Reklama
Houbová  sekaná
Fotogalerie:

Houbová sekaná

Lenka Paulusová

Litomyšl
Naše rodina má houby velmi ráda. Když v zimě nemáme možnost vydat se pro čerstvé houby do lesa, používáme v kuchyni alespoň žampiony.
Lenka Paulusová, Litomyšl

Ingredience

  • 400 g žampiony čerstvé
  • 1 ks cibule
  • 2 ks rohlík
  • dle potřeby mléko na rozmočení housek
  • 2 lžičky polenta instantní
  • 1 ks vejce
  • sůl a pepř podle chuti
  • 3 stroužky česnek
  • dle chuti rozmarýn sušený
  • 50 g semínka slunečnicová
  • dle potřeby olej na smažení

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

60 Kč

Postup přípravy

  1. krok1 Cibuli oloupeme, očistíme a na plastovém prkénku nasekáme na jemné dílky. Z velkých žampionů oloupeme vrchní slupku a pokrájíme je na kostičky.
  2. krok2 V pánvi rozehřejeme olej, na kterém osmažíme cibulku a houby dozlatova. Odstavíme a necháme zchladnout, poté přendáme do mísy.
  3. krok3 Pečivo pokrájíme na kostičky, smícháme s trochou mléka, aby změklo, přidáme vejce a promícháme. Potom je postupně vpracujeme do houbové směsi.
  4. Sekanou zahustíme polentou. Dochutíme ji solí, pepřem a česnekem. Nakonec do směsi rozdrobíme trochu sušeného rozmarýnu.
  5. Pečicí misku zlehka vymažeme máslem a dno vysypeme slunečnicovými semínky.Na semínka nandáme sekanou a nahoře ji uhladíme.
  6. Pečeme v troubě při 220 °C dozlatova. Upečenou sekanou podáváme s bramborovou kaší a s pečivem.

Pošli recept! - Speciál - Levné recepty (22.2.2011)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Bramborové knedliky se špenátem

Bramborové knedliky se špenátem

Slanina s cibulkou je ideální kombinací. Veronika Šedivá, Beroun
Škola vaření /06.05.15
Paštika z drůbežích jater

Paštika z drůbežích jater

Tomáš Mika, Brno

Škola vaření /15.04.18
Jehněčí kotlík

Jehněčí kotlík

Nedá ti moc práce

Patrik Hron, Chodov

Škola vaření /16.04.19
Vepřové maso na hříbkách

Vepřové maso na hříbkách

Na tomto receptu si pochutnají ti, co mají rádi houby. Tento recept není moc dietní, ale ...

Škola vaření /20.05.12
Kynuté jahodové koláče

Kynuté jahodové koláče

Milovníci kyselejší chuti mohou k jahodám přidat lžíci podušené rebarbory.

Jitka ...

Škola vaření /11.05.17
Skořicové rybky

Skořicové rybky

Vlasta Melechová, Mladá Boleslav

Škola vaření /21.11.17
 

Nejnovější

Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha
Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
Jarní věnec s tvarohem

Jarní věnec s tvarohem

Podle receptu

Dominiky Hrubé z Bruntálu

Sladký život /27.03.20
 
Reklama
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Konečně je to tady. Jaro se hlásí o pozornost a jak lépe ho mezi námi přivítat než pořádnou hostinou? Pozvi svou rodinu i známé k bohatě prostřenému stolu a vychutnej si atmosféru Velikonoc ve veselé náladě. Provoň si domov známou vůní mazance nebo pečínky a vykouzli úsměv něčím dobrým na zub všem blízkým i náhodným návštěvám.

více
special

Pošli recept Extra speciál

Užij si svátky bez stresu!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama