Reklama
Halušky se špenátem
Fotogalerie:

Halušky se špenátem

Jiří Knížek

Praha
Zdánlivě obyčejné jídlo se dá připravit na mnoho způsobů. Mně chutnají se špenátem.
Jiří Knížek, Praha

Ingredience

  • 750 g brambory
  • 150 g mouka hladká
  • 150 g mouka hrubá
  • 1 balení špenát mražený
  • 3 stroužky česnek
  • 1 cibule
  • 50 g tuk na smažení
  • 250 g slanina anglická
  • 1 vejce
  • pepř
  • sůl

Doba přípravy

Počet porcí

5

Orientační cena

60 Kč

Postup přípravy

  1. krok1 Do velkého hrnce dáme va­řit větší množství vody. Bram­bory umyjeme a na jemném struhadle nastrouháme. Asi polovinu vody z brambor slijeme, přidáme hrubou i jemnou mouku, osolíme, opepříme a promícháme.
  2. krok2 Těsto dáme na prkénko, odkrajujeme malé kousky, které vhazujeme do vařící mírně osolené vody a vaříme asi 5–6 minut (občas promícháme, aby se neslepily).
  3. Na pánvi na oleji zesklovatíme najemno nakrájenou ci­bul­ku, přidáme rozmražený špenát, podusíme, osolíme, opep­říme, přidáme vejce a vmícháme drcený česnek.
    S hotovým špenátem smícháme uvařené a scezené halušky.
  4. krok4 Slaninu nakrájíme na malé kostičky a na pánvi ji rozškvaříme. Na talíři hotové špenátové halušky posypeme rozškvařenou slaninou.

    TIPY: Spěcháme-li, můžeme halušky připravit z hotové směsi v krabici.
    Moc dobré jsou ta­ké se slovenskou brynzou, po­sypané osmaženou cibulkou. Hustou brynzu můžeme zředit zakysanou smetanou.

Pošli recept! 1/2009 (10.12.2008)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Tvarohová roláda

Tvarohová roláda

Termix můžeš zvolit, jaký jen chceš! Věra Korzárová, Ostrov
Škola vaření /31.05.17
Zlaté měšce

Zlaté měšce

Měly by být upečené pěkně dozlatova.

Marcela Voráčková, Strakonice

Škola vaření /21.06.16
Sejkory

Sejkory

Mám je rád se sklenicí mléka.

Libor Dlouhý, 12 let, Klatovy

Škola vaření /24.02.16
Plněné vepřové řízky

Plněné vepřové řízky

Do mouky lze přidat koření nebo bylinky.

Irena Majerová, Brno

Škola vaření /26.06.17
Roláda s pudinkem

Roláda s pudinkem

S těstem opatrně, aby se nerozlámalo. 

Ivana Bartušková, Luka nad ...

Škola vaření /17.06.16
Pikantní hovězí guláš

Pikantní hovězí guláš

Guláš dělám nejraději z kližky, je šťavnatá.

Ludmila Vocílková, Příbram

Škola vaření /09.11.14
 

Nejnovější

Plněné ovocné kytičky

Plněné ovocné kytičky

Jarní pohlazení Podle receptu Lucie Šulcové z Roztok u Prahy
Všehochuť /05.04.18
Kroupy s hráškem a hlívou

Kroupy s hráškem a hlívou

Marie Vávrová, Liberec

Za pár korun /04.04.18
Bezinkové šampaňské

Bezinkové šampaňské

Jana Šímová, Mariánské Lázně

Všehochuť /04.04.18
Chřest se smetanovou omáčkou

Chřest se smetanovou omáčkou

Lucie Bradáčová, Hlinsko

Vaříme express /03.04.18
Banánové lívanečky

Banánové lívanečky

Podle receptu

Jitky Novákové z Lovosic

Zdravě a chutně /03.04.18
Pečený losos s mandlemi

Pečený losos s mandlemi

Pro babičku

Podle receptu Ivy Blažejové z Trutnova

Všehochuť /02.04.18
Knedlíky z polenty

Knedlíky z polenty

Hana Záběšáková, Praha

Všehochuť /02.04.18
Zvířátkové muffiny

Zvířátkové muffiny

Romana Hradecká, Tábor

Všehochuť /02.04.18
Sýrové kuličky v ředkvičkovém salátu

Sýrové kuličky v ředkvičkovém salátu

Zuzka má kromě Pošli recept! na povel ještě spoustu dalších časopisů. Řeší hlavně ...

Zdravě a chutně /01.04.18
 
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
special

Velikonoce

Velikonoce jsou tady! Příroda vytáhla svou duhovou paletu a připomněla nám, jak je toto období krásné. My hospodyňky se také nedržíme zpět a s barvičkami se vyřádíme na skořápkách vajec. A co muži? Ti zase trochu zmalují nás. Je to opravdu pestrá část roku! Přeji vám, ať si ji užijete ve zdraví se svými blízkými a nad něčím chutným k zakousnutí. Šťastné Velikonoce!

více
rychle_moucniky

Pošli recept extra speciál Rychlé moučníky

Poslední dobou často slýchám, že cukr je zabiják, nejhorší zlo ze všech zel. No dobře, určitě se nic nemá přehánět, ale přiznejme si, že pokud si občas dopřejeme nějakou sladkou dobrůtku, život hned vypadá tak nějak líp. Takový malý příjemný hřích, jako je vydařená bábovka, kousek štrúdlu, rolády či dortíku, určitě nikomu neuškodí. Tak se v klidu pusťte  do pečení a nechte si chutnat!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama