Reklama
Domácí křupavý chléb
Fotogalerie:

Domácí křupavý chléb

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha

Věra Kalousová, Přelouč

Ingredience

  • SYPKÉ SUROVINY:
  • 1 hrnek žitné mouky
  • 1 hrnek hladké mouky + na posyp
  • 2 lžičky soli
  • 2 hrnky polohrubé mouky
  • 1 lžička kmínu
  • 1/2 lžičky sušeného droždí
  • TEKUTÉ SUROVINY:
  • 1 lžička octa
  • 2 hrnky studené vody

Doba přípravy

Počet porcí

1

Orientační cena

15 Kč

Postup přípravy

  1. Sypké suroviny nasypeme do větší mísy a nasucho promícháme. Pak přilijeme tekuté suroviny. Vše promícháme a vznikne řidší těsto. Posypeme moukou, přikryjeme utěrkou a necháme při pokojové teplotě kynout 12–18 hodin.

  2. Potom těsto v míse probereme vařečkou, znovu zasypeme moukou a necháme odpočinout 30 minut.

  3. Zatím si rozpálíme troubu na 230 °C a vložíme do ní prázdný kastrol i s poklicí (nerez, smalt nebo varnou mísu) o průměru asi 21–23 cm. Musí být suchý! Necháme rozpálit 30 minut. Do horkého suchého kastrolu vyklopíme pomocí stěrky těsto a posypeme kmínem.

  4. Hrnec přikryjeme poklicí a pečeme při 230 °C 30 minut, pak poklici sundáme a dopékáme asi 20 až 30 minut při 220 °C. Chleba se nepřichytí a krásně se vyklopí ihned čerstvě upečený, jen musíme dodržet těch 30 minut rozpálení suchého kastrolu.

  5. Lze přidat semínka slunečnice, dýně, nebo když chceme připravit cibulový chléb, tak do těsta vmícháme vychladlou, usmaženou nakrájenou cibuli.

Pošli recept! - Speciál - Levné dobroty (15.1.2018)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Tvarohový beránek

Tvarohový beránek

Růžena Neprašová, Ústí nad Labem
Škola vaření /07.03.18
Uherská  krkovička

Uherská krkovička

Maso z krkovice je šťavnaté. Vybírám vyyší kousek, aby se daly snadno dělat zářezy.

...

Škola vaření /03.11.16
Bábovka s jahodami

Bábovka s jahodami

Karolína Appeltová, Praha

Škola vaření /24.06.18
Malinový džem s vůní máty

Malinový džem s vůní máty

Podle receptu

Kateřiny Dolníčkové z Českého Krumlova

Škola vaření /28.06.18
Bramboráky s křenovou omáčkou

Bramboráky s křenovou omáčkou

Jídlo je příjemnou obměnou klasického bramboráku s pikantní ostřejší chutí křenu.
Škola vaření /17.11.08
Bavorské vdolky

Bavorské vdolky

Když udělám bavorské vdolky, jen se po nich zapráší.
Lenka Kiesewetterová, Čekyně
...
Škola vaření /21.03.12
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu