Reklama
„Jabkance“
Fotogalerie:

„Jabkance“

Miroslava Kejvalová

Česká Třebová

Dřív se v našem kraji bramborám říkalo jablka.

Miroslava Kejvalová, Česká Třebová

Ingredience

  • 10 střední brambory (salátová odrůda)
  • trocha soli
  • 1 tvaroh
  • dle chuti cukr
  • 50 g máslo
  • 100 ml smetana
  • na posypání a omaštění máslo a cukr

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

60 Kč

Postup přípravy

  1. Brambory uvaříme ve slupce, oloupeme je a ještě teplé nastrouháme najemno, případně umeleme. Do namletých brambor nepřidáváme žádnou mouku ani žádnou další ingredienci, pouze je  osolíme. Těsto dále zpracováváme ručně, případně vařečkou jako kynuté těsto, až se spojí a je jako gumové.


  2. Smícháme tvaroh s cukrem, máslem a smetanou, aby nebyl řídký, spíše hustý. Těsto  podsypané hladkou moukou po částech vyválíme na půl centimetru tloušťky a vykrajujeme kolečka o průměru asi 10 cm. Ta naplníme tvarohovou směsí a pak přehneme.

  3. Tyto taštičky se nasucho pečou na teflonové pánvi (nepodmašťujeme!). Dříve se jabkance pekly na plátech kamen.
Teprve po upečení se jabkance mastí rozpuštěným máslem a hojně sypou moučkovým cukrem.


Pošli recept! - Speciál - Česká kuchyně (20.8.2012)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout
Share on Myspace

Další z rubriky

Babiččina pomazánka

Babiččina pomazánka

Suroviny máme obvykle doma po ruce. Marcela Labudová, Praha
Škola vaření /12.05.10
Králík pro labužníky

Králík pro labužníky

Králičí maso je jemné, lehké a prostě lahodné.

Lenka Kučabová, Hředle

Škola vaření /04.11.12
Rizoto HR-MR-KUKU

Rizoto HR-MR-KUKU

Rizoto připravuji, když mi zbude uzené.
Květa Kroupová, Praha
Škola vaření /12.05.10
Sladké rohlíčky

Sladké rohlíčky

Já je dělávám s ořechovou náplní.
František Polášek, Vsetín
Škola vaření /24.02.10
Omáčka z bílých fazolí s dušeným masem

Omáčka z bílých fazolí s dušeným masem

Kdo má rád fazole, pochutná si.

Radana Valoušková, Karolinka

Škola vaření /06.11.12
Brambory v závěji

Brambory v závěji

Chutné jídlo za pár korun jistě oceníš.
Anna Kornutová, Hnojník
Škola vaření /19.10.09
 

Nejnovější

Kachna na zelí s jablky

Kachna na zelí s jablky

Patří mezi naše slavnostní jídla. Vladimíra Machková, Frýdek-Místek
Všehochuť /18.07.15
Kuřátko pečené v trojobalu s plněnými brambory

Kuřátko pečené v trojobalu s plněnými brambory

Do brambor se hodí i hermelín nebo balkán.

Andrea Jílková, Polička

Všehochuť /17.07.15
Falešná svíčková

Falešná svíčková

Opečená slanina pokrm krásně provoní.

Lenka Zajíčková, Velké Meziříčí

Všehochuť /17.07.15
Panenka v kopru

Panenka v kopru

Podáváme s rýží nebo s těstovinami.

Jitka Bláhová, Mělník

Všehochuť /17.07.15
Kachna na medu

Kachna na medu

U některých vyhrává nad českou klasikou.

Květa Kroupová, Praha

Všehochuť /16.07.15
Kuřecí prsa s pikantní šťávičkou

Kuřecí prsa s pikantní šťávičkou

Skvělé a hlavně velice snadné na přípravu.

Lenka Endrlová, Havlíčkův Brod

...
Všehochuť /16.07.15
Zeleninová ‚‚čína‘‘

Zeleninová ‚‚čína‘‘

Podáváme s rýží a jíme hůlkami.

Eliška Robová, Praha

Za pár korun /15.07.15
Bulgur na karí

Bulgur na karí

Před podáváním ozdobíme petrželkou.

Irena Soukalová, Mělník

Zdravě a chutně /15.07.15
Králík na celeru

Králík na celeru

Takto upravený králík je příjemně šťavnatý.

Jan Holub, Sloupnice

Všehochuť /15.07.15
 
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
peceme_s_ovocem-male

Pečeme s ovocem

Nový speciál Pošli recept! aktuálně k sehnání ve vašich stáncích!

více
special-s-1505v2

Nedělní oběd

Udělejte radost sobě i svým blízkým a uvařte si skvělý nedělní oběd.

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama