Reklama
Hovězí flamendr s rýží
Fotogalerie:

Hovězí flamendr s rýží

Petra Čertová

Ústí nad Labem

Příprava v tlakovém hrnci je nejjednodušší.

Petra Čertová, Ústí nad Labem

Ingredience

  • 2 lžíce olej
  • 2 cibule
  • 1 kg falešná svíčková
  • 1 červený paprikový lusk
  • 1 zelená paprika
  • 1 žlutá paprika
  • 3 pálivé papriky
  • sůl podle potřeby
  • trocha pepře
  • 2 lžičky mletá sladká paprika
  • 2 lžíce worcesterská omáčka
  • trocha vody na podlití
  • rýže
  • voda 300 g
  • 400 ml

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

400 Kč

Postup přípravy

  1. krok1

    Na oleji orestujeme oloupané a najemno nakrájené cibule. Hovězí maso nakrájíme na nudličky a zprudka je orestujeme.

  2. krok2

    Všechny papriky umyjeme, očistíme, nakrájíme na tenké proužky a přidáme k masu. Orestujeme ze všech stran.

  3. krok3

    Takto připravenou směs osolíme, opepříme a poprášíme sladkou paprikou. Přidáme worcesterskou omáčku. Podlijeme. V tlakovém hrnci vaříme přibližně 40 minut doměkka.

  4. Rýži propláchneme a dáme vařit do 400 ml vody, osolíme. Vaříme asi 15 minut, dokud rýže nezměkne.

Tip redakce

Falešná svíčková se říká masu z hovězí plece.

Pošli recept! 10/2013 (2.9.2013)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Kedlubnové zelí s cuketou

Kedlubnové zelí s cuketou

Máme ho raději než klasické hlávkové. Květa Hošková, Vratimov
Škola vaření /17.12.12
Staročeský jáhelník se švestkami

Staročeský jáhelník se švestkami

Do trouby ho dávám těsně před servírováním oběda, abychom ho mohli jíst jako ...

Škola vaření /11.11.17
Ořechová bábovka

Ořechová bábovka

Před servírováním nech bábovku vychladnout.

Kristýna Kratochvílová, Praha

...
Škola vaření /04.09.17
Koláčky

Koláčky

Ke kávě jako stvořené. Chutnají skvěle. Jen nezapomeň na rum.
Libuše Kyselá, Libina
Škola vaření /19.01.11
Mrkvánky

Mrkvánky

Budou šmakovat i milovníkům masa.
Dagmar Peřinová, Nížkov
Škola vaření /23.12.11
Kachní stehna na medu s jablky

Kachní stehna na medu s jablky

V tomto provedení je kachnička jedna báseň.

Eva Přecechtělová, Chropyně

Škola vaření /30.08.17
 

Nejnovější

Vánoce zdravě: 3 tipy na vánoční cukroví, po kterém nepřiberete

Vánoce zdravě: 3 tipy na vánoční cukroví, po kterém nepřiberete

Přestože na Vánoce si chce každý dopřát dobré jídlo, kila cukru a tuku nejsou zrovna ...
Všehochuť /12.12.19
Pistáciová srdíčka

Pistáciová srdíčka

Z lásky k našim blízkým

Podle receptu Sylvie Hoškové z Mladé ...

Sladký život /22.11.19
Plněný adventní věnec

Plněný adventní věnec

Jiřina Vurbsová, Kadaň

Všehochuť /21.11.19
Likér z ledových kaštanů

Likér z ledových kaštanů

Aneta Bartušková, Luka nad Jihlavou

Všehochuť /20.11.19
Tvarohová štóla

Tvarohová štóla

Podle receptu

Věry Veselé z Havířova

Sladký život /20.11.19
Bílkové vánoční bábovičky

Bílkové vánoční bábovičky

Když zavoní purpura

Podle receptu Jany Hůlkové z Tábora

Sladký život /18.11.19
Dýňový závin s kokosem

Dýňový závin s kokosem

Lehký a krásně křehký

Tereza Mrowiecová, Karviná

Sladký život /02.11.19
Ořechové tartaletky

Ořechové tartaletky

Romana Rubášová, Klatovy

Sladký život /02.11.19
Jablkový koláč s mákem

Jablkový koláč s mákem

Božena Kolářová, Pouště

Sladký život /02.11.19
 
Reklama
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
Knedlíková kuchařka

Nejlepší polévky

Polévka je vlastně takový milý začátek, příslib všeho dobrého a lahodného, co nás teprve čeká. Měla by naladit chuťové pohárky, připravit žaludek na další teplé jídlo a vůbec pomoct nám trochu se zklidnit a uvolnit. Doufáme, že vám náš polévkový speciál přinese hodně nových nápadů, které zpestří váš jídelníček a třeba se stanou i oblíbenou rodinnou pochoutkou.

více
special

Pošli recept Extra speciál

Také máte někdy chuť si uvařit čaj, usadit se do křesla, jen tak odpočívat a vzpomínat na dětství? Prázdniny u babičky, vůně, která se line z kuchyně... To byla slast! Připomeň si s naším speciálem toto nádherné období a uvař si něco dobrého. Třeba objevíš právě ten recept, na který už roky vzpomínáš a jehož chuť tě hned po prvním soustu pohladí po duši.

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama