K obědu nepotřebujeme už žádný druhý chod.
Eva Šmídová, Ústí nad Labem
Ingredience
- 700 g hovězí krk
- 5 ks cibule
- 2 lžíce sádlo
- 2 lžíce rajský protlak
- 2 lžičky sladká mletá paprika
- 3 stroužky česnek
- 1/2 lžičky nahrubo mletý kmín
- 1/2 lžičky majoránka
- 1 bobkový list
- sůl podle chuti
- 1,5 l hovězí vývar
- 4 brambory
- 2 ks mrkev
- 5 řapíků celer
Doba přípravy
Počet porcí
Orientační cena
Postup přípravy
-
Maso nakrájíme na malé kostičky, cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno. V hrnci rozehřejeme sádlo, osmahneme na něm cibuli, pak maso a vše opékáme ze všech stran asi 5 minut. Přidáme protlak, mletou papriku, na plátky nakrájený česnek, kmín, majoránku, bobkový list, sůl a zalijeme hovězím vývarem. Polévku necháme vařit při mírné teplotě asi hodinu, dokud maso není měkké.
-
Brambory a mrkve oloupeme a nakrájíme na kostičky. Řapíkatý celer nakrájíme na malé kousky a vše přidáme do polévky a povaříme ještě asi 30 minut.