Reklama
Dušené vepřové s tymiánem
Fotogalerie:

Dušené vepřové s tymiánem

Jana Králová

Praha
Moje zamilované jídlo mi vždy připomene bezstarostné dětství.
 Jana Králová, Praha

Ingredience

  • 600 -800 g vepřové plecko
  • 2 ks cibule
  • 4 stonky tymián
  • sůl a pepř podle chuti
  • 4 lžíce olej
  • 2 lžíce hladká mouka
  • 250 g houby
  • 200 ml smetana

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

80 Kč

Postup přípravy

  1. Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno. Vepřovou plec omyjeme pod tekoucí vodou, osušíme a nakrájíme na kostky. Pokrájenou cibuli orestujeme na oleji dozlatova. Přidáme maso, sůl, pepř a odrhnuté lístky tymiánu.
  2. krok2
    Maso necháme zatáhnout a pak poprášíme hladkou moukou. Vše přivedeme za občasného míchání k varu. Houby překrájíme na kostky a orestujeme na oleji. Přidáme do hrnce s masem a vaříme asi 30 minut, dokud maso není měkké. Na závěr přilijeme smetanu a dochutíme solí a pepřem.
  3. Podáváme s čerstvým pečivem, rýží nebo brambory.

    Rady šéfkuchařky Lucie Volemanové
    Milovníci česneku samozřejmě nezapomenou 1–2 stroužky přidat, ale pozor, aby výrazný česnek nepřehlušil chuť hub.

Pošli recept! - Speciál - Houby (19.7.2011)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout
Share on Myspace

Další z rubriky

Králík na pepři

Králík na pepři

Nejlepší je samozřejmě domácí. Josef Bartušek, Bítovčice
Škola vaření /09.03.17
Anežčiny buchty

Anežčiny buchty

České buchty stejně nemají konkurenci.
Martina Antalová, Odolena Voda
Škola vaření /14.02.11
Hruškový džem

Hruškový džem

Je skvělý do buchet nebo na toasty.

Simona Rašková, České Budějovice

Škola vaření /11.09.16
Krůtí roláda s rozmarýnem

Krůtí roláda s rozmarýnem

Rozmarýn maso krásně ovoní.

Veronika Poláčková, Mýto

Škola vaření /29.10.14
Valašské zelníky

Valašské zelníky

Jsou vynikající teplé jako oběd nebo večeře, ale dají se jíst i studené.

Lenka ...

Škola vaření /04.03.16
Vánočka

Vánočka

Ještě před vložením do trouby můžeme vánočku zpevnit špejlemi, které zafixují její...

Škola vaření /30.11.16
 

Nejnovější

Rizoto co dům dal

Rizoto co dům dal

Ze surovin, které jsou zrovna po ruce. Martina Antalová, Odolena Voda
Za pár korun /26.04.17
Smetanová pochoutka

Smetanová pochoutka

Chutnají dospělým i dětem – ty si jídlo ještě většinou posypou strouhaným ...

Škola vaření /26.04.17
Barevný mix plný chutí

Barevný mix plný chutí

V tomto pokrmu je spousta zeleniny, takže je doslova nabitý vitaminy.

Jana ...

Vaříme express /26.04.17
Špagetový koláč

Špagetový koláč

Když čekáme návštěvu a chci připravit něco obzvlášť dobrého, vždycky mě ...

Všehochuť /26.04.17
Rizoto se sušenými rajčátky

Rizoto se sušenými rajčátky

Rýži mám ráda na všechny způsoby, ale tohle rizoto patří k mým ...

Všehochuť /26.04.17
Těstovinová rýže s hermelínem

Těstovinová rýže s hermelínem

Můžeš použít i klasickou rýži.

Zdeňka Polanská, Vsetín

Škola vaření /25.04.17
Špagety à la lasagne

Špagety à la lasagne

Mám rád lasagne i špagety, obzvlášť ty boloňské. Podle tohoto receptu můžu ...

Vaříme express /25.04.17
Tortellini a cuketové zelí

Tortellini a cuketové zelí

Je to rychlé a lehké jídlo, vhodné jako letní oběd.

Hana Šátralová, Praha

Vaříme express /25.04.17
Těstoviny s lososem

Těstoviny s lososem

Jemné rybí maso prostě nemá chybu.

Jitka Prošková, Tábor

Vaříme express /25.04.17
 
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
pr_special1705

Pečeme s nápadem

Jakmile se lidé dozvědí, že rád(a) a dobře pečeš, hned se spustí lavina žádostí...

více
poslirecept_extra_small1701

Bez lepku

Jak kdysi někdo moudrý řekl, nežijeme proto, abychom jedli, ale jíme proto, abychom žili.

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama