Reklama
Fleky s uzeným a bylinkami
Fotogalerie:

Fleky s uzeným a bylinkami

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha

Alena Štrougalová, Neštěmice

Ingredience

  • 400  g uzeného boku
  • sůl, mletý pepř
  • 1/2 hlávky zelí
  • 350  g hrubé mouky
  • 6 vajec
  • olej, máslo
  • 200  ml mléka

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

100 Kč

Postup přípravy

  1. Uzený bok opláchneme, vložíme do vroucí mírně osolené vody a krátce povaříme. Zelí očistíme, odstraníme košťál, opláchneme a nakrájíme na nudličky.

  2. Nasypeme do hrnce, osolíme a krátce povaříme, až zelí trochu změkne a zmenší svůj objem. Scedíme a necháme okapat.

  3. Z hrubé mouky, 3 vajec a několika lžic vody připravíme nudlové těsto. Rozdělíme ho na 3 díly a z každého vyválíme co nejtenčí placku, kterou necháme na utěrce oschnout.

  4. Potom placky nařežeme na pásy, položíme na sebe a nakrájíme malé čtverečky – fleky. Ty uvaříme v osolené vodě. Scedíme a necháme okapat.

  5. Ve velkém hrnci na lžíci oleje opečeme na kostičky nakrájený bok. Přidáme zelí, fleky, promícháme, osolíme a lehce opepříme. Směs přendáme do pekáče vymazaného máslem a zapečeme v troubě.

  6. Pak zalijeme zbylými vejci rozšlehanými s mlékem a solí a dál pečeme, až je povrch zlatohnědý. Podáváme s čerstvou nebo sterilovanou zeleninou.

Pošli recept! - Speciál - Levné dobroty (15.1.2018)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Domácí chlebíček

Domácí chlebíček

Radka a Tomáš Ševčíkovi, Frýdlant nad Ostravicí
Škola vaření /05.02.18
Krůtí srdce na česneku

Krůtí srdce na česneku

Drůbeží vnitřnosti jsou oblíbeným pokrmem.

Otto Plášek, Brno

Škola vaření /03.07.16
Mazanec s mandlemi

Mazanec s mandlemi

Lída Holubová, Pelhřimov

Škola vaření /23.03.19
Zelný knedlík

Zelný knedlík

Petra Žáčková, Humpolec

Škola vaření /25.02.18
Kynutý houskový knedlík

Kynutý houskový knedlík

Zdeňka Blažková, Vsetín

Škola vaření /17.03.20
Moravský vrabec

Moravský vrabec

Podle receptu

Romana Dukly z Přerova

Škola vaření /04.03.19
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu