Reklama
Domácí křupavý chléb
Fotogalerie:

Domácí křupavý chléb

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha

Věra Kalousová, Přelouč

Ingredience

  • SYPKÉ SUROVINY:
  • 1 hrnek žitné mouky
  • 1 hrnek hladké mouky + na posyp
  • 2 lžičky soli
  • 2 hrnky polohrubé mouky
  • 1 lžička kmínu
  • 1/2 lžičky sušeného droždí
  • TEKUTÉ SUROVINY:
  • 1 lžička octa
  • 2 hrnky studené vody

Doba přípravy

Počet porcí

1

Orientační cena

15 Kč

Postup přípravy

  1. Sypké suroviny nasypeme do větší mísy a nasucho promícháme. Pak přilijeme tekuté suroviny. Vše promícháme a vznikne řidší těsto. Posypeme moukou, přikryjeme utěrkou a necháme při pokojové teplotě kynout 12–18 hodin.

  2. Potom těsto v míse probereme vařečkou, znovu zasypeme moukou a necháme odpočinout 30 minut.

  3. Zatím si rozpálíme troubu na 230 °C a vložíme do ní prázdný kastrol i s poklicí (nerez, smalt nebo varnou mísu) o průměru asi 21–23 cm. Musí být suchý! Necháme rozpálit 30 minut. Do horkého suchého kastrolu vyklopíme pomocí stěrky těsto a posypeme kmínem.

  4. Hrnec přikryjeme poklicí a pečeme při 230 °C 30 minut, pak poklici sundáme a dopékáme asi 20 až 30 minut při 220 °C. Chleba se nepřichytí a krásně se vyklopí ihned čerstvě upečený, jen musíme dodržet těch 30 minut rozpálení suchého kastrolu.

  5. Lze přidat semínka slunečnice, dýně, nebo když chceme připravit cibulový chléb, tak do těsta vmícháme vychladlou, usmaženou nakrájenou cibuli.

Pošli recept! - Speciál - Levné dobroty (15.1.2018)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Tvarohové knedlíky

Tvarohové knedlíky

Lahůdka, na kterou se každý rok už těším. Martina Antalová, Odolena Voda
Škola vaření /21.04.17
Houbovo-slaninové knedlíky

Houbovo-slaninové knedlíky

Houby máme doma rádi na všechny možné způsoby.

Eva Salajková, Kutná Hora

Škola vaření /27.04.15
Dvojctihodné koláče

Dvojctihodné koláče

Spojení tvarohu a povidel je prostě skvělé!

Eva Lamačová, Brno

Škola vaření /08.11.17
Králičí stehna s kroupovým rizotem

Králičí stehna s kroupovým rizotem

Kroupy jsou v našem jídelníčku téměř zapomenutou surovinou, tak vyzkoušejte toto ...

Škola vaření /08.03.13
Škvarkové placky

Škvarkové placky

Dělám je poměrně často, protože se dají použít i jako příloha třeba k masu. ...

Škola vaření /20.07.17
Zelné buchty

Zelné buchty

V rodině mého tatínka se tento recept předává už po mnoho let.

Jana ...

Škola vaření /28.10.15
 

Nejnovější

Pistáciová srdíčka

Pistáciová srdíčka

Z lásky k našim blízkým Podle receptu Sylvie Hoškové z Mladé ...
Sladký život /22.11.19
Plněný adventní věnec

Plněný adventní věnec

Jiřina Vurbsová, Kadaň

Všehochuť /21.11.19
Likér z ledových kaštanů

Likér z ledových kaštanů

Aneta Bartušková, Luka nad Jihlavou

Všehochuť /20.11.19
Tvarohová štóla

Tvarohová štóla

Podle receptu

Věry Veselé z Havířova

Sladký život /20.11.19
Bílkové vánoční bábovičky

Bílkové vánoční bábovičky

Když zavoní purpura

Podle receptu Jany Hůlkové z Tábora

Sladký život /18.11.19
Dýňový závin s kokosem

Dýňový závin s kokosem

Lehký a krásně křehký

Tereza Mrowiecová, Karviná

Sladký život /02.11.19
Ořechové tartaletky

Ořechové tartaletky

Romana Rubášová, Klatovy

Sladký život /02.11.19
Jablkový koláč s mákem

Jablkový koláč s mákem

Božena Kolářová, Pouště

Sladký život /02.11.19
Rozinková bábovka

Rozinková bábovka

Vladimír Bruna, Praha

Škola vaření /01.11.19
 
Reklama
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
Knedlíková kuchařka

Nejlepší polévky

Polévka je vlastně takový milý začátek, příslib všeho dobrého a lahodného, co nás teprve čeká. Měla by naladit chuťové pohárky, připravit žaludek na další teplé jídlo a vůbec pomoct nám trochu se zklidnit a uvolnit. Doufáme, že vám náš polévkový speciál přinese hodně nových nápadů, které zpestří váš jídelníček a třeba se stanou i oblíbenou rodinnou pochoutkou.

více
special

Pošli recept Extra speciál

Také máte někdy chuť si uvařit čaj, usadit se do křesla, jen tak odpočívat a vzpomínat na dětství? Prázdniny u babičky, vůně, která se line z kuchyně... To byla slast! Připomeň si s naším speciálem toto nádherné období a uvař si něco dobrého. Třeba objevíš právě ten recept, na který už roky vzpomínáš a jehož chuť tě hned po prvním soustu pohladí po duši.

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama