Reklama
Dukátové buchtičky
Fotogalerie:

Dukátové buchtičky

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha

Domácí jsou nejlepší

Podle receptu Jiřiny Ciprové z Rokycan

Ingredience

  • TĚSTO
  • 1 instantní droždí
  • 2 lžíce cukru krystalu
  • 500  g hladké mouky
  • špetka strouhané citronové kůry
  • 300  ml vlažného mléka
  • 1 vejce
  • 100  ml oleje + olej na vymazání
  • špetka soli
  • KRÉM:
  • 800  ml mléka
  • 4 žloutky
  • 1 vanilkový pudink
  • 1 lžíce vanilkového cukru
  • 2 lžíce cukru moučky

Doba přípravy

Počet porcí

4–5

Orientační cena

60 Kč

Postup přípravy

  1. Droždí promícháme s cukrem, přidáme mouku, citronovou kůru, v mléce rozšlehané vejce, olej a špetku soli.

  2. krok2

    Vypracujeme těsto a necháme ho zakryté na teplém místě vykynout. Pak z těsta tvoříme malé kuličky, které klademe vedle sebe na pekáč vymazaný olejem.

  3. Nakonec ještě všechny buchtičky potřeme olejem a pečeme v předehřáté troubě při 180 °C asi 30 minut.

  4. Zatím připravíme krém. Dvě třetiny mléka nalijeme do hrnce a přivedeme k varu. Ve zbylém mléce rozmícháme žloutky, vanilkový pudink a cukry.

  5. krok5

    Do vroucího mléka vmícháme mléčnou směs a za stálého míchání necháme zhoustnout. Krémem polijeme upečené buchtičky a ihned podáváme.

Pošli recept! 11/2018 (3.10.2018)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Výborná domácí sekaná

Výborná domácí sekaná

Česká klasika snadno a rychle. Markéta Vušková, Dačice
Škola vaření /13.01.13
Šťáva z bezinkových květů

Šťáva z bezinkových květů

Koláče pronikavě aromatických květů najdeš při každé procházce přírodou. Neváhej,...
Škola vaření /24.07.09
Jahelník se švestkami

Jahelník se švestkami

Jáhly máme v oblibě především proto, že jsou dobře stravitelné.

Ilona Skálová, ...

Škola vaření /14.09.16
Jehněčí kýta s rozmarýnem a česnekem

Jehněčí kýta s rozmarýnem a česnekem

Podle receptu

Ivany Samkové ze Zábřehu

Škola vaření /16.04.19
Kachna na jablkách se zelím

Kachna na jablkách se zelím

Připrav si pochutnání na neděli nebo na sváteční den. S jablky nemá ...

Škola vaření /22.06.16
Štědračka

Štědračka

Solíme zásadně až ke konci vaření, luštěniny by jinak pomalu měkly, nebo by ...

Škola vaření /29.11.16
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu