Reklama
„Jabkance“
Fotogalerie:

„Jabkance“

Miroslava Kejvalová

Česká Třebová

Dřív se v našem kraji bramborám říkalo jablka.

Miroslava Kejvalová, Česká Třebová

Ingredience

  • 10 střední brambory (salátová odrůda)
  • trocha soli
  • 1 tvaroh
  • dle chuti cukr
  • 50 g máslo
  • 100 ml smetana
  • na posypání a omaštění máslo a cukr

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

60 Kč

Postup přípravy

  1. Brambory uvaříme ve slupce, oloupeme je a ještě teplé nastrouháme najemno, případně umeleme. Do namletých brambor nepřidáváme žádnou mouku ani žádnou další ingredienci, pouze je  osolíme. Těsto dále zpracováváme ručně, případně vařečkou jako kynuté těsto, až se spojí a je jako gumové.


  2. Smícháme tvaroh s cukrem, máslem a smetanou, aby nebyl řídký, spíše hustý. Těsto  podsypané hladkou moukou po částech vyválíme na půl centimetru tloušťky a vykrajujeme kolečka o průměru asi 10 cm. Ta naplníme tvarohovou směsí a pak přehneme.

  3. Tyto taštičky se nasucho pečou na teflonové pánvi (nepodmašťujeme!). Dříve se jabkance pekly na plátech kamen.
Teprve po upečení se jabkance mastí rozpuštěným máslem a hojně sypou moučkovým cukrem.


Pošli recept! - Speciál - Česká kuchyně (20.8.2012)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout
Share on Myspace

Další z rubriky

Staročeské rizoto

Staročeské rizoto

Pohanka obsahuje rutin, který chrání cévy. Veronika a Martin Kasíkovi, Praha
Škola vaření /03.11.13
Guláš ze sírovce žlutomasého

Guláš ze sírovce žlutomasého

Čerstvé houby podusím, naporcuji a z mrazničky je užívám celý rok.
Hana ...
Škola vaření /09.12.10
Vaječný koňak

Vaječný koňak

Dělám ho v říjnu, aby stihl odležet.
Ivana Bartušková, Luka
Škola vaření /20.02.12
Cibulový salát

Cibulový salát

Pomáhá proti průduškovému kašli.
Pavla Blechová, Hnátice
Škola vaření /14.02.11
Plněné brambory

Plněné brambory

Máme je rádi s uzeným masem.
Jana Motlová,
Kralupy nad Vltavou
...
Škola vaření /21.01.09
Kapustová sekaná

Kapustová sekaná

Tato sekaná je krásně vláčná.
Ilona Kozlíková, Brno
Škola vaření /05.11.09
 

Nejnovější

Krůtí plátek se zadělávaným zelím a jemným bramborovým knedlíkem

Krůtí plátek se zadělávaným zelím a jemným bramborovým knedlíkem

Tahle pečínka chutná mým dvěma malým vnukům, pro které vařím moc rád.  ...
Všehochuť /01.09.14
Vepřová roláda se špenátovou náplní

Vepřová roláda se špenátovou náplní

Pokud mám možnost, přidávám čerstvé kopřivy.

Markéta Svatošová, Prostějov

Všehochuť /01.09.14
Čočka s kuřecím plátkem

Čočka s kuřecím plátkem

Dozdobíme čerstvou bazalkou.

Jitka Krymová, Ústí nad Labem

Zdravě a chutně /01.09.14
Kokosové palačinky

Kokosové palačinky

Podávejte s ovocem, tvarohem, domácí marmeládou nebo jogurtem.

Michaela Wilderová, ...

Sladký život /01.09.14
Hovězí hranolky na červeném víně

Hovězí hranolky na červeném víně

Nudličky z hovězí kýty dušené s červeným vínem.

Pavel Štrougal, Ústí nad Labem - ...

Všehochuť /31.08.14
Dýňová směs pohankou a tofu

Dýňová směs pohankou a tofu

Zdravá a chutná večeře.

Marta Kačíková, Strakonice

Zdravě a chutně /31.08.14
Kuskusový čokoládový dort

Kuskusový čokoládový dort

Zdravý moučník hravě zvládneš.

Lucie Blahová, Slavičín

Sladký život /31.08.14
Domácí proteinový nápoj

Domácí proteinový nápoj

Je vhodnou náhradou za kupované proteinové nápoje. Obsahuje 18 g bílkovin.

Tereza ...

Zdravě a chutně /30.08.14
Špenátové tagliatelle se slaninou a žampiony

Špenátové tagliatelle se slaninou a žampiony

Výtečné a jednoduché těstoviny pro milovníky italské kuchyně.

Pavel Kudrna, ...

Všehochuť /30.08.14
 
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
Reklama
Reklama
special-s-1406

Speciál Pečeme s radostí

Pečete rádi? Máme pro vás další vydání oblíbeného speciálu Pošli recept v kroužkové vazbě s podtitulem Pečeme s radostí.

více
special-s-1408

Letní pečení

Letní speciál Pošli recept!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama