Reklama
Domácí prejt
Fotogalerie:

Domácí prejt

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha

Můžeš ho i plnit do střívek a povařit.

František Dohnal, České Budějovice

Ingredience

  • 1/2 vepřové hlavy
  • 1 vepřové koleno
  • 1 vepřový jazyk
  • 4-5 žemlí
  • 250 g vepřových jater
  • podle chuti sůl a pepř
  • 6 stroužků česneku
  • 1 lžička majoránky
  • trocha sádla

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

150 Kč

Postup přípravy

  1. Do hrnce vložíme půlku hlavy, koleno a jazyk a zalijeme studenou vodou. Uvaříme doměkka. Vychladlé maso obereme z kostí a nakrájíme, přidáme oloupaný nakrájený jazyk.

  2. Žemle nakrájíme na kostičky a zvlhčíme je masovým vývarem. Maso, játra a vymačkané žemle umeleme, promícháme, osolíme, opepříme, ochutíme podle chuti utřeným česnekem a majoránkou. Pekáček vytřeme sádlem, naplníme směsí, uhladíme a upečeme. 

Pošli recept! 10/2015 (3.9.2015)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Králík na šalvěji

Králík na šalvěji

Podle receptu Lukáše Čapka z Frýdku-Místku
Škola vaření /21.03.19
Dršťková polévka

Dršťková polévka

Je to moje oblíbená lahůdka. Neumím si představit lepší večeři než talíř ...
Škola vaření /23.12.11
Mocca oválky

Mocca oválky

Patří mezi naše nejoblíbenější cukroví.
Anna Pupíková, Olomouc
Škola vaření /12.12.08
"Humrový" salát

"Humrový" salát

Je k nerozeznání od chuti pravého humra!
Vilma Mazankievičová, Kroměříž
Škola vaření /22.01.09
Brambory v závěji

Brambory v závěji

Chutné jídlo za pár korun jistě oceníš.
Anna Kornutová, Hnojník
Škola vaření /19.10.09
Babiččina bramboračka

Babiččina bramboračka

Zkus jíšku ze sádla.
Michaela Valentová,
Lázně Bohdaneč
Škola vaření /11.11.10
 

Nejnovější

Vánoce zdravě: 3 tipy na vánoční cukroví, po kterém nepřiberete

Vánoce zdravě: 3 tipy na vánoční cukroví, po kterém nepřiberete

Přestože na Vánoce si chce každý dopřát dobré jídlo, kila cukru a tuku nejsou zrovna ...
Všehochuť /12.12.19
Pistáciová srdíčka

Pistáciová srdíčka

Z lásky k našim blízkým

Podle receptu Sylvie Hoškové z Mladé ...

Sladký život /22.11.19
Plněný adventní věnec

Plněný adventní věnec

Jiřina Vurbsová, Kadaň

Všehochuť /21.11.19
Likér z ledových kaštanů

Likér z ledových kaštanů

Aneta Bartušková, Luka nad Jihlavou

Všehochuť /20.11.19
Tvarohová štóla

Tvarohová štóla

Podle receptu

Věry Veselé z Havířova

Sladký život /20.11.19
Bílkové vánoční bábovičky

Bílkové vánoční bábovičky

Když zavoní purpura

Podle receptu Jany Hůlkové z Tábora

Sladký život /18.11.19
Dýňový závin s kokosem

Dýňový závin s kokosem

Lehký a krásně křehký

Tereza Mrowiecová, Karviná

Sladký život /02.11.19
Ořechové tartaletky

Ořechové tartaletky

Romana Rubášová, Klatovy

Sladký život /02.11.19
Jablkový koláč s mákem

Jablkový koláč s mákem

Božena Kolářová, Pouště

Sladký život /02.11.19
 
Reklama
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
Knedlíková kuchařka

Nejlepší polévky

Polévka je vlastně takový milý začátek, příslib všeho dobrého a lahodného, co nás teprve čeká. Měla by naladit chuťové pohárky, připravit žaludek na další teplé jídlo a vůbec pomoct nám trochu se zklidnit a uvolnit. Doufáme, že vám náš polévkový speciál přinese hodně nových nápadů, které zpestří váš jídelníček a třeba se stanou i oblíbenou rodinnou pochoutkou.

více
special

Pošli recept Extra speciál

Také máte někdy chuť si uvařit čaj, usadit se do křesla, jen tak odpočívat a vzpomínat na dětství? Prázdniny u babičky, vůně, která se line z kuchyně... To byla slast! Připomeň si s naším speciálem toto nádherné období a uvař si něco dobrého. Třeba objevíš právě ten recept, na který už roky vzpomínáš a jehož chuť tě hned po prvním soustu pohladí po duši.

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama