Reklama
Hovězí roláda
Fotogalerie:

Hovězí roláda

Jiří Knížek

Praha
Moje babička dělala nepřekonatelnou hovězí roládu. Já jsem její recept pouze zmodernizoval některými surovinami.
Jiří Knížek, Praha

Ingredience

  • hrst petrželka
  • 2 paprika
  • 750 g maso hovězí
  • 200 g maso vepřové mleté
  • 1 vejce
  • 50 g slanina anglická
  • 1 cibule
  • 2 stroužky česnek
  • 100 g máslo
  • 2 žloutek
  • 2 plátky chleba tmavý celozrnný
  • 10 olivy
  • párky
  • hrst houby sušené
  • 10 kapary

Doba přípravy

Počet porcí

6

Orientační cena

220 Kč

Postup přípravy

  1. krok1
    Plát masa na roládu rozklepeme na tenko. Opepříme, osolíme a potřeme hořčicí. Poklademe plátky anglické slaniny.
  2. krok2
    Připravíme nádivku z mletého masa a hub. Přidáme najemno nakrájenou cibulku a česnek, 1 vejce 2, žloutky, vodou zvlhčené chlebové toasty a pokrájenou petrželku. Dosolíme a důkladně promícháme. Touto směsí pomažeme roládu, doprostřed vložíme párek. Směs poklademe proužky papriky, nakrájenými olivami a kapary. Roládu zarolujeme a svážeme nití na tlačenku.
  3. krok3
    Zprudka ji opečeme na oleji. Přidáme trochu teplé vody, roládu zasypeme rozmarýnem, vložíme do trouby, pečeme při 250 °C a občas podléváme. Po 30 minutách teplotu zmírníme a dusíme do změknutí. Výpek zahustíme moukou.

Pošli recept! 9/2008 (13.8.2008)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Vepřový kotlík

Vepřový kotlík

Je zvláštní, že všechny ty dobroty nám stejně v dětství chutnaly nějak líp. David ...
Škola vaření /24.02.10
Segedínský guláš

Segedínský guláš

Tento recept miluje celá rodina!
Ester Kindlová, Svitavy
Škola vaření /12.04.12
Kobližky babičky Věrky

Kobližky babičky Věrky

Máme je rádi bez náplně, dají se však plnit povidly, marmeládou a dokonce ...

Škola vaření /19.07.16
Čaj z naší zahrádky

Čaj z naší zahrádky

Marie Dlesková, Chlumec nad Cidlinou

Škola vaření /29.06.18
Tvarohový moučník s rybízem

Tvarohový moučník s rybízem

Květa Nováčková, Brno

Škola vaření /04.06.18
Segedín se smetanou

Segedín se smetanou

Jako příloha se hodí knedlíky nebo pečivo.

Veronika Hegrová, Pomezí

Škola vaření /31.10.13
 

Nejnovější

Borůvkový koktejl

Borůvkový koktejl

Pavla Svobodová, Opava
Vaříme express /03.07.18
Sendviče s opečenou šunkou

Sendviče s opečenou šunkou

Na piknik nebo svačinku

Podle receptu Marie Krejčové z Brna

Vaříme express /03.07.18
Hovězí roláda s noky

Hovězí roláda s noky

Iva Papežová, Teplice

Všehochuť /03.07.18
Palačinky se špenátem

Palačinky se špenátem

Renata Slavíčková, Velké Popovice

Všehochuť /03.07.18
Prosciutto & fungi pizza

Prosciutto & fungi pizza

Kateřina Gajová, Brno

Všehochuť /03.07.18
Kuličky s koprem

Kuličky s koprem

Lenka Malá, Chomutov

Všehochuť /03.07.18
Zapečené houby se sýrem

Zapečené houby se sýrem

Hana Bílá, České Budějovice

Za pár korun /02.07.18
Krůtí s brusinkami

Krůtí s brusinkami

Jindřich Růžička, Praha

Za pár korun /02.07.18
Sýrové papriky

Sýrové papriky

Jde to i bez masa

Karolína Němečková, Praha

Vaříme express /02.07.18
 
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
letni_rychlovky

Letní rychlovky

Červen je prostě a jednoduše báječný měsíc. Léto je na samém začátku a ze všeho sálá optimismus. Příroda nám ze sebe dává to nejlepší a my máme potřebu její dary hltat plnými doušky. Ani se nám nechce trávit čas uvnitř domu. Co dávají v televizi, nás nezajímá... Jen chceme sedět venku, kochat se okolím a k tomu zakusovat něco dobrého, ale na přípravu časově nenáročného.

více
rychle_moucniky

Pošli recept Extra speciál Bylinky

Když jsem byla malá, bylinkový záhon na babiččině zahradě mi připadal jako malé voňavé království. Šťovík jsem si dávala místo žvýkačky, petržel nechyběla v žádné polévce, libečkem voněly vařené brambory, bez saturejky se neobešly luštěniny. Usínala jsem po meduňkovém čaji, osvěžila mě mátová limonáda. Kašel zaháněl bezinkový sirup, med z pampelišek pomáhal na rýmu. Žili jsme s bylinkami a užívali si je dosyta. Jsem ráda, že opět přišly do módy. Jsou totiž báječné, zkuste je taky!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama