Reklama
Reklama
Hovězí maso s křenovou omáčkou
Fotogalerie:

Hovězí maso s křenovou omáčkou

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha

Omáčky moje babička umí – její křenové se žádná jiná nevyrovná.

Zita Vojtíšková, Strakonice

Ingredience

  • 1 kg hovězího zadního masa
  • 2 lžičky soli
  • 6 kuliček nového koření
  • 4 bobkové listy
  • 1 lžička kmínu
  • 1 lžička pepře
  • 2 cibule
  • 250 g křenu
  • 400 ml smetany
  • 3 lžíce hladké mouky
  • kousek másla na jíšku na zjemnění omáčky

Doba přípravy

Počet porcí

5

Orientační cena

250 Kč

Postup přípravy

  1. krok1

    Hovězí maso omyjeme a vložíme v celku do chladné vody, přidáme sůl, pepř, kmín, nové koření, bobkový list a necháme na mírném plameni vařit doměkka (trvá to asi 2 hodiny). Pokud chceme vaření zkrátit, můžeme použít tlakový hrnec, pak stačí maso vařit asi 1 hodinu. Když je maso měkké, vyndáme je a nakrájíme na plátky, vývar schováme na omáčku. 

  2. krok2

    Cibule oloupeme a nakrájíme najemno, křen očistíme a nastrouháme. Připravíme si jíšku: nakrájenou cibuli necháme zezlátnout na lžíci másla, poprášíme třemi lžícemi hladké mouky a necháme krátce osmažit. Jíšku zalijeme vývarem z masa, mouku pořádně provaříme (mouka by se měla vařit vždy minimálně 20 minut, aby byla lépe stravitelná), přidáme smetanu, křen, trochu másla a podle chuti dosolíme. Pokud chceme mít omáčku opravdu jemnou, můžeme ji rozmixovat. 

  3. krok3

    Do omáčky přidáme maso a pár minut ještě společně povaříme, aby se maso prohřálo. Podáváme s houskovým knedlíkem.

Pošli recept! 1/2016 (4.12.2015)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Kynutý koláč „Slunečnice“

Kynutý koláč „Slunečnice“

Stačí si trochu pohrát, výsledek stojí za to. Marta Lešová, Košice
Škola vaření /04.08.14
Moravský vrabec

Moravský vrabec

Podle receptu

Romana Dukly z Přerova

Škola vaření /04.03.19
Jahodový sirup

Jahodový sirup

Sirup se dá pít ředěný vodou nebo jen tak, jako sladká odměna.

Jana ...

Škola vaření /10.06.17
Zapečená cuketa se smetanovou omáčkou

Zapečená cuketa se smetanovou omáčkou

Je to asi nejjednodušší omáčka, kterou znám.

Irena Gvozdková, Sušice

Škola vaření /22.09.17
Čočka s krupkami

Čočka s krupkami

Jí se na Nový rok, má zajistit dostatek peněz.

Zdeněk Blahoš, Karviná

Škola vaření /24.01.17
‚‚Sejkory‘‘ mojí babičky

‚‚Sejkory‘‘ mojí babičky

Pokud máme houby, můžeme je také přidat.
Běla Kotrbová, Hradec Králové
Škola vaření /23.12.09
 

Nejnovější

Makový závin

Makový závin

Podle receptu Ilony Vrtilové z České Lípy
Sladký život /09.03.19
Minibábovičky s ovocem

Minibábovičky s ovocem

Lucie Šrámková, Praha

Sladký život /06.03.19
Polévka s nudlemi

Polévka s nudlemi

Marta Dušná, Karlovy Vary

Škola vaření /05.03.19
Hovězí plátky na houbách

Hovězí plátky na houbách

Zdeňka Blažková, Vsetín

Škola vaření /05.03.19
Ryba s čočkovým salátem

Ryba s čočkovým salátem

Podle receptu

Evy Dostálkové z Humpolce

Zdravě a chutně /05.03.19
Klasický tatarák

Klasický tatarák

Petra Kračmářová, Kladno

Všehochuť /05.03.19
Cikánská roláda

Cikánská roláda

Tomáš Mika, Brno

Všehochuť /05.03.19
Chilli guláš

Chilli guláš

Podle receptu

Jitky Pletkové z Náchoda

Všehochuť /05.03.19
Panenka na zeleném pepři

Panenka na zeleném pepři

Andrea Janáková, Polička

Za pár korun /04.03.19
 
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
01_TitulPRD11_Cukrovi_nocode

Česká kuchyně

Stane se vám někdy, že se zastavíte a jen tak si zavzpomínáte na dětství? Co se vám vybaví? Mně jednoznačně chuť nudlové polévky od mé babičky z Milevska a vůně moravských vrabců, které mi připravovala maminka. Připomeňte si s námi své oblíbené recepty z mladých let a užijte si opět krásné a bezstarostné chvíle s příborem v ruce.

více
special

Pošli recept Extra speciál To nejlepší z drůbeže

Na otázku, co by si daly k obědu, odpovídaly moje děti vždycky naprosto jednoznačně – pečené kuřátko. Později si oblíbily slepici na paprice a ve věku teenagerů jim nejvíc šmakovaly nudličky z krůtího masa v pikantní omáčce. Drůbež u nás vždycky vedla a myslím si, že naše rodina rozhodně není jediná. Právě proto je tu speciál plný vašich nejoblíbenějších drůbežích receptů.!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama