Guláš, který se vaří u nás a má velký úspěch pro svou netradiční chuť a některé přísady.
Tereza Mrowiecová, Karviná
Ingredience
- 500 g hovězí maso
- 2 lžičky sladká mletá paprika
- 3 stroužky česnek
- 3 lžíce olej
- 4 plátky slanina
- 3 cibule
- 2 ks zelená paprika
- 2 rajčata
- 250 ml kuřecí vývar z kostky
- 100 g melta
- 2 lžíce rajský protlak
- podle potřeby hladká mouka
- podle chuti kečup
- sůl a pepř
Doba přípravy
Počet porcí
Orientační cena
Postup přípravy
-
Na oleji zpěníme najemno nakrájenou cibuli, česnek, papriku a na kostky nakrájené maso. Podusíme, poprášíme hladkou moukou a zalijeme vývarem společně s výluhem melty (na 75 g melty potřebujeme 250ml vody). Dochutíme soli a pepřem a pomalu dusíme doměkka.
-
Pro lepší chuť můžeme přidat 2 lžíce rajského protlaku a ještě prohřejeme. Podáváme s knedlíkem nebo chlebem, ozdobené kolečky cibule.