Reklama
Hovězí guláš s meltou
Fotogalerie:

Hovězí guláš s meltou

Tereza Mrowiecová
Tereza Mrowiecová
Karviná 4

Guláš, který se vaří u nás a má velký úspěch pro svou netradiční chuť a některé přísady.

Tereza Mrowiecová, Karviná

Ingredience

  • 500 g hovězí maso
  • 2 lžičky sladká mletá paprika
  • 3 stroužky česnek
  • 3 lžíce olej
  • 4 plátky slanina
  • 3 cibule
  • 2 ks zelená paprika
  • 2 rajčata
  • 250 ml kuřecí vývar z kostky
  • 100 g melta
  • 2 lžíce rajský protlak
  • podle potřeby hladká mouka
  • podle chuti kečup
  • sůl a pepř

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

130 Kč

Postup přípravy

  1. Na oleji zpěníme najemno nakrájenou cibuli, česnek, papriku a na kostky nakrájené maso. Podusíme, poprášíme hladkou moukou a zalijeme vývarem společně s výluhem melty (na 75 g melty potřebujeme 250ml vody). Dochutíme soli a pepřem a pomalu dusíme doměkka.
  2. Pro lepší chuť můžeme přidat 2 lžíce rajského protlaku a ještě prohřejeme. Podáváme s knedlíkem nebo chlebem, ozdobené kolečky cibule.

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Hovězí s křenem

Hovězí s křenem

Po nastrouhání pokapu křen citronem, aby si zachoval bílou barvu. Zdeňka ...
Škola vaření /29.08.17
Bramborák na plech

Bramborák na plech

 Je zdravější než klasický smažený.
Pavlína Kotrbová, Jihlava
Škola vaření /20.12.11
Zelné noky

Zelné noky

Kdo má rád, může místo másla použít na polití domácí sádlo.

Hana ...

Škola vaření /11.01.16
Masový koláč se sýrem  a bylinkami

Masový koláč se sýrem a bylinkami

Suroviny můžeš nahradit tím, co máš doma.
Květa Kroupová, Praha
Škola vaření /04.08.11
Pomalu pečený králík s tymiánem

Pomalu pečený králík s tymiánem

Podle receptu

Nataši Zvonařové z Třince

Škola vaření /21.02.20
Naše zelí

Naše zelí

Žádné zelí nechutná tak jako to babiččino.
Renáta Machková, Frýdek-Místek
Škola vaření /09.02.10
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu