Chlumec nad Cidlinou
Ingredience
- Těsto
- 500 g mouka polohrubá
- 42 g droždí
- 250 ml mléko
- 50 g máslo
- 1 lžička cukr krupice
- 1 lžička sůl
- 1 vejce
- Potření
- dle potřeby máslo
- 1 vejce
- Posypání
- dle chuti kmín
- dle potřeby sůl hrubá mořská
- dle chuti mák
- dle chuti sezam
Doba přípravy
Počet porcí
Orientační cena
Postup přípravy
-
Zpracujeme těsto a necháme kynout. Pak vykrajujeme kousky a na pomoučeném vále je rozválíme na válečky, které po třech splétáme do houstiček.
-
Pečivo rozložíme na pomaštěný plech necháme chvíli kynout. Potřeme rozšlehaným vejcem‚ posypeme solí nebo kořením podle chuti (kmínem‚ mákem, sezamem apod.). Pečeme v předehřáté troubě při 180 °C dozlatova.