Reklama
Dršťková polévka
Fotogalerie:

Dršťková polévka

Radek Škorpík

Praha
Je to moje oblíbená lahůdka. Neumím si představit lepší večeři než talíř dršťkové a čerstvý křupavý rohlík.
Radek Škorpík, Praha

Ingredience

  • 500 g dršťky
  • trocha sůl
  • 1 cibule
  • 2 lžíce sádlo
  • 1/4 lžičky kmín
  • 1 a 1/2 lžičky paprika sladká mletá
  • 1 a 1/2 lžíce mouka hladká
  • 5 stroužků česnek
  • dle chuti majoránka
  • špetka pepř

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

80 Kč

Postup přípravy

  1. krok1 Pokud jsou předvařené dršťky příliš velké, překrájíme je na menší kousky. Zalijeme je studenou vodou, osolíme a uvaříme doměkka.
  2. krok2 Cibuli nakrájíme na drobné kostky. V hrnci rozpustíme sádlo a přidáme nakrájenou cibuli a kmín. Hned jak začne cibule zlátnout, přidáme mletou papriku, promícháme a ihned přidáme hladkou mouku. Krátce orestujeme a zalijeme vývarem z drštěk.Přivedeme k varu, přidáme dršťky a prolisujeme česnek. 
  3. krok3 Povaříme asi 5 minut a dochutíme majoránkou, solí a pepřem.

    TIP: Spolu s dršťkami uvař i mrkev, celer a petržel. Zeleninu pokrájej a přidej do polévky.

Pošli recept! 10/2011 (6.9.2011)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

nebeská nádivka

nebeská nádivka

Říkáme jí nebeská, protože je opravdu vynikající. Každý, kdo ji ochutnal, odcházel ...
Škola vaření /23.09.08
Škvarkové placky

Škvarkové placky

Hlavně mužská část rodiny bude nadšená.
Jiřina Blažejová, Žlutice
Škola vaření /09.07.12
Vánoční medové perníčky

Vánoční medové perníčky

Zdobení perníčků je sice poněkud pracné, každý rok si říkám, že příští Vánoce ...
Škola vaření /12.11.08
Máslový mazanec

Máslový mazanec

Důležité je, aby těsto dobře nakynulo.

Alena Páclová, Náchod

Škola vaření /07.03.17
Klopsy se zelím

Klopsy se zelím

Výborným sytým obědem zaženeš hlad. 
Ivana Bartušková, Bítovčice
Škola vaření /14.12.11
Svatomartinská husa

Svatomartinská husa

Pro všechny, kteří ji ještě sami nepekli.

Květa Kroupová, Praha

Škola vaření /11.11.14
 

Nejnovější

Pizza s rajčaty a slaninou

Pizza s rajčaty a slaninou

Upečeno podle receptu Ilony Sedlákové z Přerova
Všehochuť /21.01.18
Makarony s hovězím ragú

Makarony s hovězím ragú

Laďka Drtinová, Vrchlabí

Všehochuť /21.01.18
Pikantní vepřová žebírka

Pikantní vepřová žebírka

Antonín Stejskal, Olomouc

Škola vaření /20.01.18
Jednoduchý ovesný koláček s jablíčky

Jednoduchý ovesný koláček s jablíčky

Lucia Borbélyová, Tvrdošovce

Zdravě a chutně /20.01.18
Vichyssoise

Vichyssoise

Lahůdka z Francie

Blanka Chadimová, Tábor

Všehochuť /20.01.18
Pizza od Adélky

Pizza od Adélky

Adéla Picálková, Babice

Škola vaření /19.01.18
Domácí prejt

Domácí prejt

Květa Šindelářová, Praha

Škola vaření /19.01.18
Fazolová pizza

Fazolová pizza

Hana Kupková, Ostrava-Poruba

Vaříme express /19.01.18
Hovězí karbanátky s pivem

Hovězí karbanátky s pivem

Podle receptu

Marie Hlaváčkové z Humpolce

Vaříme express /19.01.18
 
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
special

Levné dobroty

Znáte rčení „za málo peněz hodně muziky“? Tato věta se pro mě po Vánocích stává kuchařskou mantrou. V lednu mi vždy připadá, že si moje fantazie vzala dovolenou a účet si fouká bolístky.

více
PosliRecept_extraspecial1712_copy

Pošli recept extra speciál Cukroví

Každý rok po svátcích se dušuji, že příští Vánoce pečení cukroví omezím na minimum. ‚‚Dva tři druhy a dost,‘‘...

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama