Reklama
Reklama
Dušená kapusta s uzeným masem
Fotogalerie:
 

Dušená kapusta s uzeným masem

Dagmar Bártová

Mělník
Bylo by škoda nepochutnat si na zelenině sklizené ze zahrady. Je plná vitaminů.
Dagmar Bártová, Mělník

Ingredience

  • 400 g maso uzené
  • 1 hlávka kapusta
  • 2 jablka zelená
  • 1 cibule
  • 1 lžička cukr
  • 1-2 lžičky ocet
  • špetka sůl
  • špetka pepř
  • 2-3 stroužky česnek
  • 2 lžičky jíška instantní
  • dle potřeby olej na smažení

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

65 Kč

Postup přípravy

  1. krok1 Tři čtvrtiny uzeného masa nakrájíme na plátky, zbytek na kostičky.
  2. krok2 Cibuli oloupeme a v hluboké pánvi ji na oleji společně s kostkami uzeného masa osmažíme.
  3. krok3 Kapustu a jablka důkladně opláchneme. Jablka oloupeme a nastrouháme nahrubo. Kapustu pokrájíme.
  4. krok4 Jablka i kapustu přidáme do pánve k osmažené cibulce a masu. Potom přidáme pokrájený česnek.
  5. Směs podlijeme vodou, přiklopíme a dusíme doměkka.
  6. Hotovou dušenou kapustu dochutíme solí, pepřem, octem a cukrem. Směs zahustíme jíškou a necháme provařit.
  7. Podáváme s osmaženými plátky uzeného masa.

Pošli recept! 10/2011 (6.9.2011)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Ledvinkové ragú

Ledvinkové ragú

Pokud máš doma uzenou papriku, můžeš zkusit trochu do ragú přidat. Aneta ...
Škola vaření /03.09.17
Skořicové rybky

Skořicové rybky

Vlasta Melechová, Mladá Boleslav

Škola vaření /21.11.17
Vydatný kuřecí vývar s drožďovými knedlíčky

Vydatný kuřecí vývar s drožďovými knedlíčky

Výborná polévka má být základem oběda.
Dana Hlavatá, Písek
Škola vaření /29.03.10
Veselá vajíčka

Veselá vajíčka

Linecké cukroví ve velikonočním stylu.


Martina Antalová, Odolena Voda

Škola vaření /06.04.17
Maso v zelí

Maso v zelí

Koření tuto směs zajímavě provoní.
Zdeňka Seifertová,
Klášterec n. Ohří
Škola vaření /19.03.10
Hovězí roláda

Hovězí roláda

Moje babička dělala nepřekonatelnou hovězí roládu. Já jsem její recept pouze ...
Škola vaření /11.02.13
 

Nejnovější

Chalupářské klobásy

Chalupářské klobásy

Dalibor Marounek, Roudnice nad Labem
Škola vaření /08.02.19
Vařený bůček

Vařený bůček

Ladislav Vesecký,


Zlaté Hory

Škola vaření /08.02.19
Masopustní kobližky

Masopustní kobližky

Miroslava Dvořáková, 

Nové Syrovice

Škola vaření /08.02.19
Pamlsek z nepečených jablek

Pamlsek z nepečených jablek

Martina Uhlíková, Beroun

Sladký život /08.02.19
Šoulet s uzeným

Šoulet s uzeným

Vydatná zimní klasika

Podle receptu Marty Strakové z Jičína

Za pár korun /07.02.19
Ovesné lívance

Ovesné lívance

Aneta Wožnická, Litoměřice

Zdravě a chutně /07.02.19
Bramborový koláč

Bramborový koláč

Květa Kroupová, Praha

Všehochuť /07.02.19
Dvoubarevný citronový koláč

Dvoubarevný citronový koláč

Daniela Jelínková, Hostim

Sladký život /07.02.19
Banánovo-jablečný závin

Banánovo-jablečný závin

Petra Geletičová, Smidary

Sladký život /07.02.19
 
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
01_TitulPRD11_Cukrovi_nocode

Cukroví

Silně a lahodně
rohlíčky po domě voní,
stále voní.
Nikdo si nevšímá,
jak jeho dieta mění se v dým.
Nejenom k cukroví
strávníci hladoví se skloní a přivoní,
dejme si decinku,
za malou chvilinku
připijem pospolu
na veselou vánoční noc. 

více
special

Pošli recept Extra speciál To nejlepší z drůbeže

Na otázku, co by si daly k obědu, odpovídaly moje děti vždycky naprosto jednoznačně – pečené kuřátko. Později si oblíbily slepici na paprice a ve věku teenagerů jim nejvíc šmakovaly nudličky z krůtího masa v pikantní omáčce. Drůbež u nás vždycky vedla a myslím si, že naše rodina rozhodně není jediná. Právě proto je tu speciál plný vašich nejoblíbenějších drůbežích receptů.!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama