Reklama
Domácí chléb
Fotogalerie:

Domácí chléb

Alena Fenclová

Dobroměřice
Zdravý, celozrnný. 
Alena Fenclová, Dobroměřice

Ingredience

  • 500 ml mouka pšeničná
  • 500 ml mouka žitná
  • 1 lžíce sůl
  • 1 lžíce semínka sezamová
  • 1 lžička kmín drcený
  • 30 g droždí
  • 300 ml voda octová

Doba přípravy

Orientační cena

30 Kč

Postup přípravy

  1. Mouku‚ sůl‚ semínka a  kmín promícháme‚ přidáme droždí a ze všeho ve 300 ml horké vody zaděláme těsto. Necháme hodinu kynout. Pak na vále vytvoříme chlebový bochánek. 
  2. Plech vysypeme moukou. Položíme na něj bochánek a dáme do trouby.
  3. V horkovzdušné troubě pečeme při 180 °C asi jednu hodinu. Každých 20 minut pomažeme povrch octovou vodou. Kůrka pak bude hezky křupavá. Po upečení necháme chléb vychladnout a teprve potom ho můžeme krájet.

Pošli recept! 9/2010 (11.8.2010)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Jahodová zemlbába

Jahodová zemlbába

Jana Kostková, Liberec
Škola vaření /04.06.18
Špenát s mletým masem

Špenát s mletým masem

Jídlo mě naučila manželova maminka.
Stanislava Malcová, Velké Meziříčí
Škola vaření /12.01.12
Litý koláč s tvarohem

Litý koláč s tvarohem

Petra Ježková, Česká Skalice

Škola vaření /26.06.18
Salámoví kyseláci

Salámoví kyseláci

Jsou výborní pro „spravení“ chuti.

Květa Kroupová, Praha

Škola vaření /09.02.13
Houskové knedlíky s lupínky

Houskové knedlíky s lupínky

Jsou kypré a žluté. S omáčkami jsou výborné.

Hana Bílá, České Budějovice

...
Škola vaření /23.10.13
Boží milosti

Boží milosti

Znáš tuto tradiční velikonoční pochoutku? Vyzkoušej ji se mnou.
Miroslava Dvořáková,...
Škola vaření /10.11.11
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu