Reklama
Guláš se švestkami
Fotogalerie:

Guláš se švestkami

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha

Super s knedlíkem i jen tak s chlebem.

Zdeňka Polanská, Vsetín

Ingredience

  • 2 cibule
  • trocha oleje
  • 700 g hovězího masa
  • 1 lžička mleté papriky
  • 1 lžíce povidel
  • podle potřeby sůl, pepř, bobkový list a nové koření
  • 200 ml červeného vína
  • 150 g sušených švestek
  • 1 lžíce hladké mouky

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

140 Kč

Postup přípravy

  1. Cibuli nakrájíme nadrobno a orestujeme dozlatova na oleji. Přidáme na kostky pokrájené maso, opečeme ze všech stran, pak vmícháme mletou papriku, povidla, sůl, pepř, nové koření, bobkový list a nakonec přilijeme víno. Promícháme a přidáme polovinu švestek a tolik vody, aby bylo maso ponořené.

  2. Dusíme, až je maso měkké. Pak přidáme zbytek švestek a mouku rozmíchanou v troše vody. Ještě 15 minut povaříme.

Pošli recept! 11/2016 (7.10.2016)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Králík na pepři

Králík na pepři

Nejlepší je samozřejmě domácí. Josef Bartušek, Bítovčice
Škola vaření /09.03.17
Prastará houbovka

Prastará houbovka

Je výborná s hovězím.
Lucie Michálková, Ostrava-Habrůvka
Škola vaření /17.10.11
Mrkvové rohlíčky

Mrkvové rohlíčky

Jsou úžasně křehké a moc dobré.

Hedvika Kalistová, Brno

Škola vaření /16.03.17
Hovězí s křenem

Hovězí s křenem

Po nastrouhání pokapu křen citronem, aby si zachoval bílou barvu.

Zdeňka ...

Škola vaření /29.08.17
Fořtovská roštěná

Fořtovská roštěná

Hovězí maso mám moc rád. Když se dobře připraví, je to lahůdka. Tuto roštěnou ...

Škola vaření /05.05.14
Houskové kulaté knedlíky

Houskové kulaté knedlíky

Tenhle báječný recept mám od babičky.

Ivana Bartušková, Bítovčice

Škola vaření /27.04.15
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu