Reklama
Reklama
Hovězí flamendr s rýží
Fotogalerie:

Hovězí flamendr s rýží

Petra Čertová

Ústí nad Labem

Příprava v tlakovém hrnci je nejjednodušší.

Petra Čertová, Ústí nad Labem

Ingredience

  • 2 lžíce olej
  • 2 cibule
  • 1 kg falešná svíčková
  • 1 červený paprikový lusk
  • 1 zelená paprika
  • 1 žlutá paprika
  • 3 pálivé papriky
  • sůl podle potřeby
  • trocha pepře
  • 2 lžičky mletá sladká paprika
  • 2 lžíce worcesterská omáčka
  • trocha vody na podlití
  • rýže
  • voda 300 g
  • 400 ml

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

400 Kč

Postup přípravy

  1. krok1

    Na oleji orestujeme oloupané a najemno nakrájené cibule. Hovězí maso nakrájíme na nudličky a zprudka je orestujeme.

  2. krok2

    Všechny papriky umyjeme, očistíme, nakrájíme na tenké proužky a přidáme k masu. Orestujeme ze všech stran.

  3. krok3

    Takto připravenou směs osolíme, opepříme a poprášíme sladkou paprikou. Přidáme worcesterskou omáčku. Podlijeme. V tlakovém hrnci vaříme přibližně 40 minut doměkka.

  4. Rýži propláchneme a dáme vařit do 400 ml vody, osolíme. Vaříme asi 15 minut, dokud rýže nezměkne.

Tip redakce

Falešná svíčková se říká masu z hovězí plece.

Pošli recept! 10/2013 (2.9.2013)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Kynuté buchty s mákem

Kynuté buchty s mákem

Kristina Baráková, Luka nad Jihlavou
Škola vaření /23.11.18
Kokosové řezy

Kokosové řezy

Lahodná dobrota pro malé i velké mlsouny.
Dana Švarcová, Lazníčky
Škola vaření /12.12.08
Makovec s citronovou polevou

Makovec s citronovou polevou

Miroslava Čiržová, Opava

Škola vaření /01.02.18
Buchty

Buchty

Jsou výborné a nikdy mě nezklamou.

Lenka Kudrnová, Nejdek

Škola vaření /15.11.17
Houbový kuba

Houbový kuba

Oblíbená klasika.

Jana Králíková, Most

Škola vaření /12.11.17
Pikantní okurkové plátky s cibulí

Pikantní okurkové plátky s cibulí

Vynikající nakládané okurky se hodí při mnoha příležitostech.
Jitka Vosková, ...
Škola vaření /13.10.11
 

Nejnovější

Kapr s bramborovým salátem

Kapr s bramborovým salátem

Ověřená klasika Anna Habřinová, Sokolov
Škola vaření /23.12.18
Vídeňský řízek Diplomat

Vídeňský řízek Diplomat

Jarka Dlouhá, Brno

Všehochuť /20.12.18
Závitky z tresky s kaparovou omáčkou

Závitky z tresky s kaparovou omáčkou

Originální

Iva Hajná, Tábor

Všehochuť /19.12.18
Losos à la Capri s brambory

Losos à la Capri s brambory

Pro labužníky

Jindra Setřelová, Ostrov


Všehochuť /19.12.18
Ragú z kapra se zeleninou

Ragú z kapra se zeleninou

Kapr jak ho neznáš

Podle receptu Jany Sedláčkové z Lanškrouna

Zdravě a chutně /08.12.18
Čokoládový věnec

Čokoládový věnec

Vločky můžeš koupit

Podle receptu Veroniky Cháberové z Rokycan

Všehochuť /08.12.18
Katalánská roláda

Katalánská roláda

Aneb ‚‚cikánský rukáv‘‘

Eva Navrátilová, Vlašim

Všehochuť /08.12.18
Babiččina vánočka

Babiččina vánočka

Marie Staňková, Pardubice

Škola vaření /07.12.18
Kapr s houbovými placičkami

Kapr s houbovými placičkami

Lenka Majorová, Zlín

Všehochuť /07.12.18
 
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
01_TitulPRD11_Cukrovi_nocode

Cukroví

Silně a lahodně
rohlíčky po domě voní,
stále voní.
Nikdo si nevšímá,
jak jeho dieta mění se v dým.
Nejenom k cukroví
strávníci hladoví se skloní a přivoní,
dejme si decinku,
za malou chvilinku
připijem pospolu
na veselou vánoční noc. 

více
special

Pošli recept Extra speciál To nejlepší z drůbeže

Na otázku, co by si daly k obědu, odpovídaly moje děti vždycky naprosto jednoznačně – pečené kuřátko. Později si oblíbily slepici na paprice a ve věku teenagerů jim nejvíc šmakovaly nudličky z krůtího masa v pikantní omáčce. Drůbež u nás vždycky vedla a myslím si, že naše rodina rozhodně není jediná. Právě proto je tu speciál plný vašich nejoblíbenějších drůbežích receptů.!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama