Reklama
Hovězí roláda
Fotogalerie:

Hovězí roláda

Jiří Knížek

Praha
Moje babička dělala nepřekonatelnou hovězí roládu. Já jsem její recept pouze zmodernizoval některými surovinami.
Jiří Knížek, Praha

Ingredience

  • hrst petrželka
  • 2 paprika
  • 750 g maso hovězí
  • 200 g maso vepřové mleté
  • 1 vejce
  • 50 g slanina anglická
  • 1 cibule
  • 2 stroužky česnek
  • 100 g máslo
  • 2 žloutek
  • 2 plátky chleba tmavý celozrnný
  • 10 olivy
  • párky
  • hrst houby sušené
  • 10 kapary

Doba přípravy

Počet porcí

6

Orientační cena

220 Kč

Postup přípravy

  1. krok1
    Plát masa na roládu rozklepeme na tenko. Opepříme, osolíme a potřeme hořčicí. Poklademe plátky anglické slaniny.
  2. krok2
    Připravíme nádivku z mletého masa a hub. Přidáme najemno nakrájenou cibulku a česnek, 1 vejce 2, žloutky, vodou zvlhčené chlebové toasty a pokrájenou petrželku. Dosolíme a důkladně promícháme. Touto směsí pomažeme roládu, doprostřed vložíme párek. Směs poklademe proužky papriky, nakrájenými olivami a kapary. Roládu zarolujeme a svážeme nití na tlačenku.
  3. krok3
    Zprudka ji opečeme na oleji. Přidáme trochu teplé vody, roládu zasypeme rozmarýnem, vložíme do trouby, pečeme při 250 °C a občas podléváme. Po 30 minutách teplotu zmírníme a dusíme do změknutí. Výpek zahustíme moukou.

Pošli recept! 9/2008 (13.8.2008)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Kuřecí extra placičky

Kuřecí extra placičky

Místo kaše dej jen chléb a zeleninu. Martina Slámová, Karviná
Škola vaření /09.09.12
Španělské ptáčky z kuřecího masa

Španělské ptáčky z kuřecího masa

Sladkokyselá náplň spolu s oli­vami a kapary vykouzlí zajíma­vou chuť. Máme...
Škola vaření /09.03.09
Kachnička na zelenině

Kachnička na zelenině

Přílohou je samozřejmě zelí s knedlíky.

Martina Antalová, Odolena Voda

Škola vaření /09.07.14
Masový koláč se sýrem  a bylinkami

Masový koláč se sýrem a bylinkami

Suroviny můžeš nahradit tím, co máš doma.
Květa Kroupová, Praha
Škola vaření /04.08.11
Nudle s kaštany

Nudle s kaštany

Kaštany z nich udělají lahůdku.

Renata Málková, Chomutov

Škola vaření /06.10.16
Vánočka

Vánočka

Zdeňka Pěstová, Větřní

Škola vaření /20.11.17
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Konečně je to tady. Jaro se hlásí o pozornost a jak lépe ho mezi námi přivítat než pořádnou hostinou? Pozvi svou rodinu i známé k bohatě prostřenému stolu a vychutnej si atmosféru Velikonoc ve veselé náladě. Provoň si domov známou vůní mazance nebo pečínky a vykouzli úsměv něčím dobrým na zub všem blízkým i náhodným návštěvám.

více
special

Pošli recept Extra speciál

Užij si svátky bez stresu!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama