Reklama
Reklama
Houbovo-paprikový guláš
Fotogalerie:

Houbovo-paprikový guláš

Věra Košíková

Plzeň
Smetana guláš zjemní a dodá mu šmrnc.
Věra Košíková, Plzeň

Ingredience

  • 2 lžíce sádlo
  • 2 lžíce cibule
  • 200 g maso krůtí
  • 400 g houby
  • 5 paprika zelená
  • 1 lžíce mouka hladká
  • 1 masox
  • 4 stroužky česnek
  • 1 lžička kmín
  • 1 lžička paprika sladká mletá
  • 1 lžíce rajský protlak
  • 125 ml smetana zakysaná
  • sůl a pepř podle chuti
  • na posypání petrželka

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

110 Kč

Postup přípravy

  1. Na sádle necháme zesklovatět najemno pokrájenou cibuli. Maso nakrájíme na menší kostky a přidáme k cibulce.
  2. Houby očistíme a nakrájíme na malé kousky, papriky omyjeme a nakrájíme na nudličky. Obojí přidáme k masu, zamícháme, zaprášíme hladkou moukou a trochu podlijeme vodou. Přidáme masox, pokrájený česnek, kmín, sladkou papriku a necháme dusit 20
    minut. Vmícháme rajský protlak, zakysanou smetanu a dochutíme solí a pepřem.
  3. Guláš ještě necháme přejít varem a podáváme ho s houskovým knedlíkem posypaný nasekanou petrželkou.
     
    TIP: Pokud nemáš houby z lesa, můžeš je nahradit směsí žampionů a hlívy ústřičné.

Pošli recept! 9/2011 (9.8.2011)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Prázdninový koláč

Prázdninový koláč

Podle receptu Lenky Součkové z Chomutova
Škola vaření /06.06.18
Babiččin koláč

Babiččin koláč

Je to velká dobrota, takhle to dělala babička.

Katka Miláčková, Praha

Škola vaření /21.02.17
Nadýchaný věnec

Nadýchaný věnec

Dělám jej místo tradičního mazance.

Božena Kolářová, Pouště

Škola vaření /29.03.17
Plněné nakládané buřty

Plněné nakládané buřty

Utopenci u nás prostě nesmějí chybět.
Mirka Vachová, Dobříš
Škola vaření /03.02.11
Malinový džem s vůní máty

Malinový džem s vůní máty

Podle receptu

Kateřiny Dolníčkové z Českého Krumlova

Škola vaření /28.06.18
Krůtí svíčková

Krůtí svíčková

Je zdravější než s hovězím masem.

Jitka Nováková, Teplice

Škola vaření /10.06.16
 

Nejnovější

Ragú z kapra se zeleninou

Ragú z kapra se zeleninou

Kapr jak ho neznáš Podle receptu Jany Sedláčkové z Lanškrouna
Zdravě a chutně /08.12.18
Čokoládový věnec

Čokoládový věnec

Vločky můžeš koupit

Podle receptu Veroniky Cháberové z Rokycan

Všehochuť /08.12.18
Katalánská roláda

Katalánská roláda

Aneb ‚‚cikánský rukáv‘‘

Eva Navrátilová, Vlašim

Všehochuť /08.12.18
Babiččina vánočka

Babiččina vánočka

Marie Staňková, Pardubice

Škola vaření /07.12.18
Kapr s houbovými placičkami

Kapr s houbovými placičkami

Lenka Majorová, Zlín

Všehochuť /07.12.18
Pravý vídeňský závin

Pravý vídeňský závin

Sylva Krejcarová, Beroun

Všehochuť /07.12.18
Medailonky na sušených rajčatech

Medailonky na sušených rajčatech

Podle receptu

Tomáše Hejkala z Karviné

Všehochuť /07.12.18
Ořechové chrastí

Ořechové chrastí

Bohuslava Čeganová, Ostrava

Sladký život /07.12.18
Valašská štědrovka

Valašská štědrovka

Eva Filipková, Znojmo

Škola vaření /06.12.18
 
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
01_TitulPRD11_Cukrovi_nocode

Cukroví

Silně a lahodně
rohlíčky po domě voní,
stále voní.
Nikdo si nevšímá,
jak jeho dieta mění se v dým.
Nejenom k cukroví
strávníci hladoví se skloní a přivoní,
dejme si decinku,
za malou chvilinku
připijem pospolu
na veselou vánoční noc. 

více
special

Pošli recept Extra speciál To nejlepší z drůbeže

Na otázku, co by si daly k obědu, odpovídaly moje děti vždycky naprosto jednoznačně – pečené kuřátko. Později si oblíbily slepici na paprice a ve věku teenagerů jim nejvíc šmakovaly nudličky z krůtího masa v pikantní omáčce. Drůbež u nás vždycky vedla a myslím si, že naše rodina rozhodně není jediná. Právě proto je tu speciál plný vašich nejoblíbenějších drůbežích receptů.!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama