Dalibor Marounek, Roudnice nad Labem
Ingredience
- dle potřeby pepř, kmín, sůl a sádlo
- 1 větší cibule
- 150 g uzeného bůčku
- podle chuti sladká paprika
- 1 l hovězího vývaru (lze nahradit kuřecím i vepřovým)
- 300 g hřibu kovář (koloděj)
- 300 g mladých holubinek (mandlová, namodralá atd.)
- podle potřeby hladká mouka
- 2 lžíce rajčatového protlaku
- 2 stroužky česneku
Doba přípravy
Počet porcí
Orientační cena
Postup přípravy
-
V hrnci na sádle zpěníme cibuli, přidáme nakrájený uzený bůček, lehce osmahneme a poprášíme červenou paprikou. Přilijeme vývar, přidáme na větší kusy nakrájené houby, ochutíme solí, pepřem a kmínem a pod pokličkou dusíme 30 minut.
-
Hotový guláš zaprášíme lehce moukou, dochutíme rajským protlakem a utřeným česnekem. Podáváme s chlebem, pečivem nebo knedlíkem.