Reklama
Guláš z kuřecích srdíček
Fotogalerie:

Guláš z kuřecích srdíček

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha

V této úpravě nemají srdíčka chybu.

Tomáš Mika, Brno

Ingredience

  • 400 g kuřecích srdíček
  • 1 lžíce sádla
  • 50 g slaniny
  • 1 větší cibule
  • 1 lžíce rajského protlaku
  • podle chuti sůl, pepř, kmín a mletá paprika
  • trocha vývaru
  • 1 hrst sušených hub
  • 3 stroužky česneku
  • 1 lžíce hladké mouky

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

60 Kč

Postup přípravy

  1. Kuřecí srdíčka očistíme a rozřízneme na půl. Na sádle rozškvaříme slaninu, přidáme cibuli a smažíme dozlatova. Na základ dáme srdíčka a dusíme, dokud nepustí šťávu. Pak přidáme protlak, sůl, koření a česnek, zalijeme vývarem a dusíme doměkka. 

  2. Po 20 minutách přidáme houby namočené do vody. Na závěr guláš zahustíme moukou rozmíchanou ve vodě. Necháme asi 10 minut povařit. Podáváme s houskovým knedlíkem.

Pošli recept! 11/2015 (4.10.2015)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Hrušková marmeláda

Hrušková marmeláda

Na zahradě máme velkou hrušeň, která se nám každý podzim odmění úrodou sladkých ...
Škola vaření /19.11.08
Zapečené brambory

Zapečené brambory

To nejlepší může být úplně jednoduché.

Jana Kolouchová, Plzeň

Škola vaření /16.02.16
Ovarová polévka

Ovarová polévka

Alena Štrougalová, Neštěmice

Škola vaření /13.02.18
Pohanková polévka s houbami

Pohanková polévka s houbami

V brdských lesích, v blízkosti kterých žijeme, roste spousta hub.
Božena Kolářová, ...
Škola vaření /27.09.11
zapečené zelí s plackami  a uzeným

zapečené zelí s plackami a uzeným

Staročeská klasika.

Marie Zvěřinová, Březno

Škola vaření /17.04.12
Zelánky

Zelánky

Babiččiny zelánky mi dodnes připomínají mé pohodové dětství.
Luděk Kovář, ...
Škola vaření /09.11.08
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu