Reklama
Dukátové buchtičky
Fotogalerie:

Dukátové buchtičky

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha

Domácí jsou nejlepší

Podle receptu Jiřiny Ciprové z Rokycan

Ingredience

  • TĚSTO
  • 1 instantní droždí
  • 2 lžíce cukru krystalu
  • 500  g hladké mouky
  • špetka strouhané citronové kůry
  • 300  ml vlažného mléka
  • 1 vejce
  • 100  ml oleje + olej na vymazání
  • špetka soli
  • KRÉM:
  • 800  ml mléka
  • 4 žloutky
  • 1 vanilkový pudink
  • 1 lžíce vanilkového cukru
  • 2 lžíce cukru moučky

Doba přípravy

Počet porcí

4–5

Orientační cena

60 Kč

Postup přípravy

  1. Droždí promícháme s cukrem, přidáme mouku, citronovou kůru, v mléce rozšlehané vejce, olej a špetku soli.

  2. krok2

    Vypracujeme těsto a necháme ho zakryté na teplém místě vykynout. Pak z těsta tvoříme malé kuličky, které klademe vedle sebe na pekáč vymazaný olejem.

  3. Nakonec ještě všechny buchtičky potřeme olejem a pečeme v předehřáté troubě při 180 °C asi 30 minut.

  4. Zatím připravíme krém. Dvě třetiny mléka nalijeme do hrnce a přivedeme k varu. Ve zbylém mléce rozmícháme žloutky, vanilkový pudink a cukry.

  5. krok5

    Do vroucího mléka vmícháme mléčnou směs a za stálého míchání necháme zhoustnout. Krémem polijeme upečené buchtičky a ihned podáváme.

Pošli recept! 11/2018 (3.10.2018)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Podvojanský zelbulgur

Podvojanský zelbulgur

Tradiční jídlo z pomezí Moravy a Slezska. Libor Velan, Bystřice pod Lopeníkem ...
Škola vaření /20.02.14
Rohlíčky s karamelovým krémem

Rohlíčky s karamelovým krémem

Karamelové rohlíčky si můžeš připravit ve větším či menším provedení. Jsou dobré...
Škola vaření /25.08.11
Kynutý koláč „Slunečnice“

Kynutý koláč „Slunečnice“

Stačí si trochu pohrát, výsledek stojí za to.

Marta Lešová, Košice

Škola vaření /04.08.14
Masová bábovka

Masová bábovka

Chceš připravit na oslavu něco originálního? S touhle bábovkou určitě sklidíš ...
Škola vaření /18.10.09
Domácí perníčky

Domácí perníčky

Ocení je nejen děti, ale i koledníci.

Anna Veselá, Žďár nad Sázavou

Škola vaření /15.03.17
Domácí prejt

Domácí prejt

Květa Šindelářová, Praha

Škola vaření /19.01.18
 

Nejnovější

Vánoce zdravě: 3 tipy na vánoční cukroví, po kterém nepřiberete

Vánoce zdravě: 3 tipy na vánoční cukroví, po kterém nepřiberete

Přestože na Vánoce si chce každý dopřát dobré jídlo, kila cukru a tuku nejsou zrovna ...
Všehochuť /12.12.19
Pistáciová srdíčka

Pistáciová srdíčka

Z lásky k našim blízkým

Podle receptu Sylvie Hoškové z Mladé ...

Sladký život /22.11.19
Plněný adventní věnec

Plněný adventní věnec

Jiřina Vurbsová, Kadaň

Všehochuť /21.11.19
Likér z ledových kaštanů

Likér z ledových kaštanů

Aneta Bartušková, Luka nad Jihlavou

Všehochuť /20.11.19
Tvarohová štóla

Tvarohová štóla

Podle receptu

Věry Veselé z Havířova

Sladký život /20.11.19
Bílkové vánoční bábovičky

Bílkové vánoční bábovičky

Když zavoní purpura

Podle receptu Jany Hůlkové z Tábora

Sladký život /18.11.19
Dýňový závin s kokosem

Dýňový závin s kokosem

Lehký a krásně křehký

Tereza Mrowiecová, Karviná

Sladký život /02.11.19
Ořechové tartaletky

Ořechové tartaletky

Romana Rubášová, Klatovy

Sladký život /02.11.19
Jablkový koláč s mákem

Jablkový koláč s mákem

Božena Kolářová, Pouště

Sladký život /02.11.19
 
Reklama
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
Knedlíková kuchařka

Nejlepší polévky

Polévka je vlastně takový milý začátek, příslib všeho dobrého a lahodného, co nás teprve čeká. Měla by naladit chuťové pohárky, připravit žaludek na další teplé jídlo a vůbec pomoct nám trochu se zklidnit a uvolnit. Doufáme, že vám náš polévkový speciál přinese hodně nových nápadů, které zpestří váš jídelníček a třeba se stanou i oblíbenou rodinnou pochoutkou.

více
special

Pošli recept Extra speciál

Také máte někdy chuť si uvařit čaj, usadit se do křesla, jen tak odpočívat a vzpomínat na dětství? Prázdniny u babičky, vůně, která se line z kuchyně... To byla slast! Připomeň si s naším speciálem toto nádherné období a uvař si něco dobrého. Třeba objevíš právě ten recept, na který už roky vzpomínáš a jehož chuť tě hned po prvním soustu pohladí po duši.

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama