Reklama
Hovězí na houbách
Fotogalerie:

Hovězí na houbách

Lenka Kudrnova
Lenka Kudrnova
nejdek

Výborný nedělní oběd.

Lenka Kudrnová, Nejdek

Ingredience

  • 600 g hovězí maso
  • 2 cibule
  • 4 stroužky česnek
  • 3-4 hrsti sušené houby
  • 1 kostka masox
  • staročeské koření
  • paprika sladká
  • sůl
  • pepř
  • kmín

Doba přípravy

Počet porcí

4-6

Orientační cena

250 Kč

Postup přípravy

  1. Maso si nakrájíme na plátky, které okořeníme solí, pepřem, sladkou paprikou a staročeským kořením.
  2. Cibulku si nakrajíme nadrobno s česnekem a zpěníme ji. Přidáme okořeněné maso a necháme zatáhnout z každé strany. Poté podlijeme vodou, přidáme kmín, houby a masox. Vaříme do změknutí.

  3. Když je maso měkké, omáčku zahustíme jíškou a podáváme s vařenou rýží.

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Domácí jáhlový prejt

Domácí jáhlový prejt

Tenhle způsob úpravy je skutečně výborný. Magdaléna Králová, Trutnov
Škola vaření /15.10.13
Sterilovaný okurkový mix

Sterilovaný okurkový mix

Květa Kroupová, Praha

Škola vaření /05.08.18
Slavnostní rybí polévka

Slavnostní rybí polévka

Kapří polévka nám nechutná, tato je jemnější.

Karolína Smékalová, Klatovy

Škola vaření /27.11.16
Zapečená cuketa se smetanovou omáčkou

Zapečená cuketa se smetanovou omáčkou

Je to asi nejjednodušší omáčka, kterou znám.

Irena Gvozdková, Sušice

Škola vaření /22.09.17
Domácí chleba

Domácí chleba

A ta vůně, když se zrovna upeče!
Zdeňka Bryxíová, Ostrava-Poruba
Škola vaření /04.08.11
Koláč s džemem

Koláč s džemem

Máslo nenechávej změknout, těsto bude křupavější.

Eva Nováková, Rudná

Škola vaření /02.07.16
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu