Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Dušená kapusta s pancettou
ZDROJ: Apetitonline.cz
sdílet:
4.6/5 Počet hodnocení: 13
Do 30 minut Snadné Pro 6 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2106 kcal
Bílkoviny 66 g
Sacharidy 29 g
Tuky 197 g
Vláknina 0 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Zkuste pro jednou zapomenout, že vám kapusta nevoní. Dušená kapusta s pancettou je v této úpravě jako příloha k masu nepřekonatelná.

Suroviny

slunečnicový olej 1 PL
nebo anglická slanina
třtinový cukr 1 špetka
vinný ocet bílý
bílý
nakrouhaná
vývar kuřecí 200 ml
sůl
pepř

Postup

1

Slunečnicový olej rozpalte ve větším hrnci a pak na něm vypečte i pancettu nebo slaninu.

2

Po zhruba sedmi minutách posypte cukrem, přidejte pár kapek bílého vinného octa, kapustu a zalijte kuřecím vývarem.

3

Vařte asi deset minut tak, aby kapusta byla měkká, ale zároveň trochu křupala.

4

Podle chuti osolte, opepřete, případně dolaďte cukrem a octem. Podávejte se svíčkovou v krustě.

Související články

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2009/12 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2009/12

Apetit magazín

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč