Ingredience
- 500 ml mouka pšeničná
- 500 ml mouka žitná
- 1 lžíce sůl
- 1 lžíce semínka sezamová
- 1 lžička kmín drcený
- 30 g droždí
- 300 ml voda octová
Doba přípravy
Orientační cena
Postup přípravy
-
Mouku‚ sůl‚ semínka a kmín promícháme‚ přidáme droždí a ze všeho ve 300 ml horké vody zaděláme těsto. Necháme hodinu kynout. Pak na vále vytvoříme chlebový bochánek.
-
Plech vysypeme moukou. Položíme na něj bochánek a dáme do trouby.
-
V horkovzdušné troubě pečeme při 180 °C asi jednu hodinu. Každých 20 minut pomažeme povrch octovou vodou. Kůrka pak bude hezky křupavá. Po upečení necháme chléb vychladnout a teprve potom ho můžeme krájet.