Reklama
Domácí sulc
Fotogalerie:

Domácí sulc

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha

Připraveno podle receptu

Jany Zapletalové z Aše

Ingredience

  • 2 vařená vepřová kolena
  • asi 300 g vařeného vepřového masa
  • 1 l silného vývaru
  • podle chuti vinný ocet, sůl a pepř
  • 1 vařená mrkev
  • 1 vařená petržel
  • 1 sáček čiré želatiny
  • DOCHUCENÍ:
  • ocet
  • červená cibule
  • na ozdobu petrželka

Doba přípravy

Počet porcí

6-8

Orientační cena

70 Kč

Postup přípravy

  1. Maso obereme od kostí a pokrájíme na malé kousky. Vývar přecedíme přes jemné síto, ochutíme vinným octem, solí a pepřem. Uvařenou zeleninu nakrájíme na malé kousky a společně s masem vsypeme do vývaru.

  2. Želatinu připravíme dle návodu, vmícháme do vývaru a vše nalijeme do formy. V chladu necháme ztuhnout. Sulc opatrně vyklopíme, nakrájíme na porce, ochutíme octem a ozdobíme červenou cibulí s petrželkou.

Pošli recept! - Speciál - Maso (3.2.2017)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Pampeliškový med

Pampeliškový med

Pampelišky trháme jen v čistých lokalitách. Božena Kolářová, Pouště
Škola vaření /07.04.17
Bůčková paštika

Bůčková paštika

Skvělá na namazání chlebíčků nebo jednohubek.

Dana Studentová, Liberec

Škola vaření /14.06.17
Staročeský kuba

Staročeský kuba

Kdysi se prý k tomuto jídlu podávaly švestky nakládané nakyselo podobně jako ...

Škola vaření /27.11.16
Uherská  krkovička

Uherská krkovička

Maso z krkovice je šťavnaté. Vybírám vyyší kousek, aby se daly snadno dělat zářezy.

...

Škola vaření /03.11.16
Koláče s tvarohem a povidly

Koláče s tvarohem a povidly

Bez práce nejsou koláče.

Saša (9 let) a Terezka (3 roky) Purovy, Úsov

Škola vaření /28.05.15
Jehněčí kotlík

Jehněčí kotlík

Nedá ti moc práce

Patrik Hron, Chodov

Škola vaření /16.04.19
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu