Reklama
Hvězdy z koblihového těsta
Fotogalerie:

Hvězdy z koblihového těsta

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha

Jsou tak nadýchané, že se na jazyku jen rozplynou. 

Hana Fialková, Pardubice

Ingredience

  • 250-300 ml mléka
  • 30 g droždí
  • 100 g cukru
  • 250 g hladké mouky
  • 250 g polohrubé mouky
  • 1 vejce
  • 1 žloutek
  • 150 g tuku (hera + sádlo)
  • 2 lžíce rumu
  • špetka soli
  • podle chuti citronová kůra
  • na smažení olej
  • dle chuti a uvážení zdobení

Doba přípravy

Počet porcí

20

Orientační cena

75 Kč

Postup přípravy

  1. Nejprve připravíme kvásek. V kastrůlku lehce nahřejeme polovinu mléka – mělo by být teplé jen tak, abychom v něm dokázali udržet prst. Pak do něj rozdrobíme droždí. Z již odvážených surovin na těsto odejmeme dvě lžíce cukru a dvě lžíce mouky, zamícháme je do mléka a necháme kvásek vzejít. 

  2. Hladkou a polohrubou mouku, cukr, vejce i žloutek, přepuštěný tuk, sůl, rum a citronovou kůru rozmícháme v hluboké zadělávací míse a pak opatrně vmícháme kvásek. Těsto vypracováváme ručně nebo elektrickým hnětačem. Postupně do něj přiléváme zbylé mléko, až zvláční a přestane se lepit ke stěnám mísy. Hotové těsto necháme 2 hodiny kynout na teplém místě.

  3. Nakynuté těsto dáme na pomoučněný vál a vyválíme je na plát silný asi 2 cm. Z něj pak tvořítkem na perníčky vykrajujeme hvězdy, které necháme ještě asi 30 minut kynout.

  4. Vykrájené hvězdy usmažíme dozlatova ve velkém hrnci. Vrstva oleje by měla být dostatečně vysoká – hvězdy by v něm měly plavat, aby se nepřichytily ke dnu hrnce a nepřipálily se. Usmažené hvězdy položíme na papírový ubrousek.

  5. Hotové hvězdy zdobíme čokoládou, čokoládovými hrudkami, nebo můžeme jen obalit v cukru. Výborné jsou i s marmeládou a tvarohem.


Pošli recept! - Speciál - Podzimní pečení (21.10.2015)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Rýžový nákyp

Rýžový nákyp

Děti jej přímo milují. Někdy jej připravuji také s meruňkami z kompotu. Pak ...
Škola vaření /09.03.17
Bramborový závin

Bramborový závin

Možná vypadá příprava rolády dost složitě, ale díky fólii je to velmi snadné.

...
Škola vaření /14.04.17
Babiččin mls

Babiččin mls

Recept, který mě naučila má babička a já ho jednou naučím své dcery.

Marta ...

Škola vaření /13.07.17
Kynuté masové knedlíky vhodné k omáčce

Kynuté masové knedlíky vhodné k omáčce

Podle receptu 

Petra Hnízdila z Prahy

Škola vaření /25.01.19
Pečené ovarové koleno

Pečené ovarové koleno

Můj přítel ho má moc rád.

Martina Sklenářová, Vysoké Mýto

Škola vaření /29.10.12
Skořicové rybky

Skořicové rybky

Vlasta Melechová, Mladá Boleslav

Škola vaření /21.11.17
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu