Dvůr Králové

Sladký život /10.02.16
SOUTĚŽ: Zdravě a hravě

SOUTĚŽ: Zdravě a hravě

Jaro je za dveřmi a my už se těšíme, jak se veselými barvami rozzáří ...

Martin Lukáš
Pošli Recept
Soutěže /09.02.16
Kukrecht

Kukrecht

Původní jídlo z německého pohraničí.

Markéta Kopečná, Uhříněves

Za pár korun /09.02.16
Zázvorové tofu s pórkem a řasou

Zázvorové tofu s pórkem a řasou

Zázvor má příjemně pikantní chuť a usnadňuje trávení.

Denisa ...

Zdravě a chutně /09.02.16
Kuskus s rajčaty

Kuskus s rajčaty

Toto jídlo se dá jíst teplé i studené.

Andrea Jílková, Polička

Zdravě a chutně /09.02.16
Telecí na tymiánu

Telecí na tymiánu

Mladé maso nepotřebuje dlouhou dobu na dušení.

Ivana Černá, Praha

Všehochuť /09.02.16
 
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
pr_special1601

Levná kuchařka

Náročné Vánoce se u většiny z nás projevily nejen na váze, ale hlavně i na stavu naší peněženky.

více
special-s-1505v2

Nedělní oběd

Udělejte radost sobě i svým blízkým a uvařte si skvělý nedělní oběd.

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama