Reklama
Reklama
Hovězí maso s křenovou omáčkou
Fotogalerie:

Hovězí maso s křenovou omáčkou

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha

Omáčky moje babička umí – její křenové se žádná jiná nevyrovná.

Zita Vojtíšková, Strakonice

Ingredience

  • 1 kg hovězího zadního masa
  • 2 lžičky soli
  • 6 kuliček nového koření
  • 4 bobkové listy
  • 1 lžička kmínu
  • 1 lžička pepře
  • 2 cibule
  • 250 g křenu
  • 400 ml smetany
  • 3 lžíce hladké mouky
  • kousek másla na jíšku na zjemnění omáčky

Doba přípravy

Počet porcí

5

Orientační cena

250 Kč

Postup přípravy

  1. krok1

    Hovězí maso omyjeme a vložíme v celku do chladné vody, přidáme sůl, pepř, kmín, nové koření, bobkový list a necháme na mírném plameni vařit doměkka (trvá to asi 2 hodiny). Pokud chceme vaření zkrátit, můžeme použít tlakový hrnec, pak stačí maso vařit asi 1 hodinu. Když je maso měkké, vyndáme je a nakrájíme na plátky, vývar schováme na omáčku. 

  2. krok2

    Cibule oloupeme a nakrájíme najemno, křen očistíme a nastrouháme. Připravíme si jíšku: nakrájenou cibuli necháme zezlátnout na lžíci másla, poprášíme třemi lžícemi hladké mouky a necháme krátce osmažit. Jíšku zalijeme vývarem z masa, mouku pořádně provaříme (mouka by se měla vařit vždy minimálně 20 minut, aby byla lépe stravitelná), přidáme smetanu, křen, trochu másla a podle chuti dosolíme. Pokud chceme mít omáčku opravdu jemnou, můžeme ji rozmixovat. 

  3. krok3

    Do omáčky přidáme maso a pár minut ještě společně povaříme, aby se maso prohřálo. Podáváme s houskovým knedlíkem.

Pošli recept! 1/2016 (4.12.2015)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Česnečka trochu jinak

Česnečka trochu jinak

Můj recept je trochu jiný, ale také dobrý. Jaroslava Mudrochová, Dolníky
Škola vaření /28.02.10
Prejtová polévka

Prejtová polévka

Prejt se u nás dá koupit i mražený.

Ivana Černá, Praha

Škola vaření /07.02.14
Křehotinky

Křehotinky

Dnes už dávno zapomenutý recept.

Jaroslava Skoumalová, Třebíč

Škola vaření /26.03.13
Pučálka

Pučálka

Petra Galatičová, Kroměříž

Škola vaření /20.11.17
Třená bábovka

Třená bábovka

Je jednoduchá a vydrží dlouho vláčná.
Aneta Důbravová,
Velký Ořechov
Škola vaření /24.11.10
Beránek se sněhovým kožíškem

Beránek se sněhovým kožíškem

Velikonoční beránek z třeného těsta s kožíškem z bílkového sněhu.


...
Škola vaření /12.03.17
 

Nejnovější

Kapr s bramborovým salátem

Kapr s bramborovým salátem

Ověřená klasika Anna Habřinová, Sokolov
Škola vaření /23.12.18
Vídeňský řízek Diplomat

Vídeňský řízek Diplomat

Jarka Dlouhá, Brno

Všehochuť /20.12.18
Závitky z tresky s kaparovou omáčkou

Závitky z tresky s kaparovou omáčkou

Originální

Iva Hajná, Tábor

Všehochuť /19.12.18
Losos à la Capri s brambory

Losos à la Capri s brambory

Pro labužníky

Jindra Setřelová, Ostrov


Všehochuť /19.12.18
Ragú z kapra se zeleninou

Ragú z kapra se zeleninou

Kapr jak ho neznáš

Podle receptu Jany Sedláčkové z Lanškrouna

Zdravě a chutně /08.12.18
Čokoládový věnec

Čokoládový věnec

Vločky můžeš koupit

Podle receptu Veroniky Cháberové z Rokycan

Všehochuť /08.12.18
Katalánská roláda

Katalánská roláda

Aneb ‚‚cikánský rukáv‘‘

Eva Navrátilová, Vlašim

Všehochuť /08.12.18
Babiččina vánočka

Babiččina vánočka

Marie Staňková, Pardubice

Škola vaření /07.12.18
Kapr s houbovými placičkami

Kapr s houbovými placičkami

Lenka Majorová, Zlín

Všehochuť /07.12.18
 
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
01_TitulPRD11_Cukrovi_nocode

Cukroví

Silně a lahodně
rohlíčky po domě voní,
stále voní.
Nikdo si nevšímá,
jak jeho dieta mění se v dým.
Nejenom k cukroví
strávníci hladoví se skloní a přivoní,
dejme si decinku,
za malou chvilinku
připijem pospolu
na veselou vánoční noc. 

více
special

Pošli recept Extra speciál To nejlepší z drůbeže

Na otázku, co by si daly k obědu, odpovídaly moje děti vždycky naprosto jednoznačně – pečené kuřátko. Později si oblíbily slepici na paprice a ve věku teenagerů jim nejvíc šmakovaly nudličky z krůtího masa v pikantní omáčce. Drůbež u nás vždycky vedla a myslím si, že naše rodina rozhodně není jediná. Právě proto je tu speciál plný vašich nejoblíbenějších drůbežích receptů.!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama