Reklama
Hovězí pekáč s čočkou
Fotogalerie:

Hovězí pekáč s čočkou

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha

Výrazná a silná chuť tě dostane.

Anna Šušláková, Most

Ingredience

  • 2 lžíce oleje
  • 2 smotky skořice
  • 2 velké cibule
  • 5 stroužků česneku
  • 1 chilli paprička
  • 1 lžička kari koření
  • 2 cm čerstvého zázvoru
  • 600 g hovězí kližky
  • trocha soli a pepře
  • 4 brambory
  • 1/2 hrnku předvařené čočky
  • podle potřeby vývar
  • 1 konzerva loupaných rajčat s chilli

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

200 Kč

Postup přípravy

  1. V pekáči na oleji orestujeme celou skořici a cibuli nakrájenou na větší kusy. Přidáme česnek
    nakrájený na plátky, nakrájenou chilli papričku, kari, nastrouhaný zázvor a osmahneme.

  2. Vložíme maso nakrájené na kostky, orestujeme, osolíme, opepříme, zakryjeme a při 160 °C
    pečeme asi 1,5 hod. Podle potřeby podléváme vývarem. Když je maso měkké, přidáme nakrájené brambory, čočku, rajčata, promícháme a zalijeme vývarem, aby byly všechny suroviny ponořené. Zakryjeme, vrátíme do trouby a pečeme, dokud nejsou brambory
    měkké.

Pošli recept! 6/2016 (2.5.2016)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Boží milosti

Boží milosti

Jsou velice lahodné, milovala jsem je už v dětství. Recept mám od babičky. Jana Malá, ...
Škola vaření /24.03.17
Sladkokyselé vepřové

Sladkokyselé vepřové

Výborný, šťavnatý a docela zdravý oběd. Naučila jsem se toto jídlo od babičky mého ...
Škola vaření /06.06.13
Kachna v šouletu

Kachna v šouletu

Klasika, na kterou se zapomíná.

Tomáš Mika, Brno

Škola vaření /30.06.16
Vrchovinský bramborák

Vrchovinský bramborák

Jeho výhodou je, že ho nemusíme smažit.
Tereza Mrowiecová, Karviná
Škola vaření /21.04.10
Česnekové brambory

Česnekové brambory

K večeři nemusí být jen jídla z masa. Toto je dobré při virózách.
Jana Remková, ...
Škola vaření /14.02.11
Vepřové výpečky se zelím

Vepřové výpečky se zelím

K tomuto pokrmu nelze podávat nic jiného než knedlíky, nejlépe houskové i ...

Škola vaření /17.06.17
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu