Ingredience
- 100 g slanina
- 1 cibule
- 5 brambory
- 200 g zelenina kořenová
- 500 ml vývar hovězí
- 200 g houby
- 500 g zelí kysané
- 200 g zelí hlávkové
- špetka sůl
- špetka pepř
- 6 kuliček nové koření
- 4 bobkový list
- 2 bulvy řepa červená
- 3 lžíce kečup
- 1 chilli paprička červená
Doba přípravy
Počet porcí
Orientační cena
Postup přípravy
-
Na rozpuštěnou slaninu dáme nadrobno nakrájenou cibuli, necháme zesklovatět.
-
Přidáme na kostičky nakrájené brambory, kořenovou zeleninu, vývar, houby a oboje zelí. Okořeníme a vaříme, dokud vše není měkké.
-
Řepu uvaříme zvlášť a přidáme nakonec spolu s kečupem a chilli papričkou, kterými boršč dochutíme.TIP: Boršč můžeš zjemnit zakysanou smetanou. Má jemnější chuť. Řepu vařím ve slupce, teprve až je měkká, tak ji oloupu a na struhadle nastrouhám nahrubo.