Lída Holubová, Pelhřimov
Ingredience
- 1/2 vepřové hlavy
- 1 koleno
- 1 jazyk
- 1 srdce
- 200 g vepřových kůží
- 5 stroužků česneku
- podle chuti sůl, mletý pepř, nové koření a majoránka
- sáček na tlačenku
Doba přípravy
Počet porcí
Orientační cena
Postup přípravy
-
Očištěné maso uvaříme doměkka. Pak je vykostíme, nakrájíme na menší kousky a vložíme do mísy. K nakrájenému masu přimícháme rozmačkaný česnek, koření a vše dobře promícháme.
-
Směsí naplníme sáček na tlačenku, dobře ho uzavřeme a pomalu vaříme asi hodinu. Uvařenou tlačenku necháme vychladnout.
-
Nakrájenou na kolečka podáváme s čerstvým pečivem, cibulí a octem.
Tip redakce
Maso na tlačenku uvař tak, aby zůstalo trochu tužší, kůže by měly být úplně měkké.