Výborný nedělní oběd.
Lenka Kudrnová, Nejdek
Ingredience
- 600 g hovězí maso
- 2 cibule
- 4 stroužky česnek
- 3-4 hrsti sušené houby
- 1 kostka masox
- staročeské koření
- paprika sladká
- sůl
- pepř
- kmín
Doba přípravy
Počet porcí
Orientační cena
Postup přípravy
-
Maso si nakrájíme na plátky, které okořeníme solí, pepřem, sladkou paprikou a staročeským kořením.
-
Cibulku si nakrajíme nadrobno s česnekem a zpěníme ji. Přidáme okořeněné maso a necháme zatáhnout z každé strany. Poté podlijeme vodou, přidáme kmín, houby a masox. Vaříme do změknutí.
-
Když je maso měkké, omáčku zahustíme jíškou a podáváme s vařenou rýží.