Reklama
Dušená kapusta s uzeným masem
Fotogalerie:
 

Dušená kapusta s uzeným masem

Dagmar Bártová

Mělník
Bylo by škoda nepochutnat si na zelenině sklizené ze zahrady. Je plná vitaminů.
Dagmar Bártová, Mělník

Ingredience

  • 400 g maso uzené
  • 1 hlávka kapusta
  • 2 jablka zelená
  • 1 cibule
  • 1 lžička cukr
  • 1-2 lžičky ocet
  • špetka sůl
  • špetka pepř
  • 2-3 stroužky česnek
  • 2 lžičky jíška instantní
  • dle potřeby olej na smažení

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

65 Kč

Postup přípravy

  1. krok1 Tři čtvrtiny uzeného masa nakrájíme na plátky, zbytek na kostičky.
  2. krok2 Cibuli oloupeme a v hluboké pánvi ji na oleji společně s kostkami uzeného masa osmažíme.
  3. krok3 Kapustu a jablka důkladně opláchneme. Jablka oloupeme a nastrouháme nahrubo. Kapustu pokrájíme.
  4. krok4 Jablka i kapustu přidáme do pánve k osmažené cibulce a masu. Potom přidáme pokrájený česnek.
  5. Směs podlijeme vodou, přiklopíme a dusíme doměkka.
  6. Hotovou dušenou kapustu dochutíme solí, pepřem, octem a cukrem. Směs zahustíme jíškou a necháme provařit.
  7. Podáváme s osmaženými plátky uzeného masa.

Pošli recept! 10/2011 (6.9.2011)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Staročeský jáhelník se švestkami

Staročeský jáhelník se švestkami

Do trouby ho dávám těsně před servírováním oběda, abychom ho mohli jíst jako ...
Škola vaření /11.11.17
Paštika z jater

Paštika z jater

Podáváme ji s opečenými toasty.

Lenka Dlouhá, Litvínov

Škola vaření /09.07.16
Vrchovinský bramborák

Vrchovinský bramborák

Jeho výhodou je, že ho nemusíme smažit.
Tereza Mrowiecová, Karviná
Škola vaření /21.04.10
Kulajda mojí babičky

Kulajda mojí babičky

Velmi chutná polévka, která chutná celé rodině.
Erika Malknechtová, Hlavatce
Škola vaření /17.10.11
Pečené kapustové koule

Pečené kapustové koule

Jsou šťavnaté a moc dobré.

Martina Antalová, Odolena Voda

Škola vaření /23.02.16
Tradiční velikonoční mazanec

Tradiční velikonoční mazanec

Sladké velikonoční mlsání si nedokážu představit bez bochníku voňavého mazance s ...
Škola vaření /29.09.08
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu