Ingredience
- 500 g dřeni dýně
- 500 g pyré jablečné
- 1 kg cukr želírovací
- z 1/2 citronu citronová šťáva
Doba přípravy
Počet porcí
Orientační cena
Postup přípravy
-
První varianta: dýni nakrájíme na velmi malé kousky, které nasypeme do hrnce. Přidáme jablečné pyré a směs za stálého míchání lehce povaříme, až se dýně rozvaří. Pak směs propasírujeme a s citronovou šťávou a želírovacím cukrem 4 minuty povaříme. Naplníme do sklenic, ihned zavřeme a necháme vychladnout.
-
Druhá varianta: dýni rozmixujeme, smícháme s jablečným pyré, citronovou šťávou a želírovacím cukrem. Vaříme 4 minuty. Hotovou marmeládu naplníme do sklenic, zavíčkujeme a necháme vychladnout.