Reklama
Houbová tlačenka
Fotogalerie:

Houbová tlačenka

Dalibor Marounek

Roudnice nad Labem

Pokaždé se po ní jen zapráší.

Dalibor Marounek, Roudnice nad Labem

Ingredience

  • Ingredience
  • 1 vepřové koleno
  • 500 g vepřová kůže
  • trocha sůl
  • trocha nové koření
  • 1–2 bobkový list
  • 1 celý česnek
  • 4 skleničky (300 ml) naložené houby ve sladkokyselém nálevu (čím víc druhů, tím líp)
  • trocha majoránka a pepř

Doba přípravy

Počet porcí

7

Orientační cena

150 Kč

Postup přípravy

  1. Koleno a kůže dáme do hrnce, zalijeme vodou, dostatečně osolíme, přidáme nové koření, bobkový list a vaříme doměkka. Pak maso obereme, společně s kůžemi a česnekem je umeleme a přidáme nazpátek do scezeného vývaru.

  2. Houby slijeme z nálevu, propláchneme je v cedníku a přidáme k mletému masu do vývaru. Deset minut necháme společně povařit. Ochutíme majoránkou, pepřem, podle potřeby přisolíme a pak necháme půl hodiny vychladnout. Teplou směs nalijeme do sáčků na tlačenku a necháme zchladnout. Během chladnutí tlačenky občas otočíme a nahoře propíchneme. Servírujeme s cibulí a pečivem.

Pošli recept! - Speciál - Domácí zabijačka (20.2.2012)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Polévka z hovězí oháňky

Polévka z hovězí oháňky

Nejchutnější masový vývar‚ co znám. Můj tříletý syn ho má nejraději od mé ...
Škola vaření /26.03.10
Krémová polévka s parmazánem

Krémová polévka s parmazánem

Takhle ji vařila moje babička a moc mi chutnala. Jen místo obyčejného sýra já ...

Škola vaření /24.09.16
Domácí buchty

Domácí buchty

Jejich vůně mě přenese do dětství.
Hana Postránecká,
České Budějovice
Škola vaření /19.03.10
Ostružinový džem

Ostružinový džem

Ostružiny nám rostou na zahrádce, takže je nemusím kupovat. Když uzrají, otrháme je s ...
Škola vaření /19.11.10
Vepřové ocásky na medu

Vepřové ocásky na medu

Podlijeme a pečeme hezky pomalu, aby vznikla hustá šťávička.

Monika Kubaříková, ...

Škola vaření /25.10.17
Telecí pečeně na víně

Telecí pečeně na víně

Zdenka Fialová, Chomutov

Škola vaření /07.03.18
 

Nejnovější

Salát abruzzo

Salát abruzzo

Pavla Zubatá, Vnorovy
Zdravě a chutně /22.05.18
Osvěžující smoothie

Osvěžující smoothie

Lucia Borbélyová, Tvrdošovce

Zdravě a chutně /22.05.18
Italský salát s kuskusem

Italský salát s kuskusem

Milena Kalenská, Turnov

Zdravě a chutně /22.05.18
Osvěžující ovocná dřeň

Osvěžující ovocná dřeň

Zdena Svobodová, Frenštát

Všehochuť /22.05.18
Ovocná bowle

Ovocná bowle

Ivana Bartušková, Luka nad Jihlavou

Všehochuť /22.05.18
Salát s grilovaným masem a nektarinkami

Salát s grilovaným masem a nektarinkami

Lucie Blahová, Slavičín

Všehochuť /22.05.18
Koláčky s jahodovou polevou a cukrovými pusinkami

Koláčky s jahodovou polevou a cukrovými pusinkami

Nelze jim odolat...

Podle receptu Karolíny Zemkové z Olomouce

Sladký život /22.05.18
Pikantní kuřecí nudličky s cukrovým hráškem

Pikantní kuřecí nudličky s cukrovým hráškem

Skvělé s vínem

Podle receptu Pavla Zámečníka z Orlové

Vaříme express /21.05.18
Salát s chřestem, kuřecím masem a bezinkovou zálivkou

Salát s chřestem, kuřecím masem a bezinkovou zálivkou

Nejen pro ty, kdo drží dietu

Podle receptu Anety Zvoníčkové z Prahy

Zdravě a chutně /21.05.18
 
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
special

Jahody

Už to všechno vypuklo. Květiny voní, zahrada plodí a ty nevíš, kam dřív skočit? Dáme ti radu. Nikam neskákej, najdi si chvilku a vychutnej si vše, co přelom jara a léta přináší. Ano, mluvíme hlavně o jahodách! Ať už upečeš dort, koláč nebo uvaříš sirup, nikdy nešlápneš vedle a připravíš sobě i své rodině opravdu sladké okamžiky.

více
rychle_moucniky

Pošli recept Extra speciál Bylinky

Když jsem byla malá, bylinkový záhon na babiččině zahradě mi připadal jako malé voňavé království. Šťovík jsem si dávala místo žvýkačky, petržel nechyběla v žádné polévce, libečkem voněly vařené brambory, bez saturejky se neobešly luštěniny. Usínala jsem po meduňkovém čaji, osvěžila mě mátová limonáda. Kašel zaháněl bezinkový sirup, med z pampelišek pomáhal na rýmu. Žili jsme s bylinkami a užívali si je dosyta. Jsem ráda, že opět přišly do módy. Jsou totiž báječné, zkuste je taky!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama