Reklama
Hovězí vývar
Fotogalerie:

Hovězí vývar

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha

Máme rádi hutné, ale zároveň zdravé zeleninové polévky.

Jana Kopalová, Železný Brod

Ingredience

  • 300 g hovězího masa
  • 1 cibule
  • 1 stroužek česneku
  • podle chuti bobkový list
  • 1 vejce
  • 6 lžic hrubé mouky
  • na ozdobu podravka a čerstvá petrželka
  • 1 sáček mražené zeleniny
  • na ochucení sůl a pepř

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

80 Kč

Postup přípravy

  1. Do tlakového hrnce nalijeme asi 1,5 litru vody, dáme do ní maso a spolu s cibulí, česnekem
    a bobkovým listem je asi 1,5 hodiny vaříme, až dokonale změkne.

  2. Mezitím si připravíme drobení: z mouky a vejce uhněteme těsto, nastrouháme je nahrubo
    a necháme proschnout.

  3. Maso i se zeleninou a kořením vyjmeme z hrnce a nakrájíme. Přidáme podravku, drobení
    a mraženou zeleninu. Po 15 minutách vypneme, dochutíme a posypeme petrželkou.

Pošli recept! 1/2016 (4.12.2015)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Srdíčka pro maminku

Srdíčka pro maminku

Nezapomeň – druhá neděle v květnu patří všem maminkám. Hana Šátralová, ...
Škola vaření /29.05.16
„Jabkance“

„Jabkance“

Dřív se v našem kraji bramborám říkalo jablka.

Miroslava Kejvalová, Česká ...

Škola vaření /30.10.13
Voňavá zlatíčka pro děti

Voňavá zlatíčka pro děti

Moje vnučky jim říkají zlatíčka. Jsou to sice jen ‚‚obyčejné‘‘ šišky, ale ...
Škola vaření /27.10.08
Zabijačkový guláš

Zabijačkový guláš

Nejlepší je rozležený na druhý den.

Vladimír Bruna, Praha

Škola vaření /04.02.16
Prejtová polévka

Prejtová polévka

Lída Holubová, Pelhřimov

Škola vaření /03.03.18
Buchty

Buchty

Jsou výborné a nikdy mě nezklamou.

Lenka Kudrnová, Nejdek

Škola vaření /15.11.17
 

Nejnovější

Vánoce zdravě: 3 tipy na vánoční cukroví, po kterém nepřiberete

Vánoce zdravě: 3 tipy na vánoční cukroví, po kterém nepřiberete

Přestože na Vánoce si chce každý dopřát dobré jídlo, kila cukru a tuku nejsou zrovna ...
Všehochuť /12.12.19
Pistáciová srdíčka

Pistáciová srdíčka

Z lásky k našim blízkým

Podle receptu Sylvie Hoškové z Mladé ...

Sladký život /22.11.19
Plněný adventní věnec

Plněný adventní věnec

Jiřina Vurbsová, Kadaň

Všehochuť /21.11.19
Likér z ledových kaštanů

Likér z ledových kaštanů

Aneta Bartušková, Luka nad Jihlavou

Všehochuť /20.11.19
Tvarohová štóla

Tvarohová štóla

Podle receptu

Věry Veselé z Havířova

Sladký život /20.11.19
Bílkové vánoční bábovičky

Bílkové vánoční bábovičky

Když zavoní purpura

Podle receptu Jany Hůlkové z Tábora

Sladký život /18.11.19
Dýňový závin s kokosem

Dýňový závin s kokosem

Lehký a krásně křehký

Tereza Mrowiecová, Karviná

Sladký život /02.11.19
Ořechové tartaletky

Ořechové tartaletky

Romana Rubášová, Klatovy

Sladký život /02.11.19
Jablkový koláč s mákem

Jablkový koláč s mákem

Božena Kolářová, Pouště

Sladký život /02.11.19
 
Reklama
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
Knedlíková kuchařka

Nejlepší polévky

Polévka je vlastně takový milý začátek, příslib všeho dobrého a lahodného, co nás teprve čeká. Měla by naladit chuťové pohárky, připravit žaludek na další teplé jídlo a vůbec pomoct nám trochu se zklidnit a uvolnit. Doufáme, že vám náš polévkový speciál přinese hodně nových nápadů, které zpestří váš jídelníček a třeba se stanou i oblíbenou rodinnou pochoutkou.

více
special

Pošli recept Extra speciál

Také máte někdy chuť si uvařit čaj, usadit se do křesla, jen tak odpočívat a vzpomínat na dětství? Prázdniny u babičky, vůně, která se line z kuchyně... To byla slast! Připomeň si s naším speciálem toto nádherné období a uvař si něco dobrého. Třeba objevíš právě ten recept, na který už roky vzpomínáš a jehož chuť tě hned po prvním soustu pohladí po duši.

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama