Reklama
„Jabkance“
Fotogalerie:

„Jabkance“

Miroslava Kejvalová

Česká Třebová

Dřív se v našem kraji bramborám říkalo jablka.

Miroslava Kejvalová, Česká Třebová

Ingredience

  • 10 střední brambory (salátová odrůda)
  • trocha soli
  • 1 tvaroh
  • dle chuti cukr
  • 50 g máslo
  • 100 ml smetana
  • na posypání a omaštění máslo a cukr

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

60 Kč

Postup přípravy

  1. Brambory uvaříme ve slupce, oloupeme je a ještě teplé nastrouháme najemno, případně umeleme. Do namletých brambor nepřidáváme žádnou mouku ani žádnou další ingredienci, pouze je  osolíme. Těsto dále zpracováváme ručně, případně vařečkou jako kynuté těsto, až se spojí a je jako gumové.


  2. Smícháme tvaroh s cukrem, máslem a smetanou, aby nebyl řídký, spíše hustý. Těsto  podsypané hladkou moukou po částech vyválíme na půl centimetru tloušťky a vykrajujeme kolečka o průměru asi 10 cm. Ta naplníme tvarohovou směsí a pak přehneme.

  3. Tyto taštičky se nasucho pečou na teflonové pánvi (nepodmašťujeme!). Dříve se jabkance pekly na plátech kamen.
Teprve po upečení se jabkance mastí rozpuštěným máslem a hojně sypou moučkovým cukrem.


Pošli recept! - Speciál - Česká kuchyně (20.8.2012)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout
Share on Myspace

Další z rubriky

Babiččin vývar

Babiččin vývar

Vývary vaříme každou neděli k obědu. Ivana Machková, Frýdek-Místek
Škola vaření /08.07.12
Jáhly se zelím

Jáhly se zelím

Pochutnej si zdravě a jako za starých časů.
Rudolf Novák, Milevsko
Škola vaření /09.04.09
Podvojanský zelbulgur

Podvojanský zelbulgur

Tradiční jídlo z pomezí Moravy a Slezska.

Libor Velan, Bystřice pod Lopeníkem

...
Škola vaření /20.02.14
Kachna na jablkách se zelím

Kachna na jablkách se zelím

Připrav si pochutnání na neděli nebo na sváteční den. S jablky nemá ...

Škola vaření /22.06.16
Staročeský kuba

Staročeský kuba

Kdysi se prý k tomuto jídlu podávaly švestky nakládané nakyselo podobně jako ...

Škola vaření /27.11.16
Voňavá zlatíčka pro děti

Voňavá zlatíčka pro děti

Moje vnučky jim říkají zlatíčka. Jsou to sice jen ‚‚obyčejné‘‘ šišky, ale ...
Škola vaření /27.10.08
 

Nejnovější

Domácí paštika

Domácí paštika

Hodí se například jako sváteční předkrm. Kryštof Slánský, Brno
Škola vaření /09.12.16
Kapr na křenu

Kapr na křenu

Je trochu pikantní, proto ho mám rád.

Ondřej Dráteník, Litomyšl

Škola vaření /08.12.16
Růžičky s kuřecí náplní

Růžičky s kuřecí náplní

Výborné sváteční pohoštění, které nikdo neodmítne.

Iva Dvorská, Jičín

Všehochuť /07.12.16
Rozinkové cukroví

Rozinkové cukroví

Vykrajuji vždy rovnou víc tvarů pro pestrost.

Zuzana Vojáčková, Olomouc

Sladký život /07.12.16
Croquenbouche

Croquenbouche

Croquenbouche je z francouzského ‚‚croque en bouche‘‘, znamená ‚‚křupnutí v ...

Všehochuť /06.12.16
Miniroládky

Miniroládky

Moc pěkně vypadají i s černou olivou nebo cherry rajčátky. Záleží jen na vlastní ...

Všehochuť /06.12.16
Koláč s uzeným lososem

Koláč s uzeným lososem

Skvělé pohoštění pro přátelské schůzky. Misky si připravuji předem a pak už je...

Všehochuť /05.12.16
Višně v marcipánu

Višně v marcipánu

Hodí se na jakoukoliv slavnostní příležitost. U nás se připravují hlavně ...

Sladký život /05.12.16
Strašidýlka

Strašidýlka

Jsou velmi jednoduchá, zvlášť když děti s ochotou pomáhají. Těší se ...

Sladký život /05.12.16
 
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
pr_special1612

Cukroví

Nové speciální vydání časopisu Pošli recept! Je tu.

více
babiccinyDobroty_1

Z babiččiny kuchyně

Nové speciální vydání časopisu Pošli recept! Z babiččiny kuchyně je již nyní ve vašich oblíbených trafikách!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama