Ingredience
- 600 -800 g vepřové plecko
- 2 ks cibule
- 4 stonky tymián
- sůl a pepř podle chuti
- 4 lžíce olej
- 2 lžíce hladká mouka
- 250 g houby
- 200 ml smetana
Doba přípravy
Počet porcí
Orientační cena
Postup přípravy
-
Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno. Vepřovou plec omyjeme pod tekoucí vodou, osušíme a nakrájíme na kostky. Pokrájenou cibuli orestujeme na oleji dozlatova. Přidáme maso, sůl, pepř a odrhnuté lístky tymiánu.
-
Maso necháme zatáhnout a pak poprášíme hladkou moukou. Vše přivedeme za občasného míchání k varu. Houby překrájíme na kostky a orestujeme na oleji. Přidáme do hrnce s masem a vaříme asi 30 minut, dokud maso není měkké. Na závěr přilijeme smetanu a dochutíme solí a pepřem.
-
Podáváme s čerstvým pečivem, rýží nebo brambory.Rady šéfkuchařky Lucie VolemanovéMilovníci česneku samozřejmě nezapomenou 1–2 stroužky přidat, ale pozor, aby výrazný česnek nepřehlušil chuť hub.