Hovězí flamendr s rýží
Fotogalerie:

Hovězí flamendr s rýží

Petra Čertová

Ústí nad Labem

Příprava v tlakovém hrnci je nejjednodušší.

Petra Čertová, Ústí nad Labem

Ingredience

  • 2 lžíce olej
  • 2 cibule
  • 1 kg falešná svíčková
  • 1 červený paprikový lusk
  • 1 zelená paprika
  • 1 žlutá paprika
  • 3 pálivé papriky
  • sůl podle potřeby
  • trocha pepře
  • 2 lžičky mletá sladká paprika
  • 2 lžíce worcesterská omáčka
  • trocha vody na podlití
  • rýže
  • voda 300 g
  • 400 ml

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

400 Kč

Postup přípravy

  1. krok1

    Na oleji orestujeme oloupané a najemno nakrájené cibule. Hovězí maso nakrájíme na nudličky a zprudka je orestujeme.

  2. krok2

    Všechny papriky umyjeme, očistíme, nakrájíme na tenké proužky a přidáme k masu. Orestujeme ze všech stran.

  3. krok3

    Takto připravenou směs osolíme, opepříme a poprášíme sladkou paprikou. Přidáme worcesterskou omáčku. Podlijeme. V tlakovém hrnci vaříme přibližně 40 minut doměkka.

  4. Rýži propláchneme a dáme vařit do 400 ml vody, osolíme. Vaříme asi 15 minut, dokud rýže nezměkne.

Tip redakce

Falešná svíčková se říká masu z hovězí plece.

Pošli recept! 10/2013 (2.9.2013)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Květákové placičky

Květákové placičky

Vhodnou přílohou jsou také vařené brambory s trochou rozpuštěného másla. ...
Škola vaření /31.07.16
Borůvkové dukátky

Borůvkové dukátky

Jsou výborné i s malinovým přelivem.

Silvie Voříšková, Pardubice

Škola vaření /28.08.16
Pečené ovarové koleno

Pečené ovarové koleno

Můj přítel ho má moc rád.

Martina Sklenářová, Vysoké Mýto

Škola vaření /29.10.12
Vánočka

Vánočka

Zdeňka Pěstová, Větřní

Škola vaření /20.11.17
Slovenské pagáče

Slovenské pagáče

Výborná inspirace...
Jana Nagyová, Ústí n. Orlicí
Škola vaření /05.12.08
Oběd z bůčku a králíka

Oběd z bůčku a králíka

Samotný králík by byl moc suchý.

Jitka Hrnčířová, Okříšky

Škola vaření /02.07.16
 

Nejnovější

Špenátové mističky

Špenátové mističky

Martina Hrubá, Kutná Hora
Škola vaření /23.04.19
Kuře na smetanové zelenině

Kuře na smetanové zelenině

Iva Trhoňová, Mouchnice

Za pár korun /17.04.19
Kuřecí rolky s pyré

Kuřecí rolky s pyré

Romana Rubášová, Klatovy

Škola vaření /17.04.19
Vaječné bábovičky

Vaječné bábovičky

Podle receptu

Romany Zelinkové z Rychnova nad Kněžnou

Vaříme express /17.04.19
Králík v marinádě

Králík v marinádě

Radka Vobecká, Roudnice

Všehochuť /17.04.19
Motýlci k nakousnutí

Motýlci k nakousnutí

Martina Antalová, Odolena Voda

Sladký život /17.04.19
Jehněčí kotlík

Jehněčí kotlík

Nedá ti moc práce

Patrik Hron, Chodov

Škola vaření /16.04.19
Jehněčí na bílém víně

Jehněčí na bílém víně

Veronika Poláčková, Mýto

Škola vaření /16.04.19
 
Reklama
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
PRD03_Velikonoce_Nocode

Velikonoce

Velikonoce jsou svátky jara, obrození a probouzející se přírody. Vše začíná růst i vonět a každý najednou cítí přísun nové energie. Aby nám vydržela co nejdéle, je ideální si dopřát něco dobrého k snědku. Co takhle linecké cukroví, králičí stehýnka nebo salátek s jatýrky? Ať už si dopřejete cokoliv, hlavně vám přejeme krásné prožití svátků!

více
special

Pošli recept Extra speciál To nejlepší z drůbeže

Na otázku, co by si daly k obědu, odpovídaly moje děti vždycky naprosto jednoznačně – pečené kuřátko. Později si oblíbily slepici na paprice a ve věku teenagerů jim nejvíc šmakovaly nudličky z krůtího masa v pikantní omáčce. Drůbež u nás vždycky vedla a myslím si, že naše rodina rozhodně není jediná. Právě proto je tu speciál plný vašich nejoblíbenějších drůbežích receptů.!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama