Reklama
Hovězí na kyselo
Fotogalerie:

Hovězí na kyselo

Veronika Poláčková
Veronika Poláčková
Mýto

Jednoduchý a chutný recept našich babiček.

Veronika Poláčková, Mýto

Ingredience

  • 400 g zadní hovězí maso
  • 100 g slanina
  • sůl
  • mletý černý pepř
  • sádlo
  • 1 velká cibule
  • celé nové koření
  • celý černý pepř
  • bobkový list
  • citronová šťáva
  • hladká mouka

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

120 Kč

Postup přípravy

  1. Hovězí maso omyjeme a nakrájíme na plátky, které lehce naklepeme. Prošpikujeme slaninou, osolíme a opepříme.
  2. V hlubším hrnci rozpustíme sádlo, na kterém osmažíme nakrájenou cibulku. Připravené hovězí plátky osmažíme z obou stran a pod poklicí chviličku podusíme. Za cca 15 minut maso podlijeme horkou vodou a přidáme celé nové koření, celý černý pepř, bobkový list a dusíme doměkka.
  3. Když je maso měkké, vyjmeme ho na talíř a uchováme v teple. Omáčku ochutíme citrónovou šťávou, solí a za stálého míchání zahustíme hladkou moukou rozmíchanou ve vodě. Omáčku promícháme, povaříme a přidáme do ní měkké hovězí maso na prohřátí. Podáváme s bramborami vařenými ve slupce. 
Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Domácí škvarky

Domácí škvarky

Kdepak, některé věci se v supermarketu prostě koupit nedají... Božena ...
Škola vaření /16.06.17
Lívance z cizrny a kyselého zelí

Lívance z cizrny a kyselého zelí

Cizrna je opomíjená, což je škoda, ochutnej a uvidíš.

Karel Marek, Zlín

Škola vaření /15.09.16
Rýžový nákyp

Rýžový nákyp

Můžeš použít i jiné druhy ovoce.

Aneta Šiváková, Klučov

Škola vaření /08.02.17
Žitno-špaldový perník

Žitno-špaldový perník

Pečení je pro nás veliká zábava. 

Emma (3 roky) a Josef Jan (6 let) Hořčíkovi, ...

Škola vaření /28.10.12
Prejtová polévka

Prejtová polévka

Lída Holubová, Pelhřimov

Škola vaření /03.03.18
Štědrý kuba s houbami

Štědrý kuba s houbami

Květa Kroupová, Praha

Škola vaření /30.11.18
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu