Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Hovězí loupaná plec v mrkvi

Hovězí loupaná plec v mrkvi
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Hovězí loupaná plec v mrkvi

4.6/5 Počet hodnocení: 65
Do hodiny Velmi snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3851 kcal
Bílkoviny 350 g
Sacharidy 168 g
Tuky 189 g
Vláknina 39 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Ragú jako od maminky.

Suroviny

nadrobno
máslo 100 g
na kostky
sůl
pepř
čerstvě mletý
vývar hovězí 1,5 l
nebo voda
mrkev 500 g
na špalíky, tvar stříšky
cukr špetka

Postup

1

V hrnci rozehřejte 50 g másla a opékejte na něm cibuli do světle zlaté barvy; trvá to asi 6 minut.

2

Přidejte kostky masa, osolte, opepřete a opékejte dalších 10–15 minut dohněda. Zalijte vývarem nebo vodou a přiklopené duste doměkka asi 1–1,5 hodiny.

3

Mezitím nechte zpěnit na 30 g másla hladkou mouku a míchejte asi minutu.

4

Když je maso téměř měkké (asi 15 minut před koncem dušení), přisypte do hrnce mrkev a přidejte jíšku.

5

Hotové jídlo dosolte podle chuti, případně chuť dotáhněte špetkou cukru. Vypněte plotýnku a v hrnci rozmíchejte zbylý kousek másla pro zjemnění chuti. Podávejte s vařenými bramborami posypanými nasekanou pažitkou a omaštěnými máslem.

Související články

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2011/10 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2011/10

Komentáře

27.10.2015 17:50

jednoduché ale velmi dobré

Apetit magazín

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč