Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Hrnková bábovka s kakaem a jablečným pyré
Hrnková bábovka s kakaem a jablečným pyré
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Hrnková bábovka s kakaem a jablečným pyré

4.1/5 Počet hodnocení: 95
Do 20 minut Velmi snadné Na 8 porcí

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 6864 kcal
Bílkoviny 118 g
Sacharidy 878 g
Tuky 297 g
Vláknina 68 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Hrnečková kakaová bábovka má hned několik předností. K její přípravě nepotřebujete váhu, k odměřování surovin vám postačí klasický hrnek o objemu 250 ml. Díky jablečnému pyré je neskutečně šťavnatá a voňavá. Vláčná vydrží i několik dnů, ale nejspíš to nezvládnete ověřit, protože se po ní jen zapráší. Karamelovou polevu můžete vynechat a hotovou bábovku jednoduše pocukrovat. Vsadíme se, že recept na rychlou hrnkovou bábovku po vás bude chtít každý, kdo ji ochutná.

Suroviny

máslo ½ hrnku
+ na vymazání formy
+ na vysypání formy
rostlinný olej ½ hrnku
vejce 2 ks
vanilkový extrakt 1 ČL
sůl 1 ČL
kupované nebo domácí – viz odkaz v postupu
Na polevu
třtinový cukr ½ hrnku
+ navíc na případné rozředění
sůl ¼ ČL

Postup

1

Troubu předehřejte na 160 °C. Formu na bábovku pečlivě vymažte máslem a vysypte moukou.

2

V míse prošlehejte změklé máslo, olej, cukr a po jednom vmíchejte vejce. Nakonec přidejte vanilkový extrakt. 

3

Do jiné mísy prosejte mouku, kakao, jedlou sodu a sůl. Dobře promíchejte. 

4

Do olejové směsi střídavě po částech vmíchávejte moučnou směs a jablečné pyré. Promíchejte. Vzniklé vlijte do formy a pečte asi 1 hodinu. Špejlovým testem zjistěte, je-li bábovka upečená. Pak ji vyndejte z trouby. Po zchladnutí ji vyklopte z formy. 

5

Na polevu dejte do hrnce všechny ingredience kromě moučkového cukru, zahřívejte a míchejte, až se směs spojí a třtinový cukr se rozpustí, potom přiveďte k varu a zprudka vařte 1 minutu.

6

Odstavte, nechte lehce zchladnout a postupně přidávejte moučkový cukr – výsledkem má být tekutá poleva, proto možná nebude všechen cukr potřeba. Je-li směs příliš hutná, zřeďte ji trochou smetany. 

 
7

Polijte bábovku a nechte lehce zatuhnout. Podávejte.

 
 

Související články

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2018/2 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2018/2

Apetit magazín

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
Dostupný
399 Kč
Dostupný
399 Kč
Dostupný
399 Kč
Dostupný
399 Kč
Dostupný
399 Kč
Dostupný
399 Kč
Dostupný
399 Kč
Dostupný
399 Kč
Dostupný
399 Kč
Dostupný
399 Kč
Dostupný
399 Kč