Reklama
Houbovo-paprikový guláš
Fotogalerie:

Houbovo-paprikový guláš

Věra Košíková

Plzeň
Smetana guláš zjemní a dodá mu šmrnc.
Věra Košíková, Plzeň

Ingredience

  • 2 lžíce sádlo
  • 2 lžíce cibule
  • 200 g maso krůtí
  • 400 g houby
  • 5 paprika zelená
  • 1 lžíce mouka hladká
  • 1 masox
  • 4 stroužky česnek
  • 1 lžička kmín
  • 1 lžička paprika sladká mletá
  • 1 lžíce rajský protlak
  • 125 ml smetana zakysaná
  • sůl a pepř podle chuti
  • na posypání petrželka

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

110 Kč

Postup přípravy

  1. Na sádle necháme zesklovatět najemno pokrájenou cibuli. Maso nakrájíme na menší kostky a přidáme k cibulce.
  2. Houby očistíme a nakrájíme na malé kousky, papriky omyjeme a nakrájíme na nudličky. Obojí přidáme k masu, zamícháme, zaprášíme hladkou moukou a trochu podlijeme vodou. Přidáme masox, pokrájený česnek, kmín, sladkou papriku a necháme dusit 20
    minut. Vmícháme rajský protlak, zakysanou smetanu a dochutíme solí a pepřem.
  3. Guláš ještě necháme přejít varem a podáváme ho s houskovým knedlíkem posypaný nasekanou petrželkou.
     
    TIP: Pokud nemáš houby z lesa, můžeš je nahradit směsí žampionů a hlívy ústřičné.

Pošli recept! 9/2011 (9.8.2011)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout
Share on Myspace

Další z rubriky

Kynuté jahodové koláče

Kynuté jahodové koláče

Milovníci kyselejší chuti mohou k jahodám přidat lžíci podušené rebarbory. Jitka ...
Škola vaření /11.05.17
Jidáše

Jidáše

Zkus je zavinout do esíček a uzlíků, dětem se to bude líbit.
Jitka Bajerová, ...
Škola vaření /26.04.10
Kuskus po staročesku

Kuskus po staročesku

Místo kuskusu můžeš použít pohanku.
Lenka Vitová, Slavkov u Brna
Škola vaření /13.01.13
Podmáslové rohlíky

Podmáslové rohlíky

Domácí nám chutnají.
Alena Hanáková, Milovice n. Labem
Škola vaření /22.12.08
Veselá vajíčka

Veselá vajíčka

Linecké cukroví ve velikonočním stylu.


Martina Antalová, Odolena Voda

Škola vaření /06.04.17
Domácí nakládané zelí

Domácí nakládané zelí

Kysané zelí obsahuje spoustu vitaminů, které jsou pro nás v období chřipek velmi ...
Škola vaření /18.02.10
 

Nejnovější

Domácí libečkové pesto

Domácí libečkové pesto

Když mi přijde, že má slaný pokrm nevýraznou chuť, hned do něj přidám toto ...
Škola vaření /23.08.17
Houbový štrúdl

Houbový štrúdl

Listové těsto se k houbám hodí.

Barbora Slánská, Chrudim

Škola vaření /23.08.17
Špaldové kakaové palačinky s tvarohem a borůvkami

Špaldové kakaové palačinky s tvarohem a borůvkami

Pečeme na pánvi jen s kapkou oleje.

Romana Rubášová, Klatovy

Vaříme express /23.08.17
Jablečné koláčky z listového těsta

Jablečné koláčky z listového těsta

Výborná alternativa klasického závinu.

Eva Kropáčková, Pardubice

Sladký život /23.08.17
Piškotový koláč s ovocem

Piškotový koláč s ovocem

Lesní plody mám vždy zamražené do zásoby, ráda s nimi peču koláče.

Božena ...

Sladký život /23.08.17
Rybízové řezy

Rybízové řezy

Je to rychlý sváteční moučník.

Hana Šátralová, Praha

Sladký život /23.08.17
Těstovinový nákyp

Těstovinový nákyp

Po nandání na talíře jen ozdobíme bazalkou.

Alena Votýpková, Most

Škola vaření /22.08.17
Lilky na celý rok

Lilky na celý rok

Pestrobarevná zeleninová zásoba na zimu.

Jitka Pavlíková, Strakonice

Škola vaření /22.08.17
Kynuté meruňkové knedlíky

Kynuté meruňkové knedlíky

S tvarohem jsou nejlepší, ale i mák je dobrý.

Jarmila Otřísalová, Staré ...

Škola vaření /22.08.17
 
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
pr_special_1708_smal

Prázdninová kuchařka

Letní prázdniny jsou nejhektičtějším obdobím v roce. Cesty, návštěvy a výlety jsou na denním pořádku..

více
pr_speciallretro

Extra speciál Retro kuchařka

Vědci potvrdili, že většina vzpomínek je spojená s nějakou vůní. Zkus zavřít oči a zavzpomínej na babiččinu kuchyni. Co se ti vybaví?

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama