Reklama
Hovězí roláda
Fotogalerie:

Hovězí roláda

Jiří Knížek

Praha
Moje babička dělala nepřekonatelnou hovězí roládu. Já jsem její recept pouze zmodernizoval některými surovinami.
Jiří Knížek, Praha

Ingredience

  • hrst petrželka
  • 2 paprika
  • 750 g maso hovězí
  • 200 g maso vepřové mleté
  • 1 vejce
  • 50 g slanina anglická
  • 1 cibule
  • 2 stroužky česnek
  • 100 g máslo
  • 2 žloutek
  • 2 plátky chleba tmavý celozrnný
  • 10 olivy
  • párky
  • hrst houby sušené
  • 10 kapary

Doba přípravy

Počet porcí

6

Orientační cena

220 Kč

Postup přípravy

  1. krok1
    Plát masa na roládu rozklepeme na tenko. Opepříme, osolíme a potřeme hořčicí. Poklademe plátky anglické slaniny.
  2. krok2
    Připravíme nádivku z mletého masa a hub. Přidáme najemno nakrájenou cibulku a česnek, 1 vejce 2, žloutky, vodou zvlhčené chlebové toasty a pokrájenou petrželku. Dosolíme a důkladně promícháme. Touto směsí pomažeme roládu, doprostřed vložíme párek. Směs poklademe proužky papriky, nakrájenými olivami a kapary. Roládu zarolujeme a svážeme nití na tlačenku.
  3. krok3
    Zprudka ji opečeme na oleji. Přidáme trochu teplé vody, roládu zasypeme rozmarýnem, vložíme do trouby, pečeme při 250 °C a občas podléváme. Po 30 minutách teplotu zmírníme a dusíme do změknutí. Výpek zahustíme moukou.

Pošli recept! 9/2008 (13.8.2008)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout
Share on Myspace

Další z rubriky

Brambory s mletým masem

Brambory s mletým masem

Místo vařených brambor zkus kaši.  Irena Gumuláková, Dalešice 
Škola vaření /22.08.12
Slovenské pagáče

Slovenské pagáče

Vyzkoušej tuto lahůdku.
Marcela Krejčí,
Opava-Kateřinky
Škola vaření /25.01.10
Dušené červené zelí s vepřovými kousky

Dušené červené zelí s vepřovými kousky

Můžeme podávat jak s knedlíky, tak s bramborem.

Ivana Machková, Frýdek-Místek

Škola vaření /21.10.14
Škvarkové pagáčky

Škvarkové pagáčky

Malé škvarkové koláčky chutnají skvěle teplé i studené.

Pavel Štrougal, Ústí ...

Škola vaření /19.07.13
Žampionové karí s vejcem

Žampionové karí s vejcem

Nádhernou žlutou barvu omáčky skvěle doplňují rozkrojená vajíčka.
Lída Staňková, ...
Škola vaření /07.02.13
Houbové kyselo

Houbové kyselo

Kvásek si musíme udělat pár dní předem.

Jana Součková, Praha

Škola vaření /13.02.14
 

Nejnovější

Rýžový nákyp s meruňkami

Rýžový nákyp s meruňkami

Jako oběd nebo večeře nasladko je nedostižný. Alžběta Hrdinková, Chrudim
Škola vaření /29.04.17
Lasagne se zeleninou a sýrem

Lasagne se zeleninou a sýrem

Lasagne mám vždy po ruce ve spíži. Toto je jedna z mých nejoblíbenějších ...

Všehochuť /29.04.17
Rajčata plněná těstovinovou rýží

Rajčata plněná těstovinovou rýží

Možná se zdají složitá na přípravu, ale opak je pravdou. Náplň je za chvíli a ...

Škola vaření /28.04.17
Lasagne s tuňákem a rajčaty

Lasagne s tuňákem a rajčaty

Ryby připravuji často a ráda na mnoho způsobů.

Petra Čertová, Ústí nad Labem

Všehochuť /28.04.17
Fusilli s vepřovými nudličkami

Fusilli s vepřovými nudličkami

Oblíbená vřetýnka připravuji nejraději s touto omáčkou.

Miroslava Krátká, ...

Za pár korun /27.04.17
Tvarohové šišky

Tvarohové šišky

Lahůdka, kterou milují děti i dospělí.

Renata Hormanová, České Budějovice

Škola vaření /27.04.17
Tortellini s kuřecím a zeleninou

Tortellini s kuřecím a zeleninou

Výborný oběd plný samých dobrot a vonící kořením.

Jaromíra Skočílková, Skuteč

...
Škola vaření /27.04.17
Těstoviny v bazalkovo-česnekovém pestu

Těstoviny v bazalkovo-česnekovém pestu

Tuto dobrotu lze ještě osvěžit oblohou z libovolné zeleniny. Kdo má raději ...

Vaříme express /27.04.17
Tagliatelle po italsko-švédsku

Tagliatelle po italsko-švédsku

Nejlepší jsou těstoviny ze semolinové mouky.

Kateřina Gajová, Brno

Všehochuť /27.04.17
 
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
pr_special1705

Pečeme s nápadem

Jakmile se lidé dozvědí, že rád(a) a dobře pečeš, hned se spustí lavina žádostí...

více
poslirecept_extra_small1701

Bez lepku

Jak kdysi někdo moudrý řekl, nežijeme proto, abychom jedli, ale jíme proto, abychom žili.

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama