Reklama
Fazolový guláš
Fotogalerie:

Fazolový guláš

Martin Dadjuc

Mladá Boleslav
Klobása s česnekem dodá ten správný říz.
Martin Dadjuc, Mladá Boleslav

Ingredience

  • 2 cibule velká
  • 20 ml olej na smažení
  • 2 špekáčky
  • 2 klobása
  • 2 stroužky česnek
  • 1 lžička paprika červená
  • 1 konzerva fazole bílé
  • 1 konzerva fazole červené
  • 1 konzerva fazole zelené
  • 1 lžíce jíška instantní tmavá
  • 2 lžíce kečup
  • špetka sůl
  • špetka pepř

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

100 Kč

Postup přípravy

  1. Cibuli nakrájíme najemno. V hluboké pánvi na rozpáleném oleji ji osmažíme.
  2. Klobásy nakrájíme na kolečka, špekáčky na kostičky, vše přidáme na cibulku, vložíme pokrájený česnek a paprikové koření a orestujeme.
  3. Do pánve přidáme všechny fazole a promícháme. Zalijeme vodou, aby směs plavala, a pod pokličkou necháme chvilku podusit.
  4. Před koncem směs zahustíme jíškou, přidáme k dochucení kečup, sůl a pepř.
  5. Na závěr vše necháme chvilku probublat a můžeme servírovat. Podáváme s čer-stvým chlebem.
     
    TIP: Pokud máš na zahrádce čerstvé fazolky, můžeš je použít místo konzervovaných, ale dusí se o něco déle.

Pošli recept! 10/2010 (15.9.2010)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Fazolová polévka s lokšemi

Fazolová polévka s lokšemi

Klidně ji podávej jako hlavní jídlo. Libor Velan, Bystřice pod Lopeníkem
Škola vaření /24.02.15
Hovězí s fazolkami na smetaně

Hovězí s fazolkami na smetaně

Zasytí a zahřeje i v sychravém podzimním počasí.

Anna Veselá, Žďár nad Sázavou

Škola vaření /23.09.14
Rýžový nákyp

Rýžový nákyp

Rýži nasladko už dělávala moje maminka. Vnoučata ji mají ráda. Dám navrch čerstvé ...
Škola vaření /29.12.10
Koprovka s tvarohovými knedlíčky

Koprovka s tvarohovými knedlíčky

Babiččiny omáčky zbožňoval nejen děda, ale i my – šest vnoučat, která v malé ...
Škola vaření /25.08.08
Srdce na houbách

Srdce na houbách

Vladimír Bruna, Praha

Škola vaření /04.03.19
‚‚Šulánky‘‘ s ořechy

‚‚Šulánky‘‘ s ořechy

Zvládne je i úplně nezkušená kuchařka.
Tereza Mrowiecová, Karviná
Škola vaření /25.01.10
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu