Reklama
Domácí kečup
Fotogalerie:

Domácí kečup

Kristýna Válová

Ústí nad Labem
V případě doma připraveného kečupu si mohu být jistá, že je z kvalitních surovin.
Kristýna Válová, Ústí nad Labem

Ingredience

  • 2 kg rajčata
  • 3 jablka
  • 200 g cibule
  • 100 g cukr krupice
  • 140 ml ocet
  • 1 lžíce sůl
  • 5 zrnek pepř
  • 2 hřebíček
  • 3 kuličky nové koření
  • kousek zázvor
  • kousek skořice celá
  • 1 lžíce voda

Doba přípravy

Počet porcí

20

Orientační cena

60 Kč

Postup přípravy

  1. Rajčata, jablka a cibuli oloupeme. Rajčatovou slupku nařízneme do kříže, rajče spaříme v horké vodě a sloupneme. Pak vše i se zázvorem nakrájíme na malé kousky
  2. Nakrájená rajčata, jablka a cibuli se zázvorem vložíme do kastrolu. Přidáme lžíci vody a rozvaříme. Necháme vychladnout a rozmixujeme.
  3. Rozmixovanou směs vrátíme do kastrolu. Koření svážeme do uzlíčku z čisté gázy a přidáme do kečupu. Vaříme na mírném ohni asi 15–20 minut za stálého míchání.
  4. Hotový kečup dochutíme solí, cukrem a octem. Horký plníme do sklenic, které uzavřeme a sterilizujeme 15 minut. Potom sklenice otočíme dnem vzhůru a necháme vychladnout. Skladujeme je v šeru a chladu.

Pošli recept! 7/2011 (7.6.2011)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Bavorské vdolky

Bavorské vdolky

Když udělám bavorské vdolky, jen se po nich zapráší. Lenka Kiesewetterová, Čekyně ...
Škola vaření /21.03.12
Bramboráky s dušeným zelím a slaninou

Bramboráky s dušeným zelím a slaninou

K dietě mají daleko, ale je to velká dobrota. Nezapomeň dát včas vychladit pivečko.

...

Škola vaření /30.09.16
Vepřové koleno

Vepřové koleno

Výborné i s chlebem a jablečným křenem.

Tamara Kondlerová, Šumperk

Škola vaření /13.10.16
Boží milosti

Boží milosti

Jsou velice lahodné, milovala jsem je už v dětství. Recept mám od babičky.

Jana Malá, ...

Škola vaření /24.03.17
Ořechové jidášky

Ořechové jidášky

Neboj se kynutého těsta, pracuje se s ním dobře.
Vlastimila Kušková, Žebrák
...
Škola vaření /19.07.10
Palačinky s jahodovo-tvarohovou náplní

Palačinky s jahodovo-tvarohovou náplní

Ještě dokonalejší budou pokapané čokoládou.

Mirka Kratochvílová, Rumburk

Škola vaření /09.05.17
 

Nejnovější

Chlebíčky

Chlebíčky

Božena Peřinová, Luka nad Jihlavou
Škola vaření /22.11.17
Rybí polévka

Rybí polévka

Tamara Erbenová, Most

Všehochuť /22.11.17
Drážďanská štóla

Drážďanská štóla

Upečeno podle receptu Marty Klimešové z Děčína

Všehochuť /22.11.17
Panforte di Siena

Panforte di Siena

Upečeno podle receptu Zuzany Strakové z Příbrami

Všehochuť /22.11.17
Krémová karotková polévka

Krémová karotková polévka

Františka Hozáková, Zábřeh

Za pár korun /21.11.17
Skořicové rybky

Skořicové rybky

Vlasta Melechová, Mladá Boleslav

Škola vaření /21.11.17
Krevetový aspik

Krevetový aspik

Aneta Koukalová, Humpolec

Všehochuť /21.11.17
Mlíčí na toastu

Mlíčí na toastu

Míša Holubová, Jaroměř

Všehochuť /21.11.17
Sádláčky s marmeládou

Sádláčky s marmeládou

Upečeno podle receptu Alžběty Růžičkové z Brna

Sladký život /21.11.17
 
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
pr_special_1712_small

Vánoční cukroví

Nejkrásnější dny roku jsou za dveřmi. Dětské oči září, lidé jsou na sebe milejší a počasí venku nás skoro nutí se k někomu přitulit.

více
PosliRecept_extraspecial1712_copy

Pošli recept extra speciál Cukroví

Každý rok po svátcích se dušuji, že příští Vánoce pečení cukroví omezím na minimum. ‚‚Dva tři druhy a dost,‘‘...

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama