Reklama
Reklama
Halušky ‚‚po našem‘‘
Fotogalerie:

Halušky ‚‚po našem‘‘

Redakce Pošli recept.cz
Redakce Pošli recept.cz
Praha
Chuť uzeného, hub a zelí vytvoří v ústech dokonalou harmonii.
Dalibor Marounek,
Roudnice nad Labem

Ingredience

  • 500 g houby
  • špetka sůl
  • špetka pepř
  • 1 halušky v prášku
  • 1 lžíce olej
  • 1 kysané zelí červené
  • 300 g maso uzené
  • 1 cibule
  • špetka cukr pískový
  • 6 kuliček jalovec

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

100 Kč

Postup přípravy

  1. Houby rozsekáme na kousky, osolíme, podusíme. Necháme vychladnout. Halušky připravíme podle návodu, vmícháme houby a vypracujeme těsto. Dáme vařit vodu s pár kapkami oleje. Z těsta na prkénku nožem odkrajujeme kousky do vroucí vody.Až vyplavou, jsou hotové.
  2. Kysané zelí podusíme na oleji s pokrájenou cibulí a uzeným masem, přidáme pár kuliček jalovce, cukr, pepř, dle chuti sůl.
  3. Halušky promícháme se zelím a uzeným masem, zahřejeme a teplé podáváme.

Pošli recept! 9/2010 (11.8.2010)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Bezinkový likér

Bezinkový likér

Připomíná griotku, chutná lehce po kávě. Lucie Strakošová, Trnávka
Škola vaření /25.10.11
Slovenské pagáče

Slovenské pagáče

Vyzkoušej tuto lahůdku.
Marcela Krejčí,
Opava-Kateřinky
Škola vaření /25.01.10
Sekaná z drůbežího masa

Sekaná z drůbežího masa

Dělala jsem ji v neděli dětem, byla moc dobrá.

Zdena Novotná, Rumburk

Škola vaření /16.07.16
Podmáslové rohlíky

Podmáslové rohlíky

Domácí nám chutnají.
Alena Hanáková, Milovice n. Labem
Škola vaření /22.12.08
Med z bezových květů

Med z bezových květů

Tradičně se používá při léčbě nachlazení a při onemocnění průdušek.

Veronika ...

Škola vaření /30.05.14
Rychlá rajská bez masa

Rychlá rajská bez masa

Naučila mě ji prababička a dodnes ji dělám.

Kateřina Viktorová, Kralupy nad ...

Škola vaření /19.06.14
 

Nejnovější

Kapr s bramborovým salátem

Kapr s bramborovým salátem

Ověřená klasika Anna Habřinová, Sokolov
Škola vaření /23.12.18
Vídeňský řízek Diplomat

Vídeňský řízek Diplomat

Jarka Dlouhá, Brno

Všehochuť /20.12.18
Závitky z tresky s kaparovou omáčkou

Závitky z tresky s kaparovou omáčkou

Originální

Iva Hajná, Tábor

Všehochuť /19.12.18
Losos à la Capri s brambory

Losos à la Capri s brambory

Pro labužníky

Jindra Setřelová, Ostrov


Všehochuť /19.12.18
Ragú z kapra se zeleninou

Ragú z kapra se zeleninou

Kapr jak ho neznáš

Podle receptu Jany Sedláčkové z Lanškrouna

Zdravě a chutně /08.12.18
Čokoládový věnec

Čokoládový věnec

Vločky můžeš koupit

Podle receptu Veroniky Cháberové z Rokycan

Všehochuť /08.12.18
Katalánská roláda

Katalánská roláda

Aneb ‚‚cikánský rukáv‘‘

Eva Navrátilová, Vlašim

Všehochuť /08.12.18
Babiččina vánočka

Babiččina vánočka

Marie Staňková, Pardubice

Škola vaření /07.12.18
Kapr s houbovými placičkami

Kapr s houbovými placičkami

Lenka Majorová, Zlín

Všehochuť /07.12.18
 
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
01_TitulPRD11_Cukrovi_nocode

Cukroví

Silně a lahodně
rohlíčky po domě voní,
stále voní.
Nikdo si nevšímá,
jak jeho dieta mění se v dým.
Nejenom k cukroví
strávníci hladoví se skloní a přivoní,
dejme si decinku,
za malou chvilinku
připijem pospolu
na veselou vánoční noc. 

více
special

Pošli recept Extra speciál To nejlepší z drůbeže

Na otázku, co by si daly k obědu, odpovídaly moje děti vždycky naprosto jednoznačně – pečené kuřátko. Později si oblíbily slepici na paprice a ve věku teenagerů jim nejvíc šmakovaly nudličky z krůtího masa v pikantní omáčce. Drůbež u nás vždycky vedla a myslím si, že naše rodina rozhodně není jediná. Právě proto je tu speciál plný vašich nejoblíbenějších drůbežích receptů.!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama