Reklama
Houbová  sekaná
Fotogalerie:

Houbová sekaná

Lenka Paulusová

Litomyšl
Naše rodina má houby velmi ráda. Když v zimě nemáme možnost vydat se pro čerstvé houby do lesa, používáme v kuchyni alespoň žampiony.
Lenka Paulusová, Litomyšl

Ingredience

  • 400 g žampiony čerstvé
  • 1 ks cibule
  • 2 ks rohlík
  • dle potřeby mléko na rozmočení housek
  • 2 lžičky polenta instantní
  • 1 ks vejce
  • sůl a pepř podle chuti
  • 3 stroužky česnek
  • dle chuti rozmarýn sušený
  • 50 g semínka slunečnicová
  • dle potřeby olej na smažení

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

60 Kč

Postup přípravy

  1. krok1 Cibuli oloupeme, očistíme a na plastovém prkénku nasekáme na jemné dílky. Z velkých žampionů oloupeme vrchní slupku a pokrájíme je na kostičky.
  2. krok2 V pánvi rozehřejeme olej, na kterém osmažíme cibulku a houby dozlatova. Odstavíme a necháme zchladnout, poté přendáme do mísy.
  3. krok3 Pečivo pokrájíme na kostičky, smícháme s trochou mléka, aby změklo, přidáme vejce a promícháme. Potom je postupně vpracujeme do houbové směsi.
  4. Sekanou zahustíme polentou. Dochutíme ji solí, pepřem a česnekem. Nakonec do směsi rozdrobíme trochu sušeného rozmarýnu.
  5. Pečicí misku zlehka vymažeme máslem a dno vysypeme slunečnicovými semínky.Na semínka nandáme sekanou a nahoře ji uhladíme.
  6. Pečeme v troubě při 220 °C dozlatova. Upečenou sekanou podáváme s bramborovou kaší a s pečivem.

Pošli recept! - Speciál - Levné recepty (22.2.2011)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Uzená polévka s kroupami

Uzená polévka s kroupami

Vývar z uzeného by měl být silný. Renata Stopková‚ Dolní Dunajovice
Škola vaření /21.06.14
Sváteční čočka

Sváteční čočka

Co vyzkoušet trochu jiný novoroční oběd?

Hana Šátralová, Praha

Škola vaření /25.11.16
Staročeská lepenice ze zelí, brambor a škvarku

Staročeská lepenice ze zelí, brambor a škvarku

Zatím v kuchyni moc nepobývám, spíš se jen zajdu podívat, co maminka nebo babička ...
Škola vaření /20.04.12
Marmeládová směska

Marmeládová směska

Babička vždy říkala‚ že nejlepší marmeládu připravíme ze směsi letního ovoce.
...
Škola vaření /19.11.10
Plněné vepřové řízky

Plněné vepřové řízky

Do mouky lze přidat koření nebo bylinky.

Irena Majerová, Brno

Škola vaření /26.06.17
Králík na tymiánu

Králík na tymiánu

Anglická slanina králičí maso provoní.


Jana Prokopová, Dolní Město

Škola vaření /20.03.17
 

Nejnovější

Zeleninový quiche

Zeleninový quiche

Lucie Zubatá, Vnorovy
Za pár korun /21.06.18
Hamburger s česnekovým máslem

Hamburger s česnekovým máslem

Uvařeno podle receptu

Evy Stehlíkové z Brna

Vaříme express /21.06.18
Italský hruškový koláč

Italský hruškový koláč

Lída Holubová, Pelhřimov

Sladký život /21.06.18
Tvarohovo-malinové krucánky

Tvarohovo-malinové krucánky

K nedělní kávě

Nadýchané a křupavé

Podle receptu Jany Hartmanové z Ostravy

Sladký život /21.06.18
Čtyřmasé ražniči

Čtyřmasé ražniči

Květa Kroupová, Praha

Vaříme express /20.06.18
Rožněná hovězí kýta

Rožněná hovězí kýta

Dalibor Marounek, Roudnice

Všehochuť /20.06.18
Ostré kuřecí kapsy

Ostré kuřecí kapsy

Ivana Černá, Praha

Všehochuť /20.06.18
Bounty pie

Bounty pie

Tereza Drobníčková, Chornice

Sladký život /20.06.18
Čokoládové fondue

Čokoládové fondue

Božsky lahodné

David Stejskal, Kroměříž

Sladký život /20.06.18
 
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
special

Jahody

Už to všechno vypuklo. Květiny voní, zahrada plodí a ty nevíš, kam dřív skočit? Dáme ti radu. Nikam neskákej, najdi si chvilku a vychutnej si vše, co přelom jara a léta přináší. Ano, mluvíme hlavně o jahodách! Ať už upečeš dort, koláč nebo uvaříš sirup, nikdy nešlápneš vedle a připravíš sobě i své rodině opravdu sladké okamžiky.

více
rychle_moucniky

Pošli recept Extra speciál Bylinky

Když jsem byla malá, bylinkový záhon na babiččině zahradě mi připadal jako malé voňavé království. Šťovík jsem si dávala místo žvýkačky, petržel nechyběla v žádné polévce, libečkem voněly vařené brambory, bez saturejky se neobešly luštěniny. Usínala jsem po meduňkovém čaji, osvěžila mě mátová limonáda. Kašel zaháněl bezinkový sirup, med z pampelišek pomáhal na rýmu. Žili jsme s bylinkami a užívali si je dosyta. Jsem ráda, že opět přišly do módy. Jsou totiž báječné, zkuste je taky!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama