Reklama
Hovězí s mrkví a houbami
Fotogalerie:

Hovězí s mrkví a houbami

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha

Ivana Pavlíková, Praha

Ingredience

  • 2 větší cibule
  • 2 lžíce sádla
  • 500  g hovězího masa na guláš
  • 1 lžička sladké papriky
  • 4 mrkve
  • 100  g žampionů
  • sůl, pepř
  • 1 stroužek česneku
  • 200  ml suchého červeného vína
  • 2 červené chilli papričky

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

150 Kč

Postup přípravy

  1. Cibuli oloupeme a nakrájíme na malé kousky. V hlubokém hrnci rozpustíme sádlo a cibulku pomalu smažíme dozlatova.

  2. Na cibulku přidáme pokrájené a očištěné kousky masa, které posypeme paprikou. Přiklopíme a necháme asi 10 minut pustit šťávu.

  3. Poté na maso vložíme kolečka oloupané mrkve a čtvrtinky opláchnutých žampionů. Vše promícháme, přidáme prolisovaný česnek a podlijeme vodou.

  4. Vaříme, dokud maso nezměkne, občas promícháme. Do omáčky přilijeme červené víno a necháme při snížené teplotě alespoň 10 minut probublat.

  5. Omáčku ochutíme solí a pepřem. Podáváme společně s vařenými brambory nebo s kaší a nadrobno nasekanými chilli papričkami.

Pošli recept! 10/2018 (3.9.2018)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Kuře s nádivkou

Kuře s nádivkou

Tomáš Mika, Brno
Škola vaření /01.03.20
Pečený jehněčí krk

Pečený jehněčí krk

Výborný je se špenátem a knedlíky.


Božena Kolářová, Pouště

Škola vaření /06.04.17
Taštičky plněné uzeninami

Taštičky plněné uzeninami

Vůbec se nemusíš bát udělat je jako pohoštění pro přátele. Jsou výborné! ...
Škola vaření /14.07.12
Vepřové na česneku, špenát a knedlík

Vepřové na česneku, špenát a knedlík

Vylepšená klasika

Diana Valová, Domažlice

Škola vaření /11.02.18
Beskydská celeračka

Beskydská celeračka

Zaručujeme, že si na ní všichni pošmáknou.

Radka a Tomáš Ševčíkovi, ...

Škola vaření /12.01.15
Polévka z nouze

Polévka z nouze

Recept jsem našla kdysi dávno, polévka se u nás už zabydlela.

Alena Trousilová, ...

Škola vaření /02.11.16
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu