Reklama
Džem z mirabelek
Fotogalerie:

Džem z mirabelek

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha

Tomáš Mika, Brno

Ingredience

  • 2,5 kg zralých mirabelek (špendlíků)
  • 2,2 kg cukru
  • 2 gelfixy 1:1 dr. Oetker

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

70 Kč

Postup přípravy

  1. Plody omyjeme a dáme je do hrnce se silným dnem. Zapneme na střední stupeň a rozšťoucháme šťouchadlem na brambory.

  2. Vaříme asi hodinu za občasného míchání. Pak směs s peckami propasírujeme přes hrubé síto a vrátíme ji do hrnce. Smícháme gelfixy podle návodu s částí cukru, přidáme je do džemu a uvedeme za stálého míchání do varu (sbíráme pěnu). Pak přidáme zbývající cukr, povaříme asi pět minut a dáváme do vyvařených sklenic.

  3. Zavíčkujeme a obrátíme dnem vzhůru. Zhruba po dvou hodinách sklenice obrátíme, aby džem nezůstal po otevření nahoře.

Tip redakce

Džem připravený ze želírovacího cukru se sladidly z rostliny stévie obsahuje až o 38 % méně kalorií než džem připravený klasickým způsobem.

Pošli recept! 8/2017 (2.8.2017)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Vepřové na cibuli se špenátem

Vepřové na cibuli se špenátem

Česká poctivá kuchyně, tu máme všichni rádi. Veronika a Martin Kasíkovi, Praha
Škola vaření /05.05.12
Vepřový kotlík

Vepřový kotlík

Je zvláštní, že všechny ty dobroty nám stejně v dětství chutnaly nějak líp.
David ...
Škola vaření /24.02.10
Bramborové knedliky se špenátem

Bramborové knedliky se špenátem

Slanina s cibulkou je ideální kombinací.

Veronika Šedivá, Beroun

Škola vaření /06.05.15
Pečený čaj z čerstvého ovoce

Pečený čaj z čerstvého ovoce

Božena Peřinová, Luka nad Jihlavou

Škola vaření /24.07.18
Zadělávaná slepice

Zadělávaná slepice

Dalibor Marounek, Roudnice nad Labem

Škola vaření /01.03.19
Tetiččina bábovka

Tetiččina bábovka

Piškot se s jahodami skvěle doplňuje. Když jsou po ruce, přidám i borůvky.

...

Škola vaření /30.06.16
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Konečně je to tady. Jaro se hlásí o pozornost a jak lépe ho mezi námi přivítat než pořádnou hostinou? Pozvi svou rodinu i známé k bohatě prostřenému stolu a vychutnej si atmosféru Velikonoc ve veselé náladě. Provoň si domov známou vůní mazance nebo pečínky a vykouzli úsměv něčím dobrým na zub všem blízkým i náhodným návštěvám.

více
special

Pošli recept Extra speciál

Užij si svátky bez stresu!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama