Reklama
Reklama
Halušky se špenátem
Fotogalerie:

Halušky se špenátem

Jiří Knížek

Praha
Zdánlivě obyčejné jídlo se dá připravit na mnoho způsobů. Mně chutnají se špenátem.
Jiří Knížek, Praha

Ingredience

  • 750 g brambory
  • 150 g mouka hladká
  • 150 g mouka hrubá
  • 1 balení špenát mražený
  • 3 stroužky česnek
  • 1 cibule
  • 50 g tuk na smažení
  • 250 g slanina anglická
  • 1 vejce
  • pepř
  • sůl

Doba přípravy

Počet porcí

5

Orientační cena

60 Kč

Postup přípravy

  1. krok1 Do velkého hrnce dáme va­řit větší množství vody. Bram­bory umyjeme a na jemném struhadle nastrouháme. Asi polovinu vody z brambor slijeme, přidáme hrubou i jemnou mouku, osolíme, opepříme a promícháme.
  2. krok2 Těsto dáme na prkénko, odkrajujeme malé kousky, které vhazujeme do vařící mírně osolené vody a vaříme asi 5–6 minut (občas promícháme, aby se neslepily).
  3. Na pánvi na oleji zesklovatíme najemno nakrájenou ci­bul­ku, přidáme rozmražený špenát, podusíme, osolíme, opep­říme, přidáme vejce a vmícháme drcený česnek.
    S hotovým špenátem smícháme uvařené a scezené halušky.
  4. krok4 Slaninu nakrájíme na malé kostičky a na pánvi ji rozškvaříme. Na talíři hotové špenátové halušky posypeme rozškvařenou slaninou.

    TIPY: Spěcháme-li, můžeme halušky připravit z hotové směsi v krabici.
    Moc dobré jsou ta­ké se slovenskou brynzou, po­sypané osmaženou cibulkou. Hustou brynzu můžeme zředit zakysanou smetanou.

Pošli recept! 1/2009 (10.12.2008)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

špekové brambory

špekové brambory

Oblíbená večeře v naší rodině. Kateřina Vlčková, Dubicko
Škola vaření /07.06.12
Dušené červené zelí s vepřovými kousky

Dušené červené zelí s vepřovými kousky

Můžeme podávat jak s knedlíky, tak s bramborem.

Ivana Machková, Frýdek-Místek

Škola vaření /21.10.14
Dušená hovězí kližka s kapustou

Dušená hovězí kližka s kapustou

Na kližku nespěchěj, měla by se dusit pomalu a dlouho, jen tak bude krásně ...

Škola vaření /05.10.16
Králík se smetanovým špenátem

Králík se smetanovým špenátem

Tradiční

Podle receptu Jany Malinové z Olomouce

Škola vaření /04.03.18
Krémová polévka z dýně, jablek a brambor

Krémová polévka z dýně, jablek a brambor

Na talíři vypadá úžasně, a ta chuť! Dýňovky patří u nás doma k těm ...
Škola vaření /27.09.12
Brambory s mletým masem

Brambory s mletým masem

Specialita, kterou prostě musíš vyzkoušet.
Natalia Dymčenková, Hradec Králové
Škola vaření /09.07.12
 

Nejnovější

Snídaně pro malé i velké

Snídaně pro malé i velké

Ivana Černá, Praha
Škola vaření /22.02.19
Bochánky s uzeným

Bochánky s uzeným

Andrea Janáková, Polička

Vaříme express /22.02.19
Bramborová omeleta

Bramborová omeleta

Ivana Černá, Praha

Vaříme express /22.02.19
Salát z červené pšenice

Salát z červené pšenice

Barbora Kalousková, Zlín

Zdravě a chutně /22.02.19
Kedlubnová polévka

Kedlubnová polévka

Tereza Hošková, Klášterec nad Ohří

Zdravě a chutně /22.02.19
Toast se slaninou a vejcem

Toast se slaninou a vejcem

Věra Kurfiřtová, Ostrava

Všehochuť /22.02.19
Rolovaná kachna s knedlíky

Rolovaná kachna s knedlíky

Podle receptu

Vilmy Rašínové z Chomutova

Všehochuť /22.02.19
Vločková kaše s uzeným tofu

Vločková kaše s uzeným tofu

Plná bílkovin

Podle receptu Michaely Volné z Pardubic

Zdravě a chutně /21.02.19
Krůtí paella s krevetami

Krůtí paella s krevetami

Na talíři je hezky barevná

Podle receptu Stáni Zůzové ze Soběslavi

Všehochuť /21.02.19
 
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
01_TitulPRD11_Cukrovi_nocode

Česká kuchyně

Stane se vám někdy, že se zastavíte a jen tak si zavzpomínáte na dětství? Co se vám vybaví? Mně jednoznačně chuť nudlové polévky od mé babičky z Milevska a vůně moravských vrabců, které mi připravovala maminka. Připomeňte si s námi své oblíbené recepty z mladých let a užijte si opět krásné a bezstarostné chvíle s příborem v ruce.

více
special

Pošli recept Extra speciál To nejlepší z drůbeže

Na otázku, co by si daly k obědu, odpovídaly moje děti vždycky naprosto jednoznačně – pečené kuřátko. Později si oblíbily slepici na paprice a ve věku teenagerů jim nejvíc šmakovaly nudličky z krůtího masa v pikantní omáčce. Drůbež u nás vždycky vedla a myslím si, že naše rodina rozhodně není jediná. Právě proto je tu speciál plný vašich nejoblíbenějších drůbežích receptů.!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama