Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Domácí světlá tlačenka

Domácí světlá tlačenka
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Domácí světlá tlačenka

4.6/5 Počet hodnocení: 17
Více než hodinu Snadné na 2,5kg tlačenky

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 4071 kcal
Bílkoviny 414 g
Sacharidy 52 g
Tuky 273 g
Vláknina 0 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Domácí tlačenka je bezkonkurenční. Co do ní dáte, to v ní také najdete a nic vás nepřekvapí.

Suroviny

uvařená plec, kolena a lalok z ovaru, pokrájené na kostky 2 x 2 cm
vařený, pokrájený na kostky 2 x 2 cm
vařené
uvařená z kolena a laloku, případně 2 vařené vepřové nožičky
vývar 500 ml
z ovaru a kůží
sůl
pepř
čerstvě mletý
mleté
česnek 1 stroužky
drcený
majoránka (drhnutá) 2 ČL
pepř
čerstvě mletý
ocet
k podávání
obal umělý na tlačenku 2,5–3 l

Postup

1

Maso z ovaru, jazyk a kousek srdce nakrájejte na stejnoměrné kostky, kůže z kolen a laloku jemně umelte a vložte do mísy.

2

Přilijte procezený vývar zbavený přebytečného tuku, promíchejte a směs ochuťte solí, pepřem, novým kořením, česnekem a majoránkou.

3

Získat byste měli tekutou směs plnou masa; hustotu podle potřeby upravte přidáním trochy vývaru.

4

Obal na tlačenku na jednom konci zavažte provázkem, naběračkou naplňte masovou směsí a ovažte ve svislé poloze i druhý konec tlačenky, aby vznikl pevný válec.

5

Tlačenku vložte do hrnce s vodou, přiveďte těsně pod bod varu a zvolna táhněte 1–1,5 hodiny. Během varu tlačenku otočte.

6

Uvařenou tlačenku vyjměte, položte na prkénko, zatižte ji druhým prkénkem a nechte chladnout. Než tlačenka vychladne, otáčejte ji zpočátku v 10–15minutových intervalech, aby ztuhla rovnoměrně a maso nekleslo k jedné straně.

NĚCO NAVÍC
Pokud se rozhodnete plnit tlačenku do vepřového žaludku, můžete ji během vaření propíchnout, přírodní obal se zatáhne. U umělého obalu to nedělejte!

Související články

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2012/2 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2012/2

Apetit magazín

AD
Velikonoce z porcelánu

Velikonoce z porcelánu

Jaro je již od nepaměti symbolem obnovy, nových začátků, probouzející se přírody. Přináší naději a víru v nové cykly, symbolizuje zrození. Den jarní rovnodennosti symbolicky znamená vítězství světla nad temnotou. Nejvýznamnějšími...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč