Reklama
Reklama
Dušené vepřové s tymiánem
Fotogalerie:

Dušené vepřové s tymiánem

Jana Králová

Praha
Moje zamilované jídlo mi vždy připomene bezstarostné dětství.
 Jana Králová, Praha

Ingredience

  • 600 -800 g vepřové plecko
  • 2 ks cibule
  • 4 stonky tymián
  • sůl a pepř podle chuti
  • 4 lžíce olej
  • 2 lžíce hladká mouka
  • 250 g houby
  • 200 ml smetana

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

80 Kč

Postup přípravy

  1. Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno. Vepřovou plec omyjeme pod tekoucí vodou, osušíme a nakrájíme na kostky. Pokrájenou cibuli orestujeme na oleji dozlatova. Přidáme maso, sůl, pepř a odrhnuté lístky tymiánu.
  2. krok2
    Maso necháme zatáhnout a pak poprášíme hladkou moukou. Vše přivedeme za občasného míchání k varu. Houby překrájíme na kostky a orestujeme na oleji. Přidáme do hrnce s masem a vaříme asi 30 minut, dokud maso není měkké. Na závěr přilijeme smetanu a dochutíme solí a pepřem.
  3. Podáváme s čerstvým pečivem, rýží nebo brambory.

    Rady šéfkuchařky Lucie Volemanové
    Milovníci česneku samozřejmě nezapomenou 1–2 stroužky přidat, ale pozor, aby výrazný česnek nepřehlušil chuť hub.

Pošli recept! - Speciál - Houby (19.7.2011)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Brambory zapečené s mletým masem

Brambory zapečené s mletým masem

Vladimíra Wagnerová, Horní Jiřetín
Škola vaření /15.08.18
Guláš s houbami

Guláš s houbami

Nejlepší je pěkně hustý a kořeněný.

Veronika Poláčková, Mýto

Škola vaření /03.07.14
Houbová tlačenka

Houbová tlačenka

Pokaždé se po ní jen zapráší.

Dalibor Marounek, Roudnice nad Labem

Škola vaření /07.10.13
Slepičí ragú s petrželkovými knedlíky

Slepičí ragú s petrželkovými knedlíky

Místo slepice můžeš použít i vepřový jazyk.

Marie Bušová, Blansko

Škola vaření /19.11.13
Houskové kulaté knedlíky

Houskové kulaté knedlíky

Tenhle báječný recept mám od babičky.

Ivana Bartušková, Bítovčice

Škola vaření /27.04.15
Kynutý závin s mákem

Kynutý závin s mákem

Lída Holubová, Pelhřimov

Škola vaření /10.08.18
 

Nejnovější

Perníkové kraslice

Perníkové kraslice

Yvonne Urbanová, Všetaty
Sladký život /24.03.19
Bramborové košíčky s vejci

Bramborové košíčky s vejci

Zvládne je každý začátečník

Podle receptu Pavlíny ...

Za pár korun /22.03.19
Zapečené špekáčky

Zapečené špekáčky

Božena Peřinová, Luka nad Jihlavou

Škola vaření /22.03.19
Halušky se zelím a slaninou

Halušky se zelím a slaninou

Podle receptu

Heleny Dukátkové z Crhova

Škola vaření /22.03.19
Králík v anglickém kabátku

Králík v anglickém kabátku

Marika Hradečná, Andělská Hora

Všehochuť /22.03.19
Zvěřinové ragú

Zvěřinové ragú

Pavel Štrougal, Ústí nad Labem

Všehochuť /22.03.19
Marinované medailonky z divočáka

Marinované medailonky z divočáka

Lída Holubová, Pelhřimov

Všehochuť /22.03.19
Šunkové carpaccio

Šunkové carpaccio

Oblíbený italský předkrm

Podle receptu Moniky Holé z Chrudimi

Všehochuť /22.03.19
Kedlubnové misky

Kedlubnové misky

Podle receptu

Lucie Hrabánkové z Liberce

Za pár korun /21.03.19
 
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
PRD03_Velikonoce_Nocode

Velikonoce

Velikonoce jsou svátky jara, obrození a probouzející se přírody. Vše začíná růst i vonět a každý najednou cítí přísun nové energie. Aby nám vydržela co nejdéle, je ideální si dopřát něco dobrého k snědku. Co takhle linecké cukroví, králičí stehýnka nebo salátek s jatýrky? Ať už si dopřejete cokoliv, hlavně vám přejeme krásné prožití svátků!

více
special

Pošli recept Extra speciál To nejlepší z drůbeže

Na otázku, co by si daly k obědu, odpovídaly moje děti vždycky naprosto jednoznačně – pečené kuřátko. Později si oblíbily slepici na paprice a ve věku teenagerů jim nejvíc šmakovaly nudličky z krůtího masa v pikantní omáčce. Drůbež u nás vždycky vedla a myslím si, že naše rodina rozhodně není jediná. Právě proto je tu speciál plný vašich nejoblíbenějších drůbežích receptů.!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama