Drožďová polévka s vločkami je nenápadná, avšak zaslouží si vaši pozornost i přízeň. Věřte, že jednodušší už to snad ani být nemůže. Ultra rychlá a super výživná polévka s ovesnými vločkami a droždí uspokojí malý hlad a můžete ji připravit i pro děti.
Suroviny
ovesné vločky
80
g
máslo
40
g
cibule
1
ks
malá, nakrájená najemno
droždí
40
g
tj. kostka (sušené se nehodí)
žloutek
1
ks
pórek
kousek, propláchnutý, na kolečka, spařené
kořenová zelenina
100
g
směs mrkev, petržel, celer - na nudličky a spařené
sůl
petrželka
zelená, nasekaná
Postup
1
Vločky uvařte v 1 1/4 l osolené vody doměkka.
2
Na másle osmahněte cibulku, rozdrobte droždí a opékejte, aby se rozvonělo. Přidejte k vločkám a deset minut vařte.
3
Pak vmíchejte žloutek prošlehaný s trochou vody a odstavte.
4
Osolte, ozdobte pórkem, nudličkami zeleniny a petrželkou a servírujte.