Reklama
Reklama
Houbový  boršč
Fotogalerie:

Houbový boršč

Božena Kolářová

Pouště
Připravte si ten největší hrnec, nedá se totiž vařit v malém množství.
Božena Kolářová, Pouště

Ingredience

  • 100 g slanina
  • 1 cibule
  • 5 brambory
  • 200 g zelenina kořenová
  • 500 ml vývar hovězí
  • 200 g houby
  • 500 g zelí kysané
  • 200 g zelí hlávkové
  • špetka sůl
  • špetka pepř
  • 6 kuliček nové koření
  • 4 bobkový list
  • 2 bulvy řepa červená
  • 3 lžíce kečup
  • 1 chilli paprička červená

Doba přípravy

Počet porcí

8

Orientační cena

80 Kč

Postup přípravy

  1. Na rozpuštěnou slaninu dáme nadrobno nakrájenou cibuli, necháme zesklovatět.
  2. Přidáme na kostičky nakrájené brambory, kořenovou zeleninu, vývar, houby a oboje zelí. Okořeníme a vaříme, dokud vše není měkké.
  3. Řepu uvaříme zvlášť a přidáme nakonec spolu s kečupem a chilli papričkou, kterými boršč dochutíme.
     
    TIP: Boršč můžeš zjemnit zakysanou smetanou. Má jemnější chuť. Řepu vařím ve slupce, teprve až je měkká, tak ji oloupu a na struhadle nastrouhám nahrubo.

Pošli recept! 10/2010 (15.9.2010)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Šťavnaté vepřové koleno

Šťavnaté vepřové koleno

Nela Kučerová, Pardubice
Škola vaření /21.02.18
Plněné rohlíky

Plněné rohlíky

Pohoštění pro přátele nebo jen tak k vínu.
Marcela Kaněrová, Náchod
Škola vaření /03.02.11
Kachní stehna na medu s jablky

Kachní stehna na medu s jablky

V tomto provedení je kachnička jedna báseň.

Eva Přecechtělová, Chropyně

Škola vaření /30.08.17
Staročeské perníčky

Staročeské perníčky

Karolína Fialková, Litomyšl

Škola vaření /01.12.18
Vylepšený pražský koláč

Vylepšený pražský koláč

Jahody z moučníku udělají hotový zázrak.

Lucie Dolejší, Praha

Škola vaření /26.05.17
Čočka trochu jinak

Čočka trochu jinak

Kečup a koření jí teprve dají správný říz!
Pavla Blechová, Hnátnice
Škola vaření /12.01.09
 

Nejnovější

Vajíčkovo-zeleninový salát

Vajíčkovo-zeleninový salát

Šárka Plchová, Újezd u Brna
Zdravě a chutně /26.03.19
Salátek s vejcem

Salátek s vejcem

Pavel Štrougal, Ústí nad Labem

Zdravě a chutně /26.03.19
Salát z naklíčené čočky

Salát z naklíčené čočky

Dalibor Marounek, Roudnice nad Labem

Zdravě a chutně /26.03.19
Bulgur s kedlubnou a fenyklem

Bulgur s kedlubnou a fenyklem

Podle receptu

Jiřiny Vodičkové z Říčan

Zdravě a chutně /26.03.19
Plněné telecí měšce

Plněné telecí měšce

Náplň můžeš měnit

Podle receptu Julie Sovové z Krnova

Všehochuť /26.03.19
Žloutkové řezy

Žloutkové řezy

Oblíbí si je všichni

Podle receptu Lídy Charvátové z Lipenců

Sladký život /26.03.19
Pomazánka z pečené mrkve

Pomazánka z pečené mrkve

Podle receptu

Adély Přibylové z Příbrami

Za pár korun /25.03.19
Krůtí rolka s vaječnou míchanicí

Krůtí rolka s vaječnou míchanicí

Podle receptu

Sylvie Protivanské z Prahy

Škola vaření /25.03.19
Jarní polévka

Jarní polévka

Vladimír Bruna, Praha

Vaříme express /25.03.19
 
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
PRD03_Velikonoce_Nocode

Velikonoce

Velikonoce jsou svátky jara, obrození a probouzející se přírody. Vše začíná růst i vonět a každý najednou cítí přísun nové energie. Aby nám vydržela co nejdéle, je ideální si dopřát něco dobrého k snědku. Co takhle linecké cukroví, králičí stehýnka nebo salátek s jatýrky? Ať už si dopřejete cokoliv, hlavně vám přejeme krásné prožití svátků!

více
special

Pošli recept Extra speciál To nejlepší z drůbeže

Na otázku, co by si daly k obědu, odpovídaly moje děti vždycky naprosto jednoznačně – pečené kuřátko. Později si oblíbily slepici na paprice a ve věku teenagerů jim nejvíc šmakovaly nudličky z krůtího masa v pikantní omáčce. Drůbež u nás vždycky vedla a myslím si, že naše rodina rozhodně není jediná. Právě proto je tu speciál plný vašich nejoblíbenějších drůbežích receptů.!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama