Pokaždé se po ní jen zapráší.
Dalibor Marounek, Roudnice nad Labem
Ingredience
- Ingredience
- 1 vepřové koleno
- 500 g vepřová kůže
- trocha sůl
- trocha nové koření
- 1–2 bobkový list
- 1 celý česnek
- 4 skleničky (300 ml) naložené houby ve sladkokyselém nálevu (čím víc druhů, tím líp)
- trocha majoránka a pepř
Doba přípravy
Počet porcí
Orientační cena
Postup přípravy
-
Koleno a kůže dáme do hrnce, zalijeme vodou, dostatečně osolíme, přidáme nové koření, bobkový list a vaříme doměkka. Pak maso obereme, společně s kůžemi a česnekem je umeleme a přidáme nazpátek do scezeného vývaru.
-
Houby slijeme z nálevu, propláchneme je v cedníku a přidáme k mletému masu do vývaru. Deset minut necháme společně povařit. Ochutíme majoránkou, pepřem, podle potřeby přisolíme a pak necháme půl hodiny vychladnout. Teplou směs nalijeme do sáčků na tlačenku a necháme zchladnout. Během chladnutí tlačenky občas otočíme a nahoře propíchneme. Servírujeme s cibulí a pečivem.