Reklama
Hovězí maso s křenovou omáčkou
Fotogalerie:

Hovězí maso s křenovou omáčkou

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha

Omáčky moje babička umí – její křenové se žádná jiná nevyrovná.

Zita Vojtíšková, Strakonice

Ingredience

  • 1 kg hovězího zadního masa
  • 2 lžičky soli
  • 6 kuliček nového koření
  • 4 bobkové listy
  • 1 lžička kmínu
  • 1 lžička pepře
  • 2 cibule
  • 250 g křenu
  • 400 ml smetany
  • 3 lžíce hladké mouky
  • kousek másla na jíšku na zjemnění omáčky

Doba přípravy

Počet porcí

5

Orientační cena

250 Kč

Postup přípravy

  1. krok1

    Hovězí maso omyjeme a vložíme v celku do chladné vody, přidáme sůl, pepř, kmín, nové koření, bobkový list a necháme na mírném plameni vařit doměkka (trvá to asi 2 hodiny). Pokud chceme vaření zkrátit, můžeme použít tlakový hrnec, pak stačí maso vařit asi 1 hodinu. Když je maso měkké, vyndáme je a nakrájíme na plátky, vývar schováme na omáčku. 

  2. krok2

    Cibule oloupeme a nakrájíme najemno, křen očistíme a nastrouháme. Připravíme si jíšku: nakrájenou cibuli necháme zezlátnout na lžíci másla, poprášíme třemi lžícemi hladké mouky a necháme krátce osmažit. Jíšku zalijeme vývarem z masa, mouku pořádně provaříme (mouka by se měla vařit vždy minimálně 20 minut, aby byla lépe stravitelná), přidáme smetanu, křen, trochu másla a podle chuti dosolíme. Pokud chceme mít omáčku opravdu jemnou, můžeme ji rozmixovat. 

  3. krok3

    Do omáčky přidáme maso a pár minut ještě společně povaříme, aby se maso prohřálo. Podáváme s houskovým knedlíkem.

Pošli recept! 1/2016 (4.12.2015)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Kuře na bazalce

Kuře na bazalce

Podáváme s brambory posypanými bylinkami. Helena Sklenářová, České Budějovice ...
Škola vaření /20.03.17
Závitky s pohankou

Závitky s pohankou

Místo prsou lze použít vykostěná stehna.

Helena Vebrová, Kolín

Škola vaření /29.10.13
Zapečené brambory s krupkami a zelím

Zapečené brambory s krupkami a zelím

Kroupy máme rádi a v této kombinaci jsou skvělé.

Doubravka Říhová, Tábor

Škola vaření /30.10.13
Chalupářské klobásy

Chalupářské klobásy

Dalibor Marounek,


Roudnice nad Labem

Škola vaření /08.02.19
Čočka trochu jinak

Čočka trochu jinak

Kečup a koření jí teprve dají správný říz!
Pavla Blechová, Hnátnice
Škola vaření /12.01.09
Houskové kulaté knedlíky

Houskové kulaté knedlíky

Tenhle báječný recept mám od babičky.

Ivana Bartušková, Bítovčice

Škola vaření /27.04.15
 

Nejnovější

Pistáciová srdíčka

Pistáciová srdíčka

Z lásky k našim blízkým Podle receptu Sylvie Hoškové z Mladé ...
Sladký život /22.11.19
Plněný adventní věnec

Plněný adventní věnec

Jiřina Vurbsová, Kadaň

Všehochuť /21.11.19
Likér z ledových kaštanů

Likér z ledových kaštanů

Aneta Bartušková, Luka nad Jihlavou

Všehochuť /20.11.19
Tvarohová štóla

Tvarohová štóla

Podle receptu

Věry Veselé z Havířova

Sladký život /20.11.19
Bílkové vánoční bábovičky

Bílkové vánoční bábovičky

Když zavoní purpura

Podle receptu Jany Hůlkové z Tábora

Sladký život /18.11.19
Dýňový závin s kokosem

Dýňový závin s kokosem

Lehký a krásně křehký

Tereza Mrowiecová, Karviná

Sladký život /02.11.19
Ořechové tartaletky

Ořechové tartaletky

Romana Rubášová, Klatovy

Sladký život /02.11.19
Jablkový koláč s mákem

Jablkový koláč s mákem

Božena Kolářová, Pouště

Sladký život /02.11.19
Rozinková bábovka

Rozinková bábovka

Vladimír Bruna, Praha

Škola vaření /01.11.19
 
Reklama
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
Knedlíková kuchařka

Nejlepší polévky

Polévka je vlastně takový milý začátek, příslib všeho dobrého a lahodného, co nás teprve čeká. Měla by naladit chuťové pohárky, připravit žaludek na další teplé jídlo a vůbec pomoct nám trochu se zklidnit a uvolnit. Doufáme, že vám náš polévkový speciál přinese hodně nových nápadů, které zpestří váš jídelníček a třeba se stanou i oblíbenou rodinnou pochoutkou.

více
special

Pošli recept Extra speciál

Také máte někdy chuť si uvařit čaj, usadit se do křesla, jen tak odpočívat a vzpomínat na dětství? Prázdniny u babičky, vůně, která se line z kuchyně... To byla slast! Připomeň si s naším speciálem toto nádherné období a uvař si něco dobrého. Třeba objevíš právě ten recept, na který už roky vzpomínáš a jehož chuť tě hned po prvním soustu pohladí po duši.

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama