Reklama
Drobenkový koláč s podmáslím
Fotogalerie:
 

Drobenkový koláč s podmáslím

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha

Chceš-li ještě ovocnější chuť, přidej podmáslí s příchutí.

Lucie Dolejší, Kroměříž

Ingredience

  • Těsto:
  • 400 g polohrubé mouky
  • 1/2 kypřicího prášku
  • 180 g cukru krupice
  • 1 vejce
  • 250 ml podmáslí
  • 125 ml oleje
  • Náplň:
  • 300 g jahod
  • 100 g cukru krupice
  • 1 lžíce škrobu
  • na posypání cukr moučka
  • Drobenka:
  • 150 g hrubé mouky
  • 150 g cukru krupice
  • 75 g másla

Doba přípravy

Počet porcí

30

Orientační cena

80 Kč

Postup přípravy

  1. krok1

    Mouku prosejeme s práškem do pečiva. V jiné míse utřeme cukr s vejcem do světle žluté pěny. Vsypeme prosátou mouku a vlijeme podmáslí s olejem.

  2. krok2

    Vše zpracujeme na vláčné těsto, které rovnoměrně rozprostřeme na plech vyložený pečicím
    papírem.

  3. krok3

    Jahody odstopkujeme, omyjeme a nakrájíme na plátky, prosypeme je cukrem a škrobem, aby
    pustily šťávu. Těsto na plechu pokryjeme osušenými plátky jahod.

  4. krok4

    Do mísy vsypeme mouku, cukr a máslo nakrájené na menší kousky. Vše propracujeme pomocí
    prstů na jemnou drobenku. Tu potom rovnoměrně rozprostřeme na koláč.

  5. Vložíme ho do trouby předehřáté na 200 °C a necháme péct do zezlátnutí drobenky, přibližně
    30 až 45 minut. Jestli je koláč upečený, poznáme tak, že do něj píchneme špejlí. Pokud na ní neulpí vlhké drobečky, je hotový. Před podáváním ještě moučník posypeme jemným cukrem na ozdobu.

Pošli recept! - Speciál - Jahody (20.5.2016)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Houbový  boršč

Houbový boršč

Připravte si ten největší hrnec, nedá se totiž vařit v malém množství. Božena ...
Škola vaření /29.12.10
Staročeská gugla

Staročeská gugla

Komu chutná klasický bramborák, uvítá možná i tuto obměnu. 

Květa ...

Škola vaření /27.09.16
Telecí pečeně s knedlíkem a kedlubnovým zelím

Telecí pečeně s knedlíkem a kedlubnovým zelím

Telecí se dělá mnohem kratší dobu než hovězí.

Eva Krámková, Pelhřimov

Škola vaření /23.05.16
Malinový rosol

Malinový rosol

Používáme ho na vafle, palačinky i do zmrzlinových pohárů.

Anna Šmejkalová, Hodonín

...
Škola vaření /25.08.16
Bramborové houbance

Bramborové houbance

Pokud ti přebývají sušené houby a nevíš co s nimi, vyzkoušej tuto zajímavou ...
Škola vaření /18.08.08
Králík na černo

Králík na černo

Tento recept se u nás dědí již několik generací.

Alena Klírová, Mýto

Škola vaření /12.08.12
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu