Reklama
Halušky se špenátem
Fotogalerie:

Halušky se špenátem

Jiří Knížek

Praha
Zdánlivě obyčejné jídlo se dá připravit na mnoho způsobů. Mně chutnají se špenátem.
Jiří Knížek, Praha

Ingredience

  • 750 g brambory
  • 150 g mouka hladká
  • 150 g mouka hrubá
  • 1 balení špenát mražený
  • 3 stroužky česnek
  • 1 cibule
  • 50 g tuk na smažení
  • 250 g slanina anglická
  • 1 vejce
  • pepř
  • sůl

Doba přípravy

Počet porcí

5

Orientační cena

60 Kč

Postup přípravy

  1. krok1 Do velkého hrnce dáme va­řit větší množství vody. Bram­bory umyjeme a na jemném struhadle nastrouháme. Asi polovinu vody z brambor slijeme, přidáme hrubou i jemnou mouku, osolíme, opepříme a promícháme.
  2. krok2 Těsto dáme na prkénko, odkrajujeme malé kousky, které vhazujeme do vařící mírně osolené vody a vaříme asi 5–6 minut (občas promícháme, aby se neslepily).
  3. Na pánvi na oleji zesklovatíme najemno nakrájenou ci­bul­ku, přidáme rozmražený špenát, podusíme, osolíme, opep­říme, přidáme vejce a vmícháme drcený česnek.
    S hotovým špenátem smícháme uvařené a scezené halušky.
  4. krok4 Slaninu nakrájíme na malé kostičky a na pánvi ji rozškvaříme. Na talíři hotové špenátové halušky posypeme rozškvařenou slaninou.

    TIPY: Spěcháme-li, můžeme halušky připravit z hotové směsi v krabici.
    Moc dobré jsou ta­ké se slovenskou brynzou, po­sypané osmaženou cibulkou. Hustou brynzu můžeme zředit zakysanou smetanou.

Pošli recept! 1/2009 (10.12.2008)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Uzené rizoto

Uzené rizoto

Je úplně obyčejné, ale moc dobré. Květa Šindelářová, Praha
Škola vaření /21.03.14
Žampionové karí s vejcem

Žampionové karí s vejcem

Nádhernou žlutou barvu omáčky skvěle doplňují rozkrojená vajíčka.
Lída Staňková, ...
Škola vaření /07.02.13
Karlovarský knedlík

Karlovarský knedlík

Moc dobrá přílohová klasika.

Jana Boháčová, Děčín

Škola vaření /22.10.12
Kachnička na zelenině

Kachnička na zelenině

Přílohou je samozřejmě zelí s knedlíky.

Martina Antalová, Odolena Voda

Škola vaření /09.07.14
Hovězí s fazolkami na smetaně

Hovězí s fazolkami na smetaně

Zasytí a zahřeje i v sychravém podzimním počasí.

Anna Veselá, Žďár nad Sázavou

Škola vaření /23.09.14
Jatýrka na majoránce

Jatýrka na majoránce

Neboj se vnitřností

Podle receptu Jarmily Kozlíkové z Plzně

Škola vaření /22.01.19
 

Nejnovější

Roládky z toastového chleba

Roládky z toastového chleba

Podle receptu Květy Irgelové z Krnova
Za pár korun /19.09.19
Ořechový chléb

Ořechový chléb

Špaldová mouka je zdravější

Podle receptu Blanky Vránové z Liberce

Škola vaření /19.09.19
Papriky plněné masem

Papriky plněné masem

Marie Dlesková, Klamoš

Škola vaření /19.09.19
Hamburgeroví klauni

Hamburgeroví klauni

Pavel Štrougal, Ústí nad Labem

Všehochuť /19.09.19
Švestkový závin s mákem

Švestkový závin s mákem

Klasika, která nikdy nezklame

Podle receptu Blanky Fenclové z Tábora

Sladký život /19.09.19
Žitný chléb z plechu

Žitný chléb z plechu

Ivana Černá, Praha

Škola vaření /18.09.19
Dýňové karí

Dýňové karí

Podle receptu Terezy Svobodové z Kladna

Zdravě a chutně /18.09.19
Ovesné večky

Ovesné večky

Anna Šušláková, Most

Zdravě a chutně /18.09.19
Plněná zelná hlávka

Plněná zelná hlávka

Dalibor Marounek, Roudnice nad Labem

Všehochuť /18.09.19
 
Reklama
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
Knedlíková kuchařka

Knedlíková kuchařka

Je to tak, knedlíky do českých jídelníčků prostě patří. Už ve škole nám dávají ovocné knedlíky, při slavnostnějších okamžicích si dopřejeme svíčkovou se šesti a během náročného týdne rodinu odbudeme knedlíkem s vajíčkem. Tím to však nemusí končit! Vyzkoušej jiné recepty i způsoby přípravy a uvidíš, že knedlíky jsou prostě nestárnoucím hitem.

více
special

Pošli recept Extra speciál

Také máte někdy chuť si uvařit čaj, usadit se do křesla, jen tak odpočívat a vzpomínat na dětství? Prázdniny u babičky, vůně, která se line z kuchyně... To byla slast! Připomeň si s naším speciálem toto nádherné období a uvař si něco dobrého. Třeba objevíš právě ten recept, na který už roky vzpomínáš a jehož chuť tě hned po prvním soustu pohladí po duši.

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama