Reklama
Reklama
Domácí švestková povidla
Fotogalerie:

Domácí švestková povidla

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha

Miroslava Čiržová, Opava

Ingredience

  • 2  kg zralých, až přezrálých vypeckovaných švestek
  • 250 g cukru
  • 20 ml rumu
  • 1 lžíce povidlového koření od Antonína

Doba přípravy

Počet porcí

8 menších sklenic

Orientační cena

50 Kč

Postup přípravy

  1. Připravené švestky semeleme v mlýnku na maso nebo je rozmixujeme, vlijeme do širokého kastrolu a za stálého míchání přivedeme k varu.

  2. Vaříme 40 minut, pak přidáme cukr a koření a vaříme dál, než povidla dostatečně zhoustnou a za vařečkou se začne tvořit brázdička. Vařící povidla vlijeme do vymytých sklenic a povrch pokapeme rumem. Sklenice uzavřeme a uchováme v chladu.

Pošli recept! 11/2017 (2.10.2017)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Krůtí svíčková

Krůtí svíčková

Je zdravější než s hovězím masem. Jitka Nováková, Teplice
Škola vaření /10.06.16
Vrchovinský bramborák

Vrchovinský bramborák

Jeho výhodou je, že ho nemusíme smažit.
Tereza Mrowiecová, Karviná
Škola vaření /21.04.10
Naše zelí

Naše zelí

Žádné zelí nechutná tak jako to babiččino.
Renáta Machková, Frýdek-Místek
Škola vaření /09.02.10
Lepenice s uzeným

Lepenice s uzeným

Kdo má rád zelí, smlsne si.
Vladimíra Machková, Frýdek-Místek
Škola vaření /26.10.11
Omáčka z bílých fazolí s dušeným masem

Omáčka z bílých fazolí s dušeným masem

Kdo má rád fazole, pochutná si.

Radana Valoušková, Karolinka

Škola vaření /06.11.12
Špenát s mletým masem

Špenát s mletým masem

Jídlo mě naučila manželova maminka.
Stanislava Malcová, Velké Meziříčí
Škola vaření /12.01.12
 

Nejnovější

Snídaně pro malé i velké

Snídaně pro malé i velké

Ivana Černá, Praha
Škola vaření /22.02.19
Bochánky s uzeným

Bochánky s uzeným

Andrea Janáková, Polička

Vaříme express /22.02.19
Bramborová omeleta

Bramborová omeleta

Ivana Černá, Praha

Vaříme express /22.02.19
Salát z červené pšenice

Salát z červené pšenice

Barbora Kalousková, Zlín

Zdravě a chutně /22.02.19
Kedlubnová polévka

Kedlubnová polévka

Tereza Hošková, Klášterec nad Ohří

Zdravě a chutně /22.02.19
Toast se slaninou a vejcem

Toast se slaninou a vejcem

Věra Kurfiřtová, Ostrava

Všehochuť /22.02.19
Rolovaná kachna s knedlíky

Rolovaná kachna s knedlíky

Podle receptu

Vilmy Rašínové z Chomutova

Všehochuť /22.02.19
Vločková kaše s uzeným tofu

Vločková kaše s uzeným tofu

Plná bílkovin

Podle receptu Michaely Volné z Pardubic

Zdravě a chutně /21.02.19
Krůtí paella s krevetami

Krůtí paella s krevetami

Na talíři je hezky barevná

Podle receptu Stáni Zůzové ze Soběslavi

Všehochuť /21.02.19
 
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
01_TitulPRD11_Cukrovi_nocode

Česká kuchyně

Stane se vám někdy, že se zastavíte a jen tak si zavzpomínáte na dětství? Co se vám vybaví? Mně jednoznačně chuť nudlové polévky od mé babičky z Milevska a vůně moravských vrabců, které mi připravovala maminka. Připomeňte si s námi své oblíbené recepty z mladých let a užijte si opět krásné a bezstarostné chvíle s příborem v ruce.

více
special

Pošli recept Extra speciál To nejlepší z drůbeže

Na otázku, co by si daly k obědu, odpovídaly moje děti vždycky naprosto jednoznačně – pečené kuřátko. Později si oblíbily slepici na paprice a ve věku teenagerů jim nejvíc šmakovaly nudličky z krůtího masa v pikantní omáčce. Drůbež u nás vždycky vedla a myslím si, že naše rodina rozhodně není jediná. Právě proto je tu speciál plný vašich nejoblíbenějších drůbežích receptů.!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama