Reklama
Hrstková polévka
Fotogalerie:

Hrstková polévka

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha

Marie Ospalíková, Kroměříž

Ingredience

  • po 1 hrsti hrachu, čočky, krup, fazolí, obilí, sójových bobů, pohanky a jáhel
  • dle chuti sůl, pepř a majoránka
  • 1 mrkev
  • 1 petržel
  • 1 celer
  • dle potřeby mléko
  • dle potřeby olej a hladká mouka
  • 3 stroužky česneku
  • podle potřeby zelená petrželka
  • trocha octa

Doba přípravy

Počet porcí

8

Orientační cena

80 Kč

Postup přípravy

  1. Hrách, čočku, fazole a sóju zalijeme vodou a necháme v chladničce minimálně 2 hodiny bobtnat. Poté slijeme vodu, přidáme kroupy, obilí, pohanku a jáhly. Vše osolíme a zalijeme vodou.

  2. Přidáme očištěnou mrkev, petržel a kousek celeru (vše v celku) a dáme vařit. Jakmile jsou tvrdé boby měkké, zeslabíme oheň, vyjmeme kořenovou zeleninu, nakrájíme ji na kostky a vrátíme zpátky. Přidáme studenou vodu a trochu mléka. Přivedeme k varu.

  3. Z oleje a mouky vyrobíme zásmažku, kterou rozmícháme v polévce metličkou. Dochutíme solí, pepřem, majoránkou a rozemnutým česnekem.

  4. Nasekáme zelenou petrželku a přidáme ji do každé porce. Můžeme přidat i trochu octa, záleží na chuti kuchaře a strávníků.

  5. Servírujeme s pečivem nebo opečenými kostičkami z pečiva.

Pošli recept! - Speciál - Levné dobroty (16.1.2017)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Pasta z česnekových výhonků

Pasta z česnekových výhonků

Otto Plášek, Brno
Škola vaření /24.07.18
Šťavnatý tažený závin

Šťavnatý tažený závin

Lída Holubová, Pelhřimov

Škola vaření /29.09.19
Knedlíky vařené v ubrousku

Knedlíky vařené v ubrousku

Jsou podle Magdaleny Dobromily Rettigové.

Jana Klejdusová, Jemnice

Škola vaření /10.04.13
Krupicový nákyp

Krupicový nákyp

Poněkud netradiční receptura nákypu.
Alena Kašpárková, Ostrava
Škola vaření /23.07.10
Vločková polévka se zeleninou

Vločková polévka se zeleninou

Je sytá, moc dobrá a rychle hotová. V zimě je to vynikající snídaně.
Renáta...
Škola vaření /20.02.12
Bulky s česnekem

Bulky s česnekem

Kristýna Boháčová, Lipník nad Bečvou

Škola vaření /07.02.18
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu