Reklama
Hrušková marmeláda
Fotogalerie:

Hrušková marmeláda

Barbora Tichá

Praha
Na zahradě máme velkou hrušeň, která se nám každý podzim odmění úrodou sladkých plodů. Část sníme za syrova, něco spotřebujeme na koláče a kompoty a z části připravujeme naši oblíbenou hruškovou marmeládu.
Barbora Tichá, Praha

Ingredience

  • lístky máta
  • 1,5 kg hruška
  • 750 g cukr krupice
  • 20 g kyselina citrónová

Doba přípravy

Počet porcí

90

Orientační cena

55 Kč

Postup přípravy

  1. krok1
    Hrušky oloupeme, rozčtvrtíme, vyřízneme jádřince a umeleme na masovém strojku. Hruškovou kaši vložíme do kastrolu s trochou vody a za stálého míchání ji povaříme. Pak směs zvážíme a na 1000 g přidáme 500 g cukru. Vše vaříme za stálého míchání pomalu na mírném ohni, dokud se cukr nerozvaří. Nakonec přidáme kyselinu citronovou. Ještě horkou marmeládu plníme do připravených čistých zavařovacích sklenic. Nakonec vždy do každé skle­nice vložíme několik omytých lístků čerstvé máty. Ta marmeládu ještě více provoní a dodá jí skvělou chuť.Skle­nice uzavřeme celofánem nebo čistými víčky.

Pošli recept! 9/2008 (13.8.2008)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Kapr pečený na cibuli

Kapr pečený na cibuli

Další recept na nejoblíbenější českou rybu. Anna Šušláková, Most
Škola vaření /19.03.17
Hnízda nejen vosí

Hnízda nejen vosí

Potěší malé i velké koledníky.


Radka Vobecká, Roudnice nad Labem

Škola vaření /29.03.17
Houbová  sekaná

Houbová sekaná

Naše rodina má houby velmi ráda. Když v zimě nemáme možnost vydat se pro čerstvé ...
Škola vaření /08.11.12
Plněná kachní prsa

Plněná kachní prsa

Kachní prsíčka plněná jemnou houskovou nádivkou s drůbky se hodí i pro ...

Škola vaření /24.10.16
Špenátové lívance

Špenátové lívance

Špenát máme rádi na všechny způsoby, tento patří k těm nejoblíbenějším.
...
Škola vaření /04.08.11
Vdolečky s marmeládou z rebarbory

Vdolečky s marmeládou z rebarbory

Marmeláda je příjemně nakyslá, na vdolečcích se skvěle doplňuje se šlehačkou. ...
Škola vaření /04.08.11
 

Nejnovější

Dvoubarevný domácí pribináček s piškoty

Dvoubarevný domácí pribináček s piškoty

Chutná snídaně i svačina Podle receptu Ivany Smutné z Jilemnice
Škola vaření /24.08.18
Banánové toasty

Banánové toasty

Mirka Korunní, Šumperk

Sladký život /24.08.18
Domácí müsli

Domácí müsli

Zdravější než z obchodu

Podle receptu Jitky Strouhalové z Jičína


Zdravě a chutně /23.08.18
Muffinová housenka

Muffinová housenka

Podle receptu

Marcely Burešové z Krupky

Všehochuť /23.08.18
Zapečené špagety

Zapečené špagety

Irena Ivanová, Ostrava-Poruba

Za pár korun /22.08.18
Ovocné špízy

Ovocné špízy

Pro milovníky exotiky

Podle receptu Evy Kunhoštkové z Berouna

Všehochuť /22.08.18
Špecle

Špecle

Jana Remková, Orlová-Lutyně

Všehochuť /22.08.18
Vynikající pizza z grilu

Vynikající pizza z grilu

Vítek Kolář, Milevsko

Všehochuť /22.08.18
S jablky a šunkou

S jablky a šunkou

Nina Kuhková, Poděbrady

Všehochuť /22.08.18
 
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
PRD09_Podzimni_peceni_Predplatne

Podzimní pečení

Léto bylo dlouhé a opravdu intenzivní. I když je už za námi, zanechalo po sobě stromy obsypané švestkami, jablky, hruškami a plné nůše ořechů. Co s tím vším udělat? Asi nejlepším a nejchutnějším nápadem, který jistě ocení celá rodina, je upéct něco sladkého. Buchty, nebo koláče? To je vlastně jedno, protože každý podzimní zákusek je skvělý!

více
rychle_moucniky

Pošli recept Extra speciál Bylinky

Když jsem byla malá, bylinkový záhon na babiččině zahradě mi připadal jako malé voňavé království. Šťovík jsem si dávala místo žvýkačky, petržel nechyběla v žádné polévce, libečkem voněly vařené brambory, bez saturejky se neobešly luštěniny. Usínala jsem po meduňkovém čaji, osvěžila mě mátová limonáda. Kašel zaháněl bezinkový sirup, med z pampelišek pomáhal na rýmu. Žili jsme s bylinkami a užívali si je dosyta. Jsem ráda, že opět přišly do módy. Jsou totiž báječné, zkuste je taky!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama