Reklama
Dukátové buchtičky
Fotogalerie:

Dukátové buchtičky

Soňa Sommerová

Unkovice

Díky vařenému bramboru je těsto vláčné.

Soňa Sommerová, Unkovice

Ingredience

  • 1/2 kostky droždí
  • 1 lžíce cukr krupice
  • 300-350 ml mléko
  • 400 g hladká mouka
  • 3 lžíce cukr moučka
  • špetka soli
  • kůra z 1/2 citronu
  • 2 žloutky
  • 1 vařený brambor
  • 100 g + na pomaštění rozpuštěné máslo

Doba přípravy

Počet porcí

5

Orientační cena

40 Kč

Postup přípravy

  1. Droždí rozmícháme v misce se lžící krupicového cukru a 100 ml vlažného mléka a necháme vykynout kvásek. Do mísy prosejeme mouku‚ moučkový cukr a promícháme je s trochou soli. Přidáme jemně nastrouhanou kůru z dobře omytého citronu‚ vykynutý kvásek‚ v mléce rozmíchané žloutky‚ jemně nastrouhaný vařený brambor a rozpuštěné máslo. Vypracujeme hladké nelepivé těsto. Přikryjeme utěrkou a necháme kynout.

  2. Vykynuté těsto vyválíme na dlouhé tenké válečky o síle asi 2 cm a nakrájíme z nich stejnoměrné dílky. Máslo na potření rozpustíme a část ho nalijeme do pekáčku. Každý dílek v dlani vyválíme na kuličku a klademe do pekáče. Buchtičky potíráme máslem ze všech stran. Zbylým rozpuštěným máslem polijeme povrch buchtiček a necháme ještě chvíli kynout.

  3. Buchtičky pečeme v předehřáté troubě při 180 °C dozlatova (asi 20 minut). Podáváme s vanilkovým krémem.

Pošli recept! - Speciál - Jídla za pár korun (21.1.2013)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Cibulačka se žampiony

Cibulačka se žampiony

Hodí se na slavnostnější příležitosti. Radka Holousková, Nymburk
Škola vaření /03.01.17
Bouličky s bublinkami

Bouličky s bublinkami

Vždycky pomáhám babičce při pečení.

Anetka Procházková, Chrudim

Škola vaření /09.03.14
Bylinková nádivka

Bylinková nádivka

Nádivku pečeme s vepřovým masem.

Květa Kroupová, Praha

Škola vaření /20.12.12
Valašské špecle se slaninou

Valašské špecle se slaninou

Odkoukala jsem je na jedné ze služebních cest.

Květa Kroupová, Praha

Škola vaření /16.05.15
Brynzové buchtičky

Brynzové buchtičky

Jsou výborné na svačinku se zeleninovým salátem nebo jako příloha, například jako ...

Škola vaření /19.05.15
Tvarohové kobližky s růžovým zdobením

Tvarohové kobližky s růžovým zdobením

Pohlazení na duši nejen pro vaše milované.

Denisa Durdíková, Humpolec

Škola vaření /03.06.17
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu