Reklama
„Jabkance“
Fotogalerie:

„Jabkance“

Miroslava Kejvalová

Česká Třebová

Dřív se v našem kraji bramborám říkalo jablka.

Miroslava Kejvalová, Česká Třebová

Ingredience

  • 10 střední brambory (salátová odrůda)
  • trocha soli
  • 1 tvaroh
  • dle chuti cukr
  • 50 g máslo
  • 100 ml smetana
  • na posypání a omaštění máslo a cukr

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

60 Kč

Postup přípravy

  1. Brambory uvaříme ve slupce, oloupeme je a ještě teplé nastrouháme najemno, případně umeleme. Do namletých brambor nepřidáváme žádnou mouku ani žádnou další ingredienci, pouze je  osolíme. Těsto dále zpracováváme ručně, případně vařečkou jako kynuté těsto, až se spojí a je jako gumové.


  2. Smícháme tvaroh s cukrem, máslem a smetanou, aby nebyl řídký, spíše hustý. Těsto  podsypané hladkou moukou po částech vyválíme na půl centimetru tloušťky a vykrajujeme kolečka o průměru asi 10 cm. Ta naplníme tvarohovou směsí a pak přehneme.

  3. Tyto taštičky se nasucho pečou na teflonové pánvi (nepodmašťujeme!). Dříve se jabkance pekly na plátech kamen.
Teprve po upečení se jabkance mastí rozpuštěným máslem a hojně sypou moučkovým cukrem.


Pošli recept! - Speciál - Česká kuchyně (20.8.2012)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout
Share on Myspace

Další z rubriky

Zapečená zelňačka

Zapečená zelňačka

Připrav ji , když není maso. Díky karí je pikantnější, díky smetaně lahodnější. ...
Škola vaření /04.05.11
Makové vdolečky

Makové vdolečky

Kynuté makové vdolečky, které se hodí výborně k zakousnutí, a také jako pečivo ke ...

Škola vaření /02.05.12
Rohlíčky s karamelovým krémem

Rohlíčky s karamelovým krémem

Karamelové rohlíčky si můžeš připravit ve větším či menším provedení. Jsou dobré...
Škola vaření /25.08.11
Karlovarský knedlík

Karlovarský knedlík

Moc dobrá přílohová klasika.

Jana Boháčová, Děčín

Škola vaření /22.10.12
Sladkokyselé vepřové

Sladkokyselé vepřové

Výborný, šťavnatý a docela zdravý oběd. Naučila jsem se toto jídlo od babičky mého ...
Škola vaření /06.06.13
Troubový guláš

Troubový guláš

Při pečení neotevírej, nemíchej a nekoukej.
Václav Vomáčka, Městec Králové
Škola vaření /29.12.10
 

Nejnovější

Ostré kostky s celerem

Ostré kostky s celerem

Můžeš použít i maso z kuřete nebo krůty. Markéta Musilová, Koryčany
Všehochuť /18.04.15
Nugát

Nugát

Jeden z našich oblíbených dezertů. 

Ivana Maňásková, Karviná

Sladký život /18.04.15
Kotlety na pivě

Kotlety na pivě

Maso pečeme pozvolna, aby do sebe stačilo natáhnout chuť piva a koření.

...

Všehochuť /17.04.15
Božská polévka

Božská polévka

Výborná a díky bramborové kaši velmi vydatná.

Marta Černínová, Mokré Lazce

Všehochuť /17.04.15
Vodnické palačinky

Vodnické palačinky

Proč by palačinky měly být vždy upraveny jen nasladko?

Hana Veselá, Žirovnice

Všehochuť /17.04.15
Zebra

Zebra

Ráda zkouším nové recepty, posílám jeden z nich.

Ivana Zachová, Zbraslav

Sladký život /17.04.15
Maso se zeleninou

Maso se zeleninou

Můžeš si upéct brambory i bez masa.

Majka Smolíková, Praha

Škola vaření /16.04.15
Carpaccio z řepy

Carpaccio z řepy

Osvěžující pochoutka nejen na léto.

Tatiana Veitová, Chomutov

Zdravě a chutně /16.04.15
Kuřecí játra se slaninou a žampiony

Kuřecí játra se slaninou a žampiony

Kuřecí játra patří  k nejlevnějším druhům masa. Když je dobře připravíš, ...

Všehochuť /16.04.15
 
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
special-s-1504

Jídla za pár korun

Uvařit skvělé menu, pokud se nemusíme ohlížet na to, kolik máme právě v pěněžence, není žádný problém.

více
special-s-1504v2

Velikonoce

Speciál Pošli recept Velikonoce

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama