Reklama
Reklama
Domácí chléb
Fotogalerie:

Domácí chléb

Karel Stašek
Karel Stašek
Domácí chléb je lepší než ten kupovaný. 
Karel  Stašek

Ingredience

  • 500 g hladká mouka
  • 200 ml vlažná voda
  • 1 droždí
  • 2 lžičky sůl
  • špetka pískový cukr
  • 3 lžíce vlažné mléko
  • 1-2 lžičky kmín

Doba přípravy

Počet porcí

2

Orientační cena

30 Kč

Postup přípravy

  1. Mouku prosejeme do hluboké mísy. Pak přilijeme vodu a mléko, přisypeme droždí, sůl, kmín a cukr a pečlivě promícháme. Mícháme tak dlouho, dokud se těsto nepřestane lepit, musí být vláčné.
  2. Takto připravené těsto necháme kynout 20 minut.
  3. Z těsta vytvoříme dva bochánky, potřeme trochou vody a dáme na plech vysypaný moukou.
    Pečeme v troubě předehřáté na 250 stupňů Celsia 5 minut. Pak teplotu snížíme na 200 stupňů Celsia a chléb pečeme dozlatova. V průběhu pečení chléb potíráme vodou. 
Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Moravský vrabec se zelím

Moravský vrabec se zelím

Otto Plášek, Brno
Škola vaření /16.01.18
Bochánky z domácí pekárny

Bochánky z domácí pekárny

Výsledek je úžasný, po bocháncích se jen zaprášilo. Nejlepší jsou ještě teplé.

...

Škola vaření /06.02.13
Chlebová šiška

Chlebová šiška

Můžeš ji upéct i z jiné mouky (hladké, žitné nebo pohankové).

Svetlana ...

Škola vaření /29.07.16
Tvarohové knedlíky

Tvarohové knedlíky

Michaela Havlásková, Ostrava

Škola vaření /01.06.18
Jahodovo-borůvkový džem

Jahodovo-borůvkový džem

Gabriela Jílková, Polička

Škola vaření /05.08.18
Králík s hořčičnou omáčkou

Králík s hořčičnou omáčkou

Bez pikantní omáčky by pro mě bylo králičí maso příliš suché.

Olga Smetanová, ...

Škola vaření /13.10.16
 

Nejnovější

Ragú z kapra se zeleninou

Ragú z kapra se zeleninou

Kapr jak ho neznáš Podle receptu Jany Sedláčkové z Lanškrouna
Zdravě a chutně /08.12.18
Čokoládový věnec

Čokoládový věnec

Vločky můžeš koupit

Podle receptu Veroniky Cháberové z Rokycan

Všehochuť /08.12.18
Katalánská roláda

Katalánská roláda

Aneb ‚‚cikánský rukáv‘‘

Eva Navrátilová, Vlašim

Všehochuť /08.12.18
Babiččina vánočka

Babiččina vánočka

Marie Staňková, Pardubice

Škola vaření /07.12.18
Kapr s houbovými placičkami

Kapr s houbovými placičkami

Lenka Majorová, Zlín

Všehochuť /07.12.18
Pravý vídeňský závin

Pravý vídeňský závin

Sylva Krejcarová, Beroun

Všehochuť /07.12.18
Medailonky na sušených rajčatech

Medailonky na sušených rajčatech

Podle receptu

Tomáše Hejkala z Karviné

Všehochuť /07.12.18
Ořechové chrastí

Ořechové chrastí

Bohuslava Čeganová, Ostrava

Sladký život /07.12.18
Valašská štědrovka

Valašská štědrovka

Eva Filipková, Znojmo

Škola vaření /06.12.18
 
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
01_TitulPRD11_Cukrovi_nocode

Cukroví

Silně a lahodně
rohlíčky po domě voní,
stále voní.
Nikdo si nevšímá,
jak jeho dieta mění se v dým.
Nejenom k cukroví
strávníci hladoví se skloní a přivoní,
dejme si decinku,
za malou chvilinku
připijem pospolu
na veselou vánoční noc. 

více
special

Pošli recept Extra speciál To nejlepší z drůbeže

Na otázku, co by si daly k obědu, odpovídaly moje děti vždycky naprosto jednoznačně – pečené kuřátko. Později si oblíbily slepici na paprice a ve věku teenagerů jim nejvíc šmakovaly nudličky z krůtího masa v pikantní omáčce. Drůbež u nás vždycky vedla a myslím si, že naše rodina rozhodně není jediná. Právě proto je tu speciál plný vašich nejoblíbenějších drůbežích receptů.!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama