Reklama
Reklama
Hovězí kližka na víně
Fotogalerie:

Hovězí kližka na víně

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha

Pro slavnostní chvíle

Podle receptu Dominiky Kuželkové z Hustopečí



Ingredience

  • 600  g hovězí kližky
  • sůl, pepř
  • 2 lžíce oleje
  • 100  g prorostlé slaniny
  • 1 cibule
  • 1 mrkev
  • 1 petržel
  • 1/4 celeru
  • 2 lžíce rajčatového protlaku
  • 200  ml červeného vína
  • 1 lžička provensálského koření
  • 2 bobkové listy
  • 300  ml hovězího vývaru

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

140 Kč

Postup přípravy

  1. krok1

    Hovězí kližku nakrájíme na kostky, osolíme a opepříme. V kastrolu rozehřejeme olej a maso orestujeme ze všech stran. Pak maso vyjmeme a necháme stranou.

  2. krok2

    Do kastrolu dáme slaninu nakrájenou na malé kostičky, necháme rozehřát, pak přisypeme nakrájenou kořenovou zeleninu a 10 minut restujeme.

  3. Přidáme protlak, také chvilku orestujeme a zalijeme červeným vínem. Vrátíme maso, vsypeme koření a necháme víno vyvařit.

  4. Podlijeme vývarem, přiklopíme a při mírné teplotě dusíme 2 hodiny do změknutí masa. Omáčku nezahušťujeme, sama se varem zredukuje a zhoustne.

Pošli recept! - Speciál - Masové hody (19.2.2018)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Karásky

Karásky

Tradiční dobrota z kynutého těsta. Martina Antalová, Odolena Voda
Škola vaření /17.12.12
Pasta z česnekových výhonků

Pasta z česnekových výhonků

Otto Plášek, Brno

Škola vaření /24.07.18
Kynuté meruňkové knedlíky

Kynuté meruňkové knedlíky

S tvarohem jsou nejlepší, ale i mák je dobrý.

Jarmila Otřísalová, Staré ...

Škola vaření /22.08.17
Kyselica s krůpama

Kyselica s krůpama

Ochutnal jsem ji ve Vlčnově, je dost hustá.

Libor Velan, Bystřice pod Lopeníkem

Škola vaření /21.10.17
Dalmatské čufty

Dalmatské čufty

Když vaříš omáčku k čuftům, přidej do ní 2–3 plátky citronu. Bude jemně...
Škola vaření /01.11.12
Lovecká hovězí pečeně

Lovecká hovězí pečeně

Šťavnaté hovězí maso prošpikované voňavou slaninou. Podává se na smetanové omáčce ...

Škola vaření /31.03.12
 

Nejnovější

Špenátové mističky

Špenátové mističky

Martina Hrubá, Kutná Hora
Škola vaření /23.04.19
Kuře na smetanové zelenině

Kuře na smetanové zelenině

Iva Trhoňová, Mouchnice

Za pár korun /17.04.19
Kuřecí rolky s pyré

Kuřecí rolky s pyré

Romana Rubášová, Klatovy

Škola vaření /17.04.19
Vaječné bábovičky

Vaječné bábovičky

Podle receptu

Romany Zelinkové z Rychnova nad Kněžnou

Vaříme express /17.04.19
Králík v marinádě

Králík v marinádě

Radka Vobecká, Roudnice

Všehochuť /17.04.19
Motýlci k nakousnutí

Motýlci k nakousnutí

Martina Antalová, Odolena Voda

Sladký život /17.04.19
Jehněčí kotlík

Jehněčí kotlík

Nedá ti moc práce

Patrik Hron, Chodov

Škola vaření /16.04.19
Jehněčí na bílém víně

Jehněčí na bílém víně

Veronika Poláčková, Mýto

Škola vaření /16.04.19
 
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
PRD03_Velikonoce_Nocode

Velikonoce

Velikonoce jsou svátky jara, obrození a probouzející se přírody. Vše začíná růst i vonět a každý najednou cítí přísun nové energie. Aby nám vydržela co nejdéle, je ideální si dopřát něco dobrého k snědku. Co takhle linecké cukroví, králičí stehýnka nebo salátek s jatýrky? Ať už si dopřejete cokoliv, hlavně vám přejeme krásné prožití svátků!

více
special

Pošli recept Extra speciál To nejlepší z drůbeže

Na otázku, co by si daly k obědu, odpovídaly moje děti vždycky naprosto jednoznačně – pečené kuřátko. Později si oblíbily slepici na paprice a ve věku teenagerů jim nejvíc šmakovaly nudličky z krůtího masa v pikantní omáčce. Drůbež u nás vždycky vedla a myslím si, že naše rodina rozhodně není jediná. Právě proto je tu speciál plný vašich nejoblíbenějších drůbežích receptů.!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama