Reklama
Reklama
Domácí švestková povidla
Fotogalerie:

Domácí švestková povidla

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha

Miroslava Čiržová, Opava

Ingredience

  • 2  kg zralých, až přezrálých vypeckovaných švestek
  • 250 g cukru
  • 20 ml rumu
  • 1 lžíce povidlového koření od Antonína

Doba přípravy

Počet porcí

8 menších sklenic

Orientační cena

50 Kč

Postup přípravy

  1. Připravené švestky semeleme v mlýnku na maso nebo je rozmixujeme, vlijeme do širokého kastrolu a za stálého míchání přivedeme k varu.

  2. Vaříme 40 minut, pak přidáme cukr a koření a vaříme dál, než povidla dostatečně zhoustnou a za vařečkou se začne tvořit brázdička. Vařící povidla vlijeme do vymytých sklenic a povrch pokapeme rumem. Sklenice uzavřeme a uchováme v chladu.

Pošli recept! 11/2017 (2.10.2017)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Buchta s rybízem

Buchta s rybízem

Malé kuličky rybízu ti vytvoří v zákusku nádherný vzor. Ivana Černá, ...
Škola vaření /23.07.17
Babiččiny placičky

Babiččiny placičky

Na této lahůdce jsem doslova vyrostla.
Beáta Gotwaldová,
Ostrava-Zábřeh
Škola vaření /12.01.09
Domácí kečup

Domácí kečup

V případě doma připraveného kečupu si mohu být jistá, že je z kvalitních ...
Škola vaření /13.10.11
Kuře s jablky a rozmarýnem

Kuře s jablky a rozmarýnem

Nejlepší přílohou jsou vařené brambory.
Jana Satinská, Frýdek-Místek
Škola vaření /19.06.12
Sladkokyselá zelenina

Sladkokyselá zelenina

K masu nemusíte podávat jen klasické přílohy, jako je rýže nebo knedlíky. Tato ...
Škola vaření /24.04.13
Zlaté měšce

Zlaté měšce

Měly by být upečené pěkně dozlatova.

Marcela Voráčková, Strakonice

Škola vaření /21.06.16
 

Nejnovější

Ragú z kapra se zeleninou

Ragú z kapra se zeleninou

Kapr jak ho neznáš Podle receptu Jany Sedláčkové z Lanškrouna
Zdravě a chutně /08.12.18
Čokoládový věnec

Čokoládový věnec

Vločky můžeš koupit

Podle receptu Veroniky Cháberové z Rokycan

Všehochuť /08.12.18
Katalánská roláda

Katalánská roláda

Aneb ‚‚cikánský rukáv‘‘

Eva Navrátilová, Vlašim

Všehochuť /08.12.18
Babiččina vánočka

Babiččina vánočka

Marie Staňková, Pardubice

Škola vaření /07.12.18
Kapr s houbovými placičkami

Kapr s houbovými placičkami

Lenka Majorová, Zlín

Všehochuť /07.12.18
Pravý vídeňský závin

Pravý vídeňský závin

Sylva Krejcarová, Beroun

Všehochuť /07.12.18
Medailonky na sušených rajčatech

Medailonky na sušených rajčatech

Podle receptu

Tomáše Hejkala z Karviné

Všehochuť /07.12.18
Ořechové chrastí

Ořechové chrastí

Bohuslava Čeganová, Ostrava

Sladký život /07.12.18
Valašská štědrovka

Valašská štědrovka

Eva Filipková, Znojmo

Škola vaření /06.12.18
 
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
01_TitulPRD11_Cukrovi_nocode

Cukroví

Silně a lahodně
rohlíčky po domě voní,
stále voní.
Nikdo si nevšímá,
jak jeho dieta mění se v dým.
Nejenom k cukroví
strávníci hladoví se skloní a přivoní,
dejme si decinku,
za malou chvilinku
připijem pospolu
na veselou vánoční noc. 

více
special

Pošli recept Extra speciál To nejlepší z drůbeže

Na otázku, co by si daly k obědu, odpovídaly moje děti vždycky naprosto jednoznačně – pečené kuřátko. Později si oblíbily slepici na paprice a ve věku teenagerů jim nejvíc šmakovaly nudličky z krůtího masa v pikantní omáčce. Drůbež u nás vždycky vedla a myslím si, že naše rodina rozhodně není jediná. Právě proto je tu speciál plný vašich nejoblíbenějších drůbežích receptů.!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama