Reklama
Reklama
Domácí jáhlový prejt
Fotogalerie:

Domácí jáhlový prejt

Magdaléna Králová

Trutnov

Tenhle způsob úpravy je skutečně výborný.

Magdaléna Králová, Trutnov

Ingredience

  • Ingredience
  • 1 kg vepřové koleno
  • 1 bobkový list
  • 3 kuličky černý pepř
  • 3 kuličky nové koření
  • podle potřeby sůl
  • 2 cibule
  • 70 g sádlo
  • 1 lžička drcený kmín
  • 3 stroužky česnek
  • 250 g jáhly
  • na pokapání olej
  • trocha majoránka
  • trocha mletý pepř

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

60 Kč

Postup přípravy

  1. Koleno důkladně opláchneme, očistíme štětiny a uvaříme doměkka v osolené vodě s bobkovým listem, celým pepřem, novým kořením a se solí. Uvařené koleno vykostíme a maso i s kůží nameleme. Cibuli oloupeme, nakrájíme nadrobno a dozlatova na sádle orestujeme. Přidáme kmín a utřený česnek.

  2. Jáhly spaříme, uvaříme ve vodě doměkka, scedíme a propláchneme studenou vodou, pokapeme trochou oleje. Při vaření dáváme 3 díly vody na 1 díl jáhel.

  3. Smícháme je s masem a dozlatova orestovanou cibulí. Prejt dochutíme majoránkou, solí a pepřem. Směs pečeme v pekáčku vymazaném sádlem a vysypaném strouhankou v předehřáté troubě na 200 °C asi 45 minut. Upečený jáhlový prejt podáváme s vařeným bramborem.

Pošli recept! - Speciál - Domácí zabijačka (20.2.2012)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Hnízda nejen vosí

Hnízda nejen vosí

Potěší malé i velké koledníky. Radka Vobecká, Roudnice nad Labem
Škola vaření /29.03.17
Makové vdolečky

Makové vdolečky

Kynuté makové vdolečky, které se hodí výborně k zakousnutí, a také jako pečivo ke ...

Škola vaření /02.05.12
Hvězdy z koblihového těsta

Hvězdy z koblihového těsta

Jsou tak nadýchané, že se na jazyku jen rozplynou. 

Hana Fialková, Pardubice

Škola vaření /09.11.16
„Jabkance“

„Jabkance“

Dřív se v našem kraji bramborám říkalo jablka.

Miroslava Kejvalová, Česká ...

Škola vaření /30.10.13
Sladkokyselé vepřové

Sladkokyselé vepřové

Výborný, šťavnatý a docela zdravý oběd. Naučila jsem se toto jídlo od babičky mého ...
Škola vaření /06.06.13
Krém z kořenové  zeleniny

Krém z kořenové zeleniny

Krémové polévky mám nejraději.


Alice Kovandová, 11 let, Příbram

Škola vaření /26.03.17
 

Nejnovější

Chalupářské klobásy

Chalupářské klobásy

Dalibor Marounek, Roudnice nad Labem
Škola vaření /08.02.19
Vařený bůček

Vařený bůček

Ladislav Vesecký,


Zlaté Hory

Škola vaření /08.02.19
Masopustní kobližky

Masopustní kobližky

Miroslava Dvořáková, 

Nové Syrovice

Škola vaření /08.02.19
Pamlsek z nepečených jablek

Pamlsek z nepečených jablek

Martina Uhlíková, Beroun

Sladký život /08.02.19
Šoulet s uzeným

Šoulet s uzeným

Vydatná zimní klasika

Podle receptu Marty Strakové z Jičína

Za pár korun /07.02.19
Ovesné lívance

Ovesné lívance

Aneta Wožnická, Litoměřice

Zdravě a chutně /07.02.19
Bramborový koláč

Bramborový koláč

Květa Kroupová, Praha

Všehochuť /07.02.19
Dvoubarevný citronový koláč

Dvoubarevný citronový koláč

Daniela Jelínková, Hostim

Sladký život /07.02.19
Banánovo-jablečný závin

Banánovo-jablečný závin

Petra Geletičová, Smidary

Sladký život /07.02.19
 
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
01_TitulPRD11_Cukrovi_nocode

Cukroví

Silně a lahodně
rohlíčky po domě voní,
stále voní.
Nikdo si nevšímá,
jak jeho dieta mění se v dým.
Nejenom k cukroví
strávníci hladoví se skloní a přivoní,
dejme si decinku,
za malou chvilinku
připijem pospolu
na veselou vánoční noc. 

více
special

Pošli recept Extra speciál To nejlepší z drůbeže

Na otázku, co by si daly k obědu, odpovídaly moje děti vždycky naprosto jednoznačně – pečené kuřátko. Později si oblíbily slepici na paprice a ve věku teenagerů jim nejvíc šmakovaly nudličky z krůtího masa v pikantní omáčce. Drůbež u nás vždycky vedla a myslím si, že naše rodina rozhodně není jediná. Právě proto je tu speciál plný vašich nejoblíbenějších drůbežích receptů.!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama