Reklama
Reklama
Hovězí guláš s meltou
Fotogalerie:

Hovězí guláš s meltou

Tereza Mrowiecová
Tereza Mrowiecová
Karviná 4

Guláš, který se vaří u nás a má velký úspěch pro svou netradiční chuť a některé přísady.

Tereza Mrowiecová, Karviná

Ingredience

  • 500 g hovězí maso
  • 2 lžičky sladká mletá paprika
  • 3 stroužky česnek
  • 3 lžíce olej
  • 4 plátky slanina
  • 3 cibule
  • 2 ks zelená paprika
  • 2 rajčata
  • 250 ml kuřecí vývar z kostky
  • 100 g melta
  • 2 lžíce rajský protlak
  • podle potřeby hladká mouka
  • podle chuti kečup
  • sůl a pepř

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

130 Kč

Postup přípravy

  1. Na oleji zpěníme najemno nakrájenou cibuli, česnek, papriku a na kostky nakrájené maso. Podusíme, poprášíme hladkou moukou a zalijeme vývarem společně s výluhem melty (na 75 g melty potřebujeme 250ml vody). Dochutíme soli a pepřem a pomalu dusíme doměkka.
  2. Pro lepší chuť můžeme přidat 2 lžíce rajského protlaku a ještě prohřejeme. Podáváme s knedlíkem nebo chlebem, ozdobené kolečky cibule.

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Pletýnky

Pletýnky

Jsou výborné dokonce i druhý den.  Štěpánka Malchárková, Strahovice
Škola vaření /19.06.16
Kapr namodro

Kapr namodro

Velká pochoutka, navíc zdravá úprava. 

Dominika Nová, Znojmo

Škola vaření /19.12.16
Králík na smetaně

Králík na smetaně

Králičí maso je se smetanou vždy skvělé.

Věra Kurfiřtová, Ostrava

Škola vaření /14.11.17
Tradiční velikonoční mazanec

Tradiční velikonoční mazanec

Sladké velikonoční mlsání si nedokážu představit bez bochníku voňavého mazance s ...
Škola vaření /29.09.08
Kuře pečené v soli

Kuře pečené v soli

Křupavé a šťavnaté, takové je kuře v soli. Tohoto receptu se vůbec nemusíš ...
Škola vaření /28.01.09
Domácí smetanový sýr

Domácí smetanový sýr

Jeho chuť můžeme ‚‚doladit‘‘  kořením.

Božena Kolářová, ...

Škola vaření /03.10.15
 

Nejnovější

Kapr s bramborovým salátem

Kapr s bramborovým salátem

Ověřená klasika Anna Habřinová, Sokolov
Škola vaření /23.12.18
Vídeňský řízek Diplomat

Vídeňský řízek Diplomat

Jarka Dlouhá, Brno

Všehochuť /20.12.18
Závitky z tresky s kaparovou omáčkou

Závitky z tresky s kaparovou omáčkou

Originální

Iva Hajná, Tábor

Všehochuť /19.12.18
Losos à la Capri s brambory

Losos à la Capri s brambory

Pro labužníky

Jindra Setřelová, Ostrov


Všehochuť /19.12.18
Ragú z kapra se zeleninou

Ragú z kapra se zeleninou

Kapr jak ho neznáš

Podle receptu Jany Sedláčkové z Lanškrouna

Zdravě a chutně /08.12.18
Čokoládový věnec

Čokoládový věnec

Vločky můžeš koupit

Podle receptu Veroniky Cháberové z Rokycan

Všehochuť /08.12.18
Katalánská roláda

Katalánská roláda

Aneb ‚‚cikánský rukáv‘‘

Eva Navrátilová, Vlašim

Všehochuť /08.12.18
Babiččina vánočka

Babiččina vánočka

Marie Staňková, Pardubice

Škola vaření /07.12.18
Kapr s houbovými placičkami

Kapr s houbovými placičkami

Lenka Majorová, Zlín

Všehochuť /07.12.18
 
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
01_TitulPRD11_Cukrovi_nocode

Cukroví

Silně a lahodně
rohlíčky po domě voní,
stále voní.
Nikdo si nevšímá,
jak jeho dieta mění se v dým.
Nejenom k cukroví
strávníci hladoví se skloní a přivoní,
dejme si decinku,
za malou chvilinku
připijem pospolu
na veselou vánoční noc. 

více
special

Pošli recept Extra speciál To nejlepší z drůbeže

Na otázku, co by si daly k obědu, odpovídaly moje děti vždycky naprosto jednoznačně – pečené kuřátko. Později si oblíbily slepici na paprice a ve věku teenagerů jim nejvíc šmakovaly nudličky z krůtího masa v pikantní omáčce. Drůbež u nás vždycky vedla a myslím si, že naše rodina rozhodně není jediná. Právě proto je tu speciál plný vašich nejoblíbenějších drůbežích receptů.!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama