Reklama
Dušené vepřové s tymiánem
Fotogalerie:

Dušené vepřové s tymiánem

Jana Králová

Praha
Moje zamilované jídlo mi vždy připomene bezstarostné dětství.
 Jana Králová, Praha

Ingredience

  • 600 -800 g vepřové plecko
  • 2 ks cibule
  • 4 stonky tymián
  • sůl a pepř podle chuti
  • 4 lžíce olej
  • 2 lžíce hladká mouka
  • 250 g houby
  • 200 ml smetana

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

80 Kč

Postup přípravy

  1. Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno. Vepřovou plec omyjeme pod tekoucí vodou, osušíme a nakrájíme na kostky. Pokrájenou cibuli orestujeme na oleji dozlatova. Přidáme maso, sůl, pepř a odrhnuté lístky tymiánu.
  2. krok2
    Maso necháme zatáhnout a pak poprášíme hladkou moukou. Vše přivedeme za občasného míchání k varu. Houby překrájíme na kostky a orestujeme na oleji. Přidáme do hrnce s masem a vaříme asi 30 minut, dokud maso není měkké. Na závěr přilijeme smetanu a dochutíme solí a pepřem.
  3. Podáváme s čerstvým pečivem, rýží nebo brambory.

    Rady šéfkuchařky Lucie Volemanové
    Milovníci česneku samozřejmě nezapomenou 1–2 stroužky přidat, ale pozor, aby výrazný česnek nepřehlušil chuť hub.

Pošli recept! - Speciál - Houby (19.7.2011)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

‚‚Foukanec‘‘ naší babičky

‚‚Foukanec‘‘ naší babičky

Máme ho moc rády. Anna a Jana Dobřichovské, Bílá Třemešná
Škola vaření /18.02.10
Vdolky s povidly

Vdolky s povidly

Česká klasika nikdy neomrzí.

Lucie Exnerová, Bukovina u Čisté

Škola vaření /21.10.16
Bažantí stehýnka

Bažantí stehýnka

Recept, podle kterého připravovala bažanta babička. Posílám ho dál.

Karolína ...

Škola vaření /07.06.16
Červená  vajíčka

Červená vajíčka

Jsou spíše fialová, ale i tak vypadají úžasně. Je to milá dekorace velikonočního ...
Škola vaření /30.03.12
Vepřové maso s celerovou omáčkou

Vepřové maso s celerovou omáčkou

Tuto omáčku vaříme často, ale vím, že ji dost lidí nezná.

Dita Skoumalová, Praha

Škola vaření /12.10.17
Těstoviny se zelím

Těstoviny se zelím

Sladkou papriku můžeš nahradit pálivou.
Jaroslava Skoumalová, Třebíč
Škola vaření /27.12.11
 

Nejnovější

Borůvkový koktejl

Borůvkový koktejl

Pavla Svobodová, Opava
Vaříme express /03.07.18
Sendviče s opečenou šunkou

Sendviče s opečenou šunkou

Na piknik nebo svačinku

Podle receptu Marie Krejčové z Brna

Vaříme express /03.07.18
Hovězí roláda s noky

Hovězí roláda s noky

Iva Papežová, Teplice

Všehochuť /03.07.18
Palačinky se špenátem

Palačinky se špenátem

Renata Slavíčková, Velké Popovice

Všehochuť /03.07.18
Prosciutto & fungi pizza

Prosciutto & fungi pizza

Kateřina Gajová, Brno

Všehochuť /03.07.18
Kuličky s koprem

Kuličky s koprem

Lenka Malá, Chomutov

Všehochuť /03.07.18
Zapečené houby se sýrem

Zapečené houby se sýrem

Hana Bílá, České Budějovice

Za pár korun /02.07.18
Krůtí s brusinkami

Krůtí s brusinkami

Jindřich Růžička, Praha

Za pár korun /02.07.18
Sýrové papriky

Sýrové papriky

Jde to i bez masa

Karolína Němečková, Praha

Vaříme express /02.07.18
 
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
letni_rychlovky

Letní rychlovky

Červen je prostě a jednoduše báječný měsíc. Léto je na samém začátku a ze všeho sálá optimismus. Příroda nám ze sebe dává to nejlepší a my máme potřebu její dary hltat plnými doušky. Ani se nám nechce trávit čas uvnitř domu. Co dávají v televizi, nás nezajímá... Jen chceme sedět venku, kochat se okolím a k tomu zakusovat něco dobrého, ale na přípravu časově nenáročného.

více
rychle_moucniky

Pošli recept Extra speciál Bylinky

Když jsem byla malá, bylinkový záhon na babiččině zahradě mi připadal jako malé voňavé království. Šťovík jsem si dávala místo žvýkačky, petržel nechyběla v žádné polévce, libečkem voněly vařené brambory, bez saturejky se neobešly luštěniny. Usínala jsem po meduňkovém čaji, osvěžila mě mátová limonáda. Kašel zaháněl bezinkový sirup, med z pampelišek pomáhal na rýmu. Žili jsme s bylinkami a užívali si je dosyta. Jsem ráda, že opět přišly do módy. Jsou totiž báječné, zkuste je taky!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama