Reklama
Houbová  sekaná
Fotogalerie:

Houbová sekaná

Lenka Paulusová

Litomyšl
Naše rodina má houby velmi ráda. Když v zimě nemáme možnost vydat se pro čerstvé houby do lesa, používáme v kuchyni alespoň žampiony.
Lenka Paulusová, Litomyšl

Ingredience

  • 400 g žampiony čerstvé
  • 1 ks cibule
  • 2 ks rohlík
  • dle potřeby mléko na rozmočení housek
  • 2 lžičky polenta instantní
  • 1 ks vejce
  • sůl a pepř podle chuti
  • 3 stroužky česnek
  • dle chuti rozmarýn sušený
  • 50 g semínka slunečnicová
  • dle potřeby olej na smažení

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

60 Kč

Postup přípravy

  1. krok1 Cibuli oloupeme, očistíme a na plastovém prkénku nasekáme na jemné dílky. Z velkých žampionů oloupeme vrchní slupku a pokrájíme je na kostičky.
  2. krok2 V pánvi rozehřejeme olej, na kterém osmažíme cibulku a houby dozlatova. Odstavíme a necháme zchladnout, poté přendáme do mísy.
  3. krok3 Pečivo pokrájíme na kostičky, smícháme s trochou mléka, aby změklo, přidáme vejce a promícháme. Potom je postupně vpracujeme do houbové směsi.
  4. Sekanou zahustíme polentou. Dochutíme ji solí, pepřem a česnekem. Nakonec do směsi rozdrobíme trochu sušeného rozmarýnu.
  5. Pečicí misku zlehka vymažeme máslem a dno vysypeme slunečnicovými semínky.Na semínka nandáme sekanou a nahoře ji uhladíme.
  6. Pečeme v troubě při 220 °C dozlatova. Upečenou sekanou podáváme s bramborovou kaší a s pečivem.

Pošli recept! - Speciál - Levné recepty (22.2.2011)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Sekaná z drůbežího masa

Sekaná z drůbežího masa

Dělala jsem ji v neděli dětem, byla moc dobrá. Zdena Novotná, Rumburk
Škola vaření /16.07.16
Vepřová pečeně na zázvoru

Vepřová pečeně na zázvoru

Podáváme přelité šťávou, se zelím a noky.

Bohumila Šťastná, Praha

Škola vaření /21.01.17
Ovar s domácím jablečným křenem

Ovar s domácím jablečným křenem

Měkkoučkému a dobře ochucenému masu s křenem nikdo neodolá.

Lenka Novotná, Slavkov

Škola vaření /26.02.13
Švestková omáčka

Švestková omáčka

Bez ní si Vánoce nedovedu představit. Omáčka se podává na Štědrý den‚ ale my si na ...
Škola vaření /08.12.12
Knedlíky s uzeninou

Knedlíky s uzeninou

Naše oblíbené jídlo na sobotní oběd.
Hana Katzerová, Lanškroun
Škola vaření /12.07.12
Štruple

Štruple

Toto cukroví mám ráda, pekla mi ho babička.
Miloslava Vavrysová, Lužice
Škola vaření /22.02.10
 

Nejnovější

Nadýchaná roláda

Nadýchaná roláda

Upečeno podle receptu Zuzany Janáčkové z Plzně
Sladký život /25.11.17
Sváteční paštika z kuřecích jater

Sváteční paštika z kuřecích jater

Uvařeno podle receptu Vlasty Zatloukalové ze Soběslavi

Škola vaření /24.11.17
Adventní věnec

Adventní věnec

Upečeno podle receptu Lucie Zitové z Jablonce

Všehochuť /24.11.17
Vejce plněná lososovou pěnou

Vejce plněná lososovou pěnou

Luděk Fiala, Nymburk

Vaříme express /23.11.17
Karbanátky z čočky a ořechů

Karbanátky z čočky a ořechů

Daniela Moravcová, Holešov

Zdravě a chutně /23.11.17
Vánoční štóla z domácí pekárny

Vánoční štóla z domácí pekárny

Květa Kroupová, Praha

Všehochuť /23.11.17
Sváteční bonbonky

Sváteční bonbonky

Vlaďka Novotná, Ústí nad Orlicí

Sladký život /23.11.17
Dezert zebra s plody moře

Dezert zebra s plody moře

Petra Hyťhová, Nýřany

Sladký život /23.11.17
 
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
pr_special_1712_small

Vánoční cukroví

Nejkrásnější dny roku jsou za dveřmi. Dětské oči září, lidé jsou na sebe milejší a počasí venku nás skoro nutí se k někomu přitulit.

více
PosliRecept_extraspecial1712_copy

Pošli recept extra speciál Cukroví

Každý rok po svátcích se dušuji, že příští Vánoce pečení cukroví omezím na minimum. ‚‚Dva tři druhy a dost,‘‘...

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama