Ivana Pavlíková, Praha
Ingredience
- 2 větší cibule
- 2 lžíce sádla
- 500 g hovězího masa na guláš
- 1 lžička sladké papriky
- 4 mrkve
- 100 g žampionů
- sůl, pepř
- 1 stroužek česneku
- 200 ml suchého červeného vína
- 2 červené chilli papričky
Doba přípravy
Počet porcí
Orientační cena
Postup přípravy
-
Cibuli oloupeme a nakrájíme na malé kousky. V hlubokém hrnci rozpustíme sádlo a cibulku pomalu smažíme dozlatova.
-
Na cibulku přidáme pokrájené a očištěné kousky masa, které posypeme paprikou. Přiklopíme a necháme asi 10 minut pustit šťávu.
-
Poté na maso vložíme kolečka oloupané mrkve a čtvrtinky opláchnutých žampionů. Vše promícháme, přidáme prolisovaný česnek a podlijeme vodou.
-
Vaříme, dokud maso nezměkne, občas promícháme. Do omáčky přilijeme červené víno a necháme při snížené teplotě alespoň 10 minut probublat.
-
Omáčku ochutíme solí a pepřem. Podáváme společně s vařenými brambory nebo s kaší a nadrobno nasekanými chilli papričkami.