Reklama
Hustá gulášovka
Fotogalerie:

Hustá gulášovka

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha

K obědu nepotřebujeme už žádný druhý chod.

Eva Šmídová, Ústí nad Labem

Ingredience

  • 700 g hovězí krk
  • 5 ks cibule
  • 2 lžíce sádlo
  • 2 lžíce rajský protlak
  • 2 lžičky sladká mletá paprika
  • 3 stroužky česnek
  • 1/2 lžičky nahrubo mletý kmín
  • 1/2 lžičky majoránka
  • 1 bobkový list
  • sůl podle chuti
  • 1,5 l hovězí vývar
  • 4 brambory
  • 2 ks mrkev
  • 5 řapíků celer

Doba přípravy

Počet porcí

6

Orientační cena

160 Kč

Postup přípravy

  1. Maso nakrájíme na malé kostičky, cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno. V hrnci rozehřejeme sádlo, osmahneme na něm cibuli, pak maso a vše opékáme ze všech stran asi 5 minut. Přidáme protlak, mletou papriku, na plátky nakrájený česnek, kmín, majoránku, bobkový list, sůl a zalijeme hovězím vývarem. Polévku necháme vařit při mírné teplotě asi hodinu, dokud maso není měkké.

  2. Brambory a mrkve oloupeme a nakrájíme na kostičky. Řapíkatý celer nakrájíme na malé kousky a vše přidáme do polévky a povaříme ještě asi 30 minut.

Pošli recept! 2/2015 (3.1.2015)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Sváteční čočka

Sváteční čočka

Co vyzkoušet trochu jiný novoroční oběd? Hana Šátralová, Praha
Škola vaření /25.11.16
Kněždubské krajance

Kněždubské krajance

Je to místní tradiční pokrm, který se dělával z toho, co doma zbylo. Někdy se ...

Škola vaření /08.08.14
Kremrole

Kremrole

Syn je miluje, peču mu je na narozeniny.

Katka Hrabáková, Příbram

Škola vaření /19.10.17
Med z bezových květů

Med z bezových květů

Tradičně se používá při léčbě nachlazení a při onemocnění průdušek.

Veronika ...

Škola vaření /30.05.14
Bílé fazole s masem a zelím

Bílé fazole s masem a zelím

Moje babička byla nepřekonatelná kuchařka, od které mi chutnalo nejen sladké pečivo, ale...
Škola vaření /14.05.12
Domácí kaiserka

Domácí kaiserka

Petra Ferštlová, Rakovník

Škola vaření /27.01.19
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu