Reklama
Guláš ze sírovce žlutomasého
Fotogalerie:

Guláš ze sírovce žlutomasého

Hana Kupková

Ostrava
Čerstvé houby podusím, naporcuji a z mrazničky je užívám celý rok.
Hana Kupková, Ostrava

Ingredience

  • 500 g chorošovec sýrový
  • 1-2 cibule
  • 20 ml olej
  • špetka sůl
  • špetka pepř
  • špetka paprika sladká mletá
  • špetka koření gulášové
  • dle chuti česnek sušený
  • dle chuti zelenina sušená
  • 1 paprika
  • 1 petržel
  • 1 rajčata
  • 1 balení tofu
  • 1 lžička mouka kukuřičná hladká

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

60 Kč

Postup přípravy

  1. Houby nakrájíme nadrobno, s cibulkou orestujeme na oleji, osolíme, podlijeme vodou a dusíme asi 30 minut.
  2. Přidáme nasekanou papriku, nastrouhanou petržel, okořeníme, podlijeme dvěma lžícemi vody a chvíli dusíme. Přidáme rajče, tofu na kostičky, lžíci mouky, zamícháme a podlijeme hrnkem vody. Chvíli povaříme.
     
    TIP: Jako přílohu připrav špagety s máslem: Do osolené vody dej půl lžičky kurkumy, špetku karí. Do vroucí vody vlož špagety a uvař. Sceď vodu a vmíchej 1/4 másla. 

Pošli recept! 9/2010 (11.8.2010)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Ptačí hnízda

Ptačí hnízda

Děti při jejich pečení rády pomáhají. Alena Lánská, Strakonice
Škola vaření /01.04.17
Domácí chléb

Domácí chléb

Zdravý, celozrnný. 
Alena Fenclová, Dobroměřice
Škola vaření /28.12.10
Domácí tlačenka

Domácí tlačenka

Lída Holubová, Pelhřimov

Škola vaření /05.02.19
Obalované smažené kapustičky

Obalované smažené kapustičky

Kapustičky nám chutnají, ale dát každou do trojobalu bylo moc pracné. Tak jsem si recept ...
Škola vaření /11.11.10
Nudle s kaštany

Nudle s kaštany

Kaštany z nich udělají lahůdku.

Renata Málková, Chomutov

Škola vaření /06.10.16
Sejkory

Sejkory

Když máme velké brambory, pečeme sejkory.

Zuzana Holá, Semily

Škola vaření /19.01.16
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Sluníčko svítí, příroda láká a mně se nechce sedět doma, natož trávit hodiny u sporáku. Co s tím? Přece uvařit něco rychlého a hurá na výlet! Večer si posedíme s rodinou na zahradě, rozpálíme gril a budeme se kochat výhledem na letošní úrodu. Co s ní udělám? Upeču nějaký koláč nebo zavařím na později? Z receptů, které jste nám poslali, si jistě něco vyberu.

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu