Reklama
Reklama
Dušené vepřové s tymiánem
Fotogalerie:

Dušené vepřové s tymiánem

Jana Králová

Praha
Moje zamilované jídlo mi vždy připomene bezstarostné dětství.
 Jana Králová, Praha

Ingredience

  • 600 -800 g vepřové plecko
  • 2 ks cibule
  • 4 stonky tymián
  • sůl a pepř podle chuti
  • 4 lžíce olej
  • 2 lžíce hladká mouka
  • 250 g houby
  • 200 ml smetana

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

80 Kč

Postup přípravy

  1. Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno. Vepřovou plec omyjeme pod tekoucí vodou, osušíme a nakrájíme na kostky. Pokrájenou cibuli orestujeme na oleji dozlatova. Přidáme maso, sůl, pepř a odrhnuté lístky tymiánu.
  2. krok2
    Maso necháme zatáhnout a pak poprášíme hladkou moukou. Vše přivedeme za občasného míchání k varu. Houby překrájíme na kostky a orestujeme na oleji. Přidáme do hrnce s masem a vaříme asi 30 minut, dokud maso není měkké. Na závěr přilijeme smetanu a dochutíme solí a pepřem.
  3. Podáváme s čerstvým pečivem, rýží nebo brambory.

    Rady šéfkuchařky Lucie Volemanové
    Milovníci česneku samozřejmě nezapomenou 1–2 stroužky přidat, ale pozor, aby výrazný česnek nepřehlušil chuť hub.

Pošli recept! - Speciál - Houby (19.7.2011)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Zelné noky

Zelné noky

Kdo má rád, může místo másla použít na polití domácí sádlo. Hana ...
Škola vaření /11.01.16
Vývar s knedlíčky

Vývar s knedlíčky

Při nedělním obědě polévka nesmí chybět.

Marie Luhová, Trutnov

Škola vaření /11.11.13
Cibulačka se žampiony

Cibulačka se žampiony

Hodí se na slavnostnější příležitosti.

Radka Holousková, Nymburk

Škola vaření /03.01.17
Zadělávané vepřové s majoránkou

Zadělávané vepřové s majoránkou

Můj děda měl rád k masu co nejvíc omáčky a já jsem po něm.

Zdena Pazderová, ...

Škola vaření /05.01.15
Sejkory

Sejkory

Mám je rád se sklenicí mléka.

Libor Dlouhý, 12 let, Klatovy

Škola vaření /24.02.16
Staročeská gugla

Staročeská gugla

Komu chutná klasický bramborák, uvítá možná i tuto obměnu. 

Květa ...

Škola vaření /27.09.16
 

Nejnovější

Kapr s bramborovým salátem

Kapr s bramborovým salátem

Ověřená klasika Anna Habřinová, Sokolov
Škola vaření /23.12.18
Vídeňský řízek Diplomat

Vídeňský řízek Diplomat

Jarka Dlouhá, Brno

Všehochuť /20.12.18
Závitky z tresky s kaparovou omáčkou

Závitky z tresky s kaparovou omáčkou

Originální

Iva Hajná, Tábor

Všehochuť /19.12.18
Losos à la Capri s brambory

Losos à la Capri s brambory

Pro labužníky

Jindra Setřelová, Ostrov


Všehochuť /19.12.18
Ragú z kapra se zeleninou

Ragú z kapra se zeleninou

Kapr jak ho neznáš

Podle receptu Jany Sedláčkové z Lanškrouna

Zdravě a chutně /08.12.18
Čokoládový věnec

Čokoládový věnec

Vločky můžeš koupit

Podle receptu Veroniky Cháberové z Rokycan

Všehochuť /08.12.18
Katalánská roláda

Katalánská roláda

Aneb ‚‚cikánský rukáv‘‘

Eva Navrátilová, Vlašim

Všehochuť /08.12.18
Babiččina vánočka

Babiččina vánočka

Marie Staňková, Pardubice

Škola vaření /07.12.18
Kapr s houbovými placičkami

Kapr s houbovými placičkami

Lenka Majorová, Zlín

Všehochuť /07.12.18
 
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
01_TitulPRD11_Cukrovi_nocode

Cukroví

Silně a lahodně
rohlíčky po domě voní,
stále voní.
Nikdo si nevšímá,
jak jeho dieta mění se v dým.
Nejenom k cukroví
strávníci hladoví se skloní a přivoní,
dejme si decinku,
za malou chvilinku
připijem pospolu
na veselou vánoční noc. 

více
special

Pošli recept Extra speciál To nejlepší z drůbeže

Na otázku, co by si daly k obědu, odpovídaly moje děti vždycky naprosto jednoznačně – pečené kuřátko. Později si oblíbily slepici na paprice a ve věku teenagerů jim nejvíc šmakovaly nudličky z krůtího masa v pikantní omáčce. Drůbež u nás vždycky vedla a myslím si, že naše rodina rozhodně není jediná. Právě proto je tu speciál plný vašich nejoblíbenějších drůbežích receptů.!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama