Reklama
Halušky ‚‚po našem‘‘
Fotogalerie:

Halušky ‚‚po našem‘‘

Redakce Pošli recept.cz
Redakce Pošli recept.cz
Praha
Chuť uzeného, hub a zelí vytvoří v ústech dokonalou harmonii.
Dalibor Marounek,
Roudnice nad Labem

Ingredience

  • 500 g houby
  • špetka sůl
  • špetka pepř
  • 1 halušky v prášku
  • 1 lžíce olej
  • 1 kysané zelí červené
  • 300 g maso uzené
  • 1 cibule
  • špetka cukr pískový
  • 6 kuliček jalovec

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

100 Kč

Postup přípravy

  1. Houby rozsekáme na kousky, osolíme, podusíme. Necháme vychladnout. Halušky připravíme podle návodu, vmícháme houby a vypracujeme těsto. Dáme vařit vodu s pár kapkami oleje. Z těsta na prkénku nožem odkrajujeme kousky do vroucí vody.Až vyplavou, jsou hotové.
  2. Kysané zelí podusíme na oleji s pokrájenou cibulí a uzeným masem, přidáme pár kuliček jalovce, cukr, pepř, dle chuti sůl.
  3. Halušky promícháme se zelím a uzeným masem, zahřejeme a teplé podáváme.

Pošli recept! 9/2010 (11.8.2010)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Čalamáda

Čalamáda

Použij jako přílohu nebo přidávej do salátů. Bára Kulichová, Červený Kostelec ...
Škola vaření /19.11.10
Taštičky

Taštičky

Na sladkou tečku se vždy těší celá rodina.
Hana Mrázová, Antonínův Důl
Škola vaření /14.09.10
Cibulové koláče

Cibulové koláče

Některé dobroty se prostě dědí z generace na generaci. V naší rodině považujeme za ...
Škola vaření /02.09.08
Tvarohový moučník s rybízem

Tvarohový moučník s rybízem

Květa Nováčková, Brno

Škola vaření /04.06.18
Jelítkový prejt

Jelítkový prejt

Karel Kroupa, Praha

Škola vaření /03.03.18
Babiččiny beleše

Babiččiny beleše

Sladkosti od mojí babičky jsou prostě nepřekonatelné. Navíc je moje bábinka docela ...
Škola vaření /08.12.08
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu