Reklama
Hovězí maso s křenovou omáčkou
Fotogalerie:

Hovězí maso s křenovou omáčkou

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha

Omáčky moje babička umí – její křenové se žádná jiná nevyrovná.

Zita Vojtíšková, Strakonice

Ingredience

  • 1 kg hovězího zadního masa
  • 2 lžičky soli
  • 6 kuliček nového koření
  • 4 bobkové listy
  • 1 lžička kmínu
  • 1 lžička pepře
  • 2 cibule
  • 250 g křenu
  • 400 ml smetany
  • 3 lžíce hladké mouky
  • kousek másla na jíšku na zjemnění omáčky

Doba přípravy

Počet porcí

5

Orientační cena

250 Kč

Postup přípravy

  1. krok1

    Hovězí maso omyjeme a vložíme v celku do chladné vody, přidáme sůl, pepř, kmín, nové koření, bobkový list a necháme na mírném plameni vařit doměkka (trvá to asi 2 hodiny). Pokud chceme vaření zkrátit, můžeme použít tlakový hrnec, pak stačí maso vařit asi 1 hodinu. Když je maso měkké, vyndáme je a nakrájíme na plátky, vývar schováme na omáčku. 

  2. krok2

    Cibule oloupeme a nakrájíme najemno, křen očistíme a nastrouháme. Připravíme si jíšku: nakrájenou cibuli necháme zezlátnout na lžíci másla, poprášíme třemi lžícemi hladké mouky a necháme krátce osmažit. Jíšku zalijeme vývarem z masa, mouku pořádně provaříme (mouka by se měla vařit vždy minimálně 20 minut, aby byla lépe stravitelná), přidáme smetanu, křen, trochu másla a podle chuti dosolíme. Pokud chceme mít omáčku opravdu jemnou, můžeme ji rozmixovat. 

  3. krok3

    Do omáčky přidáme maso a pár minut ještě společně povaříme, aby se maso prohřálo. Podáváme s houskovým knedlíkem.

Pošli recept! 1/2016 (4.12.2015)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Plněné rohlíky

Plněné rohlíky

Pohoštění pro přátele nebo jen tak k vínu. Marcela Kaněrová, Náchod
Škola vaření /03.02.11
České houstičky

České houstičky

Jsou mnohem lepší než ty kupované.

Martina  Dostálková, Srch

Škola vaření /28.07.16
Brynzové buchtičky

Brynzové buchtičky

Jsou výborné na svačinku se zeleninovým salátem nebo jako příloha, například jako ...

Škola vaření /19.05.15
Myslivecká polévka

Myslivecká polévka

Zvěřina je bohužel nedostatkové zboží, jinak bychom ji měli na stole mnohem ...
Škola vaření /29.03.10
Květáková schovanka

Květáková schovanka

S remoskou je vaření úplná hračka.

Vladimír Bruna, Praha

Škola vaření /13.03.17
Vepřový bok v mrkvi

Vepřový bok v mrkvi

Levné a dobré jídlo, komu vadí tučný bůček, nahradí ho libovým pleckem.

...

Škola vaření /07.05.17
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Konečně je to tady. Jaro se hlásí o pozornost a jak lépe ho mezi námi přivítat než pořádnou hostinou? Pozvi svou rodinu i známé k bohatě prostřenému stolu a vychutnej si atmosféru Velikonoc ve veselé náladě. Provoň si domov známou vůní mazance nebo pečínky a vykouzli úsměv něčím dobrým na zub všem blízkým i náhodným návštěvám.

více
special

Pošli recept Extra speciál

Užij si svátky bez stresu!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama